Petrovski občini se na dražbi le ne bo treba posloviti od osnovne opreme, da bi odplačala dobrih 20 tisočakov dolga prosenjakovski osnovni šoli.

O javnih dražbah smo v našem mediju pisali že večkrat, a le redko a tako nenavadnih, kakršna je bila prvotno predvidena za jutrišnji dan. 

Občina Gornji Petrovci glede na število prebivalcev najbolj zadolžena občina v Sloveniji. Še pred dvema letoma je z 2.149 prebivalci beležila kar 3,8 milijona evrov dolga, vsak občan je torej bil zadolžen za kar 1.762 evrov. Tako imajo Gornji Petrovci že približno deset let blokiran transakcijski račun, pri delovanju in plačevanju tekočih obveznosti pa se srečujejo s precejšnjimi težavami.

Med upniki je tudi Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci, ki ji občina dolguje več kot dvajset tisoč evrov. In zaradi izterjave je nedavno bila oklicana javna dražba.

Jutri ob 14. uri naj bi v Gornjih Petrovcih tako skušali prodati predmete v občinski lasti, katerih izklicne cene v skupnem seštevku znašajo približno 25.000 evrov.

Kot je razvidno iz seznama, objavljenega na spletnem portalu sodisce.si, je dražbi bilo zapisanih več vrednejših predmetov in vozil, na primer tovorni avto znamke Ford Ranger, vrtni traktor, fotelji in drugo pohištvo, različna elektronska oprema, snežne verige ter kontejner. Kar nekaj pa je tudi bolj vsakdanjih predmetov, kot so kosilnice, oljna slika, daljnogled, in polnilec za baterije. 

Razprodaja osnovnih kosov opreme za poplačilo občinskega dolga?

Dražba preklicana, sredstva našli drugod

Ravnateljica Dvojezične osnovne šole Prosenjakovci, Jožefa Herman, nam je pojasnila, da gre pravzaprav za dolg iz obveznosti plačil občine za vrtec.

Občina je namreč dolžna plačati ekonomsko ceno vrtca, če otrok iz njenega območja tega obiskuje v drugi občini. Ker Gornji Petrovci tega niso počeli, se je z leti nabral dolg in sledila je izvršba.

A do razprodaje občinskega premoženja le ne bo prišlo. Po besedah Hermanove je župan petrovske občine obljubil, da bo v celoti povrnil ves znesek. Kot kaže, so torej sredstva našli drugod.

Informacijo nam je v telefonskem pogovoru potrdil tudi sam župan Franc Šlihthuber. Kot pojasnjuje, je dolg nastopil pred približno tremi leti, odpovedi jutrišnje dražbe pa so zdaj botrovali predvsem »boljši pogoji za življenje v letu 2019.«

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini

Cestna karta 300€???????

3212587 (nepreverjen)

In nobene odgovornosti Fereka za nastalo situacijo. Za to smo šli na plebiscit.

lepec (nepreverjen)

Nabijem sodnega pajaca na moj spolni organ. Kdaj bo pa terjal od tistih, ki so okradli državljane za stotine mio eurov???? Le kdaj, sodni pajac?????

Gorički klantoš (nepreverjen)

Ka si ti za primerka? Ka ma s ten veze sodni pajac? Pa naj bi občina pravnavala svojo duge pa sodnoga pajaca ne bi bilo poleg. Šola je tudi nej šla na sodišče na prvo žogo pa dugo čakala. Pa kelko slaboga je bilo zapisano prek Štajercov ka so si nastavili tistoga leleka. Oni so pravi amateri proti ten Goričancon ka že desetletja volijo toga Fereka ka jin je občino zadužo do grla pa še malo globše. Se spomnite Križevci v drugi ligi pa te fore? Zdaj pa sirotinja in neplačevanje vrtca.

In reply to by lepec (nepreverjen)

Redell (nepreverjen)

Sramota za slabega zupana. Kradejo otrokom denar iz osnovne sole. Svasta. MarŠ

Priimek trenut… (nepreverjen)

Ka to majo s tikvinim olijom slike? S petrovske oljarne?

gost123 (nepreverjen)

Občan je dolžan? Občan ni nič dolžan, občan plačuje svoje davke, drugi pa kradejo. Nehajte pisati da je vsak občan dolžan xxxx € ker gre za zavajanje.

Gost 2 (nepreverjen)

Dolg pa marsikera druga stvar se računa na občana. Ko se je gučalo od zaduženosti SLO se je tudi gučalo o dugi na državljana.

In reply to by gost123 (nepreverjen)

F3rdin4nd (nepreverjen)

Tau vse fkuper nej vredno 1000€. Za 3000 dobiš novo traktorsko kosilnico (ali pa dvej). Cestna karta 300€? Svašta...

papa (nepreverjen)

pa smo rejšili občino, pitanje samo kak dugo še

In reply to by F3rdin4nd (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Me je skoron na rit vrglo gda san pogledno seznam zarublene stvatrij. Garmin za 700 evrof rablene, kelko je te nauve, pa ešče dva malo falejša, pa cestne karte Slovenije, Hrvatske pa Bosne, Makedonske pa Kosovske so nej zanimijve, ka se ta na dopust ne ode, pa doljnjogled, pa prenosno ozvočenje, pa fotoaparat,.... Zakoj se tau na občine nüca. Pa je zgubedan nalažo ravnatelco. Če bi njeme za sakšo laž naus malo zraso, be ga mogle sakše telko časa rezate, ka be se nej mogo več obračate.

Starejše novice