Zdravstveni dom Murska Sobota bo še letos dobil prizidek, ki bo rešil marsikatero težavo.

Pred tedni so mestni svetniki v prvem branju obravnavali predlog proračuna Mestne občine Murska Sobota za leto 2019 v višini 25 milijonov evrov. Med pomembenjšmi investijami je tudi prizidek Zdravstvenega doma Murska Sobota.  

Težko pričakovano dvigalo

Predvidena investicija obsega novogradnjo - nadstropni prizidek k zdravstvenemu domu. 
 

V dvonadstropnem prizidku bodo nove pisarne in večnamenskimi prostori za izvajanje preventivnih programov v primarnem zdravstvenem varstvu. Z investicijo se tudi rešuje dostop za gibalno ovirane osebe do nadstropja. Izgradilo se bo namreč težko pričakovano dvigalo.

Investicija vredna slabega pol milijona

Poleg novogradnje bodo v okviru investicije nabavili potrebno pisarniško in računalniško opremo pisarn, avdio in video opremo večnamenskih dvoran z opremo za tolmačenje ter drugo potrebno opremo. 

Celotna investicija je vredna okrog 450 tisoč evrov, od tega bo dobrih 147 tisoč evrov primaknil zdravstveni dom.

Investicija se sofinancira s sredstvi iz javnega razpisa za izbor operacij nadgradnja in razvoj preventivnih programov ter njihovo izvajanje v primarnem zdravstvenem varstvu in lokalnih skupnostih.

Nujno potrebna ureditev parkirišča

Prizidek zdravstvenega doma se bo uredil letos, projektna dokumentacija za izvedbo del pa je bila izdelana že v lanskem letu s strani Zdravstvenega doma Murska Sobota. 

Kot je v oddaji Soboški ekran na TV IDEA povedal soboški župan Aleksander Jevšek pa se investicije pri zdrvstvenem domu s prizidkom ne bodo zaključile. Nujno je namreč urediti tudi parkirišče, ki je nevarno. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hr4hrbrb (nepreverjen)

Glavno ka do nauve pisarne

proti korupcij… (nepreverjen)

Goljufive zdravnike v zapor

Starejše novice