Na lestvici najvplivnejših Slovencev tudi Pomurci iz sveta politike in gospodarstva.

Ni dolgo tega, kar smo poročali o najbogatejših Slovencih in Pomurcih. Tokrat pa so pri reviji Reporter pripravili pregled najvplivnejših Slovencev. Lestvico sto vplivnežev so oblikovali na osnovi ocene tako političnega kot neformalnega vpliva.

  • Najvplivnejša Slovenka je po njihovem mnenju prva dama ZDA Melania Trump, nekdanja manekenka, ki ni le svetovna pop ikona, temveč kot žena najvplivnejšega svetovnega politika opravlja tudi zelo pomembno protokolarno vlogo. »Včasih me posluša, včasih ne,« je svoj vpliv na moža pred časom povzela izseljena Slovenka. 
  • Sledi ji predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin, ki sedi na čelu UEFE, združenja z vrtoglavih 12,3 milijarde evrov velikim proračunom. 
  • Na tretjem mestu se medtem nahaja predsednik vlade Marjan Šarec, katerega stranka je na državnozborskih volitvah osvojila drugo mesto, a je njen prvak vendarle sestavil vlado.
  • Četrti najvplivnejši v državi je predsednik republike Borut Pahor, ki po javnomnenjskih raziskavah še vedno deležen največje podpore državljanov.

Vplivni Pomurci iz sveta politike in gospodarstva

Na lestvici pa so se znašli tudi trije Pomuci, ki so pravzaprav zasedli razmeroma visoka mesta. Dva izmed njih se namreč prištevata celo med šest najvplivnejših Slovencev. 

Gre za precej znana obraza iz sveta politike. Prvi je aktualni predsednik Državnega zbora Dejan Židan, ki je zasedel peto mesto, drugi pa prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan, na šestem mestu. Pomurski vplivnež iz sveta gospodarstva je medtem podjetnik Stanko Polanič, na 50. mestu. 

  • Židan ni le predsednik Socialnih demokratov, druge najmočnejše vladne stranke s tremi ministrstvi in enajstimi poslanci v državnem zboru. Z oblikovanjem nove vladne koalicije je nekdanjemu kmetijskemu ministru avgusta bil zaupan tudi položaj predsednika državnega zbora, potem ko se je s funkcije umaknil začasni predsednik Matej Tonin iz vrst NSi. 
  • Kot ugotavljajo pri Reporterju, ima tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan še vedno večji vpliv od Janeza Janše, predsednika SDS, ki se na lestvici nahaja štiri mesta niže. V njegovem forumu je združen del najvplivnejših gospodarstvenikov in intelektualcev v državi. Potem ko je pred meseci opozoril na razraščanje sovražnega govora in pozval k ustreznemu odzivu državnih institucij, se je tudi predsednik vlade Marjan Šarec zavzel proti oglaševanju državnih podjetij v medijih, ki širijo sovražne vsebine.
  • Polanič si kot večinski lastnik Intering Holdinga lasti tudi gradbeno skupino SGP Pomgrad, skupino Panvita in podjetje Regal RH. Od leta 2013 je resda formalno upokojen, a še vedno  opravlja funkcijo prokurista v Intering Holdingu in nadzornika v odvisnih družbah. Vodenje Panvite je prevzel njegov sin Peter Polanič.

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Kaj dobrega konkretno sta naredila ta dva prekmurska vplivneža za prekmurje, moje mnenje, da zelo malo oziroma nič.

xcxcxc (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka si pa ti napravo ka lejko druge tak vehementno sodiš?

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

kići2 (nepreverjen)

Ka pa lejko narediš, če si nej pri koriti??

In reply to by xcxcxc (nepreverjen)

xcxcxc (nepreverjen)

Sami izgovori. Najležej je vedno druge obtoužiti za svojo nesposobnost....

In reply to by kići2 (nepreverjen)

kići2 (nepreverjen)

No te pa ajde da čujemo pametnjakoviča, ka si pa te ti naredo za prekmurje? (nej za sebe).

In reply to by xcxcxc (nepreverjen)

xcxcxc (nepreverjen)

Nič san nej napravo, zatou pa druge ne obsojan zaradi toga. Ti si pa glih tak nič nej napravo, pa si jemleš pravico srati po drugih ka so tudi nič nej napravili.

In reply to by kići2 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Za ene sta naredila veliko koristnega, za druge pač ne! Sam se v to tukaj ne spuščam, smo različni in prav je tako. Še Marx je napisal nekako takole: "Gibalo razvoja družbe je boj nasprotij"!

Kučan: ne ga podcenjevati, on je vsepovsod kot duh prisoten! Sploh ni važno, da ga ni več na nobenem položaju.
Židan: po neki lestvici najbolj pomembnih politikov je mislim da tretji v državi (za predsednikom države, prvim ministrom oz. morda obratno, potem že pride on kot predsednik parlamenta). Kot tak... je sigurno vpliven, kajti mi med drugim zakolisja parlamenta slabo poznamo in ne vemo niti stotinko tega, kar se tam dogaja po hodnikih. Boste napisali: saj ni Prekmurec! Dobro, to sicer drži, ampak živi med nami in če ga pač neke lestvice uvrščajo med nas, naj bo. Kdo sem jaz, da bom o tem sodil?

In reply to by sijo1972 (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Vsem tistim ( predvsem Jansevim bojevnikom ), ki pravijo, da Milan Kucan ni nicesar dobrega in velikega napravil, samo zgodovinsko dejstvo: CE NE BI BILO KUCANA IN DRNOVSKA, BI V SLOVENIJI IMELI VOJNO KOT SO JO IMELI V BOSNI - BRIONSKA DEKLARACIJA!!!!! Preden pisete nesmisle, se naucite zgodovine Slovenije.

In reply to by Truplo

jakoš (nepreverjen)

hohoho tou su ti sigurno strici povedali. Či nebi bilou tvojega Milana, bi TO mejla zadosta svojega orožja, pa jin ga je lepo spelau. Či ne bi bilo Janše (in seveda dosti drugih) bi že te meli balkan, zdaj pa ga pač dobivamo pomalen itak!
Tvoja zgodovina je kak zgodovina II. SV

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Janseva ovca, ki ne pozna zgodovine, se je takoj oglasila. Fuj, nevednez. Preberi si knjige 8 vsaj pet jih je! ) o svercanju in preprodaji orozja takoj po samostojni drzavi. Kdo je bil tu zraven? Ker je bila drzavna tozilka BB, je oblezalo vse v predalih in zastaralo. KAJ HOCES POVEDATI? DA SO V DRUGI SVETOVNI VOJNI ZMAGALI IZDAJALCI - DOMOBRANCI???????? Spelji se, ovca butasta.

In reply to by jakoš (nepreverjen)

jakoš (nepreverjen)

vidiš, pravi levakar, žaljivi, za privilegije pa debelo rit pa bi verjetno tudi klal.
Tebej resnica ne zanima, samo da je po tvoje, jeli?
V drugi svetovni so pa zmagali zavezniki ali misliš, ka so hempastega Adolfa premagali tvoji partizani? V knigaj pijše! Vejš, nemreš ti meni pokvariti lejpoga sončnega dneva s svojo norostjo!

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Ovca Janseva, koga so zmagovalci druge svetovne vojne steli med sebi enake? Domobrance?????? Jok, za njih to niti vojska niso bili!!!!! Enostavno: SODELAVCI HITLERJA IN IZDAJALCI!!!!!!!! Med sebi enake so steli PARTIZANE!!!!!!!!!!!!! Zgodovine vi desnicarji z Janso na celu pac ne morete spremeniti, ceprav se ze 27 let trudite. Fuj, fuj, fuj, Res je: NE ZANIMA ME ZLAGANA IN NERESNICNA ZGODOVINA Z JANSEVE - ORBANOVE TELEVIZIJE IN IZ JANSEVIH MEDIJEV. Sramuj se svoje nevednosti. Jansa te strize kot ovco. Beeeeeeeeeeeeeeeee.

In reply to by jakoš (nepreverjen)

Marko - markec (nepreverjen)

DF kaj boš ti koga zgodovine učil mladinec, spoštuj nas starejše. ki smo vse to doživeli in videli na lastne oči, ti pa samo čitaj prirejeno zgodovino levičarov. Kučan je dokazano bil proti osamosvojitvi Slovenije (za to obstajajo dokumenti). Kar se pa tiče vojne za Slovenijo so pa ravno ti ki so danes tako glasni vsi pobegnoli iz Slovenije in se poskrili zdaj pa se junake delajo in zastavo z zvezdo nosijo takrat v vojni za Slovenijo pa se niti slučajno nihče ni upal pojaviti z zvezdo ker bi ga takoj dol poknoli. To je doživeta zgodovina moj "mladinec."

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

markec, saj ne ves kaj pises. Slovensko zemljo klacim od leta 1950 dalje. RDECA ZVEZDA je pa zakon.

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Marko - markec (nepreverjen)

DF jes san pa začno Jugoslovansko klačiti 1948. Ge si pa bil z RDEČO ZVEZDO 1991 te bi se pojavo če si tak junak te si bil v luknji. Kak te ni sramota, da napišeš ka klačič Slovensko zemljo, simbolov države pa ne spoštuješ ???????

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

RDECA ZVEZDA JE BILA SIMBOL MOJE DRZAVE 41 LET IN NOBEN JANSA IN NOBEN DESNICAR MI JE NE MORE VZETI. Ti malo desne vvoditelje vprasaj kje so se skrivali tiste dneve in kaksen blog Mitje Kunstlja, nekdanjega Jansevega specialca, si preberi. Pa malo zgodovine si poglej kako dolgo je imela slovenska zastava rdeco zvezdo. Originalne posnetke, ne retusirane.

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Marko - markec (nepreverjen)

SLOVENSKA DRŽAVA NIKOLI NI IMELA ZASTAVE Z RDEČO ZVEZDO. Imela pa jo je Republika Slovenija znotraj Jugoslavije. Kje si pa ti bil 91 leta 92% Slovencov je na referendumu črtala tvojo zvezdo.

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Skoda casa. Markec jaz imam vec kot 1.300 evrov penzije. KOLIKO IMAS TI??????? Kot velik domoiljub verjetno vec kot 2.000 evrov. Ali se motim?

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ja, DF, tujec-pijanček!

In reply to by DF (nepreverjen)

strpnež (nepreverjen)

Ko vidim to sliko mi gre na bruhanje kako sta si enaka kaj pametnega niti nevesta povedati za Pomurje pa tak itak nista nič dobrega naredila vsi drugi se kaj pobrigajo za svoj kraj , tista znamenita Kučanova beseda saj tudi nič slabega nisem naredil ????se koliko................

pepič (nepreverjen)

Narobe imaš napisano ime pozabil si "ne" ?

In reply to by strpnež (nepreverjen)

Marko - markec (nepreverjen)

Kaj sta pa ta dva naredila za Prekmurje ? za ljudstvo čisto nič. Naredila pa sta mnogo koristnega določenim
svojim pajdašem, prekmurskim tajkunom, da jih ne naštevam. Poleg tega pa noben ni Prekmurec, Kučana že vsaj
60 let nega v Prekmurju Židan pa je Štajerec začasni prekmurski zet. Sicer pa je Židan bil na farmi Nemščak pa je baje po tistem vse vrag vzel v Nemščeki. Tako da se nobeden nej dokazal na nobenem delovnem področju razen da se celo življenje politiko terata. Kučan še v penziji nema mira saj se seposedi zraven truca.

križevčar (nepreverjen)

Kama se te Kučan truca? Ge san že dugo nič nej od njega čuo. Razen te gda ga primitivni desničari naprej privličejte.

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

kičan (nepreverjen)

pelaj si ga v Križefce, pa ga tan mej, itak telefoni pri vas ne včejo, pa interneta tan tudi nemate.
To bi bilo za Slo najbokše!

In reply to by križevčar (nepreverjen)

Marko - markec (nepreverjen)

Zadnji čas ko so levičarske vlade je čisto na vsaki proslavi sedi v prvi vrsti, pa nej samo to še govore ima kjer deli komunistične nasvete. Je predsednik odbora za proslavo ob 100 letnici priključitve Prekmurja k Sloveniji ŠE HOČEŠ KA TI NAPREJ NAŠTEVAM

In reply to by križevčar (nepreverjen)

fffffffffff (nepreverjen)

teva ne priznavan kak prekmurca!

strpnež (nepreverjen)

Ha haa Križevčar sovaščana zagovarjaš on še vedno vleče niti od ozadja , pa tudi da veš jaz nisem desničar ampak mislim z svojo glavo kar so vsi enaki levi ali desni ampak ta dva pa sta res primitvna v vseh pogledih ............

pepič (nepreverjen)

Že san ti napiso ka si zgubo "ne", moreš pa biti rejsan prizadeti, ka od lidi kerih veze nemaš napišeš ka sta primitivna v vseh pogledih. Če maš ogledalo se malo pogledni?

In reply to by strpnež (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Židana najbolj spoštujem po tem kako je zaščitil kot minister slovenski teran!!!! in po tem kako se ni hotel pogovarjati s predstavniki določenih strank a je poln povezovalnosti.

DF (nepreverjen)

Kdo je tako nor, da bi se z JJ pogovarjal?

In reply to by afta he (nepreverjen)

1964 (nepreverjen)

Ce nebi bilo Stanka Polanica,bi bilo dosti ljudi brez zaposlitve!!!

DF (nepreverjen)

BUTL, v Jugoslaviji ni bilo nobenega tajkuna, pa smo vsi, ki smo zeleli delati, takoj dobili delo cisto blizu svojega doma. Dobro placo, vsake tri mesece dobicek, tocno na datum brez enega dneva zamude in takoj placane vse prispevke. Kaj si takrat vse dobil za svojo placo, bolje, da ti ne pisem, danes ti pa niti od place za hrano ne ostane. Delaj 200 ur in vec mesecno za 600 evrov, ce si tak butl.

ajdi (nepreverjen)

DF, v Jugi nan je tak dobro šlo, ka nan je crknola....

In reply to by DF (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

Po zaslugi takših kak si ti?

In reply to by ajdi (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Midva z zeno sva si v Jugoslaviji zgradila hiso in jo kompletno opremila, imela sva vsak svoj avto, z druzino smo bili vsako leto na morju, delo sva imela v krogu nekaj kilometrov od doma, ........ Ti budalo pa delaj kot suzenj za placo s katero niti preziveti ne mores in niti ne ves kdaj jo bos dobil IN SINFAJ JUGOSLAVIJO. Bedak!

In reply to by ajdi (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Pijanček, pozabo si napijsati, ka sta kupila še eno deset stanovanj pa ka maš dva jurja penzije!

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Vem, da izzivas a vseeno nekaj resnicnih podatkov: sam imam nekaj nad 1.300 evrov penzije, zena nekaj nad 1.000 evrov. Hiso in vse, kar zraven spada, sva zgradila sama, stiri hcerke sva izsolala in spravila do kruha - porocene s svojimi hisami, nekaj stanovanj sva odkupila PO DESNEM JAZBINSKOVEM ZAKONU za smesno nizko ceno - okoli 10 % vrednosti stanovanja -, v Lendavskih goricah je zena podedovala vikend in vinograd, na Gorickem starejso hiso in nekaj zemlje, ......... Markovicev tecaj dinar - siling - marka, certifikati in delnice, ..... NI DA NI. DESNI KAJ PRAVITE?????? JE V JUGOSLAVIJI BILO RES TAKO SLABO KOT TULIJO TISTI, KI SO SE RODILI PO LETU 1990 Z JANSO NA CELU????????????????

In reply to by butalec (nepreverjen)

Marko - markec (nepreverjen)

DF napišem ti samo to pa se zamisli: dolg takratne cele Juge je bil dosti manjši, kot je danes samo dolg Slovenije v Sloveniji je vsak državljan dolžan točno 16.580 EUR brez toga posojila ka ga sedaj vlda jemlje samo zato, da se ohrani na oblasti. Slovenija je daleč najboj zadolžena med semi nekdanjimi državami Juge, IN TO JE 100 % TOČNO IN RESNIČNO

In reply to by ajdi (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

markec, s prvim delom tvojega komentarja se popolnoma strinjam, ker je resnicen. Pozabil si napisati, da je vlada Janeza Janse v letih 2004 do 2008 zadolzila Slovenijo za vec kot 21 milijard evrov. TUDI TA PODATEK JE 100 % TOCEN IN RESNICEN. Dobis ga na googlu.

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@DF: Nikakor ne moreš primerjati nekaterih stvari: takrat je bil dolg na prebivalca res verjetno kar precej manši, vendar moraš upoštevati dejstvo, koliko znaša danes BDP na prebivalca in koliko je bil takrat. Ker dolgove države plačujemo itak davkoplačevalci preko vplačanih davkov... je to zelo važno.

Preprost izračun na posameznika prej in danes: v Jugoslaviji si npr. zaslužil 6.000 eur na leto in si vzel kredit 12.000 eur na 3 leta. Torej si moral (pustimo obresti) vrniti na leto 4.000 eur. Za "preživetje" ti je ostalo 2.000 eur (33% zasluženega) in recimo, da je bilo to dovolj.

Danes vsaj po podatkih zaslužimo povprečno v Sloveniji nekih 1.300 eur neto. Nekdo s temi dohodki si vzame kredit 24.000 eur na tri leta. Torej mora vrniti na leto 8.000 eur, ostane mu 7.600 eur, kar je trikrat več, kakor v Jugoslaviji. Če še upoštevamo, da so cene zrasle lahko v tem primeru napišem, da sta oba nekje na enakem.

Ampak, v začetku je bil drugi zadolžen v procentih enkrat več in kredit bo ravno tako zlahka/stežka vračal, kakor prvi?

Celotna Jugoslavija je mislim da nekje pred razpadom imela cca. 11 mlrd dolarjev (ne evrov) DBP, dočim ima dandanes samo Slovenija neki podoben znesek, vendar v evrih. Če je Slovenija najbolj zadolžena med vsemi nekdanjimi republikami ne vem, pa četudi drži, ima tak DPB proti drugim, da to enostavno ne moreš primerjati! Moje mnenje, da ne bo sedaj spet neki vrisk in krik!

In še tole glede javnega dolga:

https://www.portalplus.si/2299/japonska/

Ob koncu prve Janševe vlade je bila Slovenija tretja najmanj zadolžena država v EU glede na svoj zunanji državni dolg. Se je pa zalomilo pri notranjem državnem dolgu, tudi nekaj po krivdi vlade, čeprav je bilo takrat nemogoče kontrolirati banke s strani vlade. Kaj pa so banke počele... pa vemo, le da se pri zaslišanjih parlamentarne Logarjeve komisije več noben nič ne spomni! Tudi to si poišči... na googlu!

In tudi tisto s hišo se ne da primerjati. Nekdaj je bila inflacija tako visoka, da si že peti dan po odobritvi kredita lahko takoj vzel novega, prvega pa si odplačal v mesečni vrednosti šibicine škatle. Žal sem bil takrat premlad... in tudi preneumen, da bi to izkoristil. Pa kaj prida mi ne sme biti žal, dandanes z nekimi nepremičninami vsaj nimam problemov, he, he. Tudi v tem... je nekaj dobrega, a?

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Brezvezen tvoj dolg komentar. Dejstvo je, da ima Slovenija danes priblizno 34 ( ne 11 kot pises ti ) milijard evrov dolga, da je najvec tega dolga nastalo v casu Janseve vlade, da so tajkuni in bancna luknja nastali v casu janseve vlade. Zakaj Jansa Logarju ni dovolil raziskovanja bank v letih 2004 do 2008?????????? Najbolj zadolzene drzave na svetu so ZDA, Japonska, Nemcija, ...... - vzor nasih desnicarjev. Tisto tvoje pisanje o inflaciji je cisto mimo. To se je dogajalo v zadnjih mesecih Juge. Tisti, ki smo vzeli kredite 20 let prej, smo jih posteno odplacali Tudi ti si odkupil stanovanje v Soboti po nepostenem desnicarskem Jazbinskovem zakonu za smesnih 5.000 evrov ali se manj.. Drugic ne pisi o stvareh, o katerih nimas pojma.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kje pa sem napisal, da ima Slovenija 11 mlrd zunanjega dolga? Preberi si bolj podrobno, kaj piše! Napisal sem, da je imela ob razpadu Jugoslavija cca. 11 mlrd DBP-ja v dolarjih in da ima danes samo Slovenija v evrih podobno visok DBP!

Da boš ločil: DBP je prihodek, ustvarjeno, dolg je pa dolg... oz. si nekomu nekaj dolžan. Pa loči zunanji od notranjega dolga, oboje je javni dolg, ker ga nenazadnje moramo preko davkov plačati
mi vsi. Kje se pa kateri od dolgov ustvari, pa si pomagaj s svojim googlom. Neke bolj strokovne razlage sicer ne premoremo, bo pa dovolj.

O ostalem... nima smisla!

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Ja, res. Poglej na Goglu podatke Banke Slovenije narascanje skupnega dolga Slovenije po letih. v letih 2004 - 2008 KATASTROFA!!!!!!!!! kDO JE ZE TAKRAT BIL NA OBLASTI IN IMEL VSE POD SABO????????????????????

In reply to by Truplo

DF (nepreverjen)

Truplo, posebej zate in za vse privrzence Janeza Janse: bruto zunanji dolg Slovenije leta 2005 20,58 milijard evrov, leta 2008 40,39 milijard evrov, leta 2017 43,81 milijard evrov. Neto zunanji dolg Slovenije leta 2005 0,9 milijarde evrov, leta 2008 13,1 milijarde evrov, leta 2017 9,7 milijarde evrov. PODATKI BANKE SLOVENIJE!!! zdaj vidis kaj je napravila vlada tvojega idola Janezka!!!! JANSA NIKOLI VEC!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Truplo

DF (nepreverjen)

Vse svoje neznanje si pokazal s tem, da verjames temu kar pise PORTAL PLUS. Daj zraven se Demokracijo, Reporter, Pozareport, Jansevo - Orbanovo televizijo, .... pa si na in pri svojih.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

A misliš, da MLADINA o javnem dolgu Japonske piše drugače? Jutri bom probal kaj takega poiskati v tem portalu in potem upam, da si že enkrat zavežeš ta tvoj špotljivi jezik. Tisti primer s številkami pa je bil točno zate. In to zato, ker je tebi potrebno še vse narisati.

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

JANEZ JANSA TI JE NAPISAL IN NARISAL VISINO TVOJE PENZIJE. ZELO JE BOS VESEL. TOLIKO JE BOS DOBIL, DA JE NE BOS MOGEL POTROSITI.

In reply to by Truplo

DF (nepreverjen)

Truplo, Jugoslavija je imela leta 1990 priblizno 700 evrov dolga na prebivalca. Bodi tako prijazen in napisi koliko dolga ima danes Slovenija na prebivalca s tem, da smo pol Slovenije podarili in prodali.

In reply to by Truplo

Marko - markec (nepreverjen)

MORAM VAM ODGOVORITI KER VIDIM DA ENI NIMATE POJMA O FINANCAH:
1. Poznamo dolg države ali takozvani dolg sektor država
2. Potem pa je Celotni bruto zunanji dolg države poleg zadolženosti sektorja država vključuje še zadolženost podjetništva in posameznikov, finančnih in nefinančnih inštitucij, bank in tudi devizne vloge. Sestavljen je iz dveh skupin: javno in javno garantiran dolg (dolg države, državnih podjetij in dolgovi, za katere da država garancijo) ter zasebni negarantirani dolg (dolg zasebnih podjetij).
Najbolj pomemben je dolg države pod 1. točko ki dejansko pove koliko je zadolžena država.
In ta dolg se je po letih gibal takole v milijardah evrih:
2003 6,86 milijard/€
2005 - 7,68
2006 - 8,20
2007 - 8,03
2008 - 8,25
2017 na dan 31.12.2017 - 33,29 milijard/€
vir: Statistični urad R. Slovenije
ALI VAM JE ZDAJ VSEM JASNO PA NE BLUZITE VEČ PROSIM.

In reply to by Truplo

DF (nepreverjen)

Zopet navajas netocne in lazne podatke!!!! Poglej si prave podatke. Kaj dolgovi bank, podjetij, ustanov, ........., ki so v drzavni lasti niso dolgovi drzave??????????? POGLEJ PODATKE BANKE SLOVENIJE O DOLGOVIH SLOVENIJE PO LETIH. !!!!!!!!! tI PA ZA CASA jANSEVE VLADE VZAMES SAMO DOLG POD TOCKO 1, ZA LETO 2017 PA ZDRUZIS DOLG POD TOCKO 1 IN POD TOCKO 2!!!!!!!! Decko, tako to ne gre. NE BLUZI IN NE LAZI VEC!!!!!!!

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Kako se piše ... (nepreverjen)

Debeli fuknjenec spet raztura , te pa vseeno ni migriral v Sirijo .

gostja 426 (nepreverjen)

Jaz sem pa slišala,da je Administrator PEDER
marićka marička , meni pa je ves čas govoril, da je školnik
mojemu sosedu pa je govoril, da je mizar

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice