Slika je simbolična (foto: Bobo).
Sindikat obrti in podjetništva je na vlado naslovil poziv.

Sindikat obrti in podjetništva je objavil poziv, ki so ga naslovili na vlado. Želijo, da vlada odpravi ukrep PCT v gospodarstvu, pozivajo pa tudi, da le ena bolnišnica postane covidna - tja bi se hodili zdraviti le bolniki s koronavirusom. 

Na vlado so naslovili apel, da zaradi finančnih posledic, ki jih prinaša vsakodnevno masovno testiranje prebivalstva, upadanje število bolnikov s koronavirusom v bolnišnicah, vlada nemudoma ukine masovno testiranje in PCT ukrep. 

»Sindikat obrti in podjetništva Slovenije predlaga sprostitev večine ukrepov v gospodarstvu, z izjemo nošenja mask, fizične distance ter doslednega razkuževanja rok, z namenom hitrega okrevanja gospodarstva ter primarno, ohranitve delovnih mest delavcev, zaposlenih v gospodarstvu,« so zapisali. 

Milijon evrov na dan za mesovno testiranje

Zapisali so, da vsakodnevno testiranje državo stane približno milijon evrov na dan, kar pomeni, da bi lahko brez testiranja februarja prihranili približno 28 milijonov evrov. Predlagajo, da bi vlada ta privarčevana sredstva namenila za razvojne projekte.

Predlagajo še, da vlada preuči možnost, da ena bolnišnica postane covidna, vse preostale pa naj začnejo opravljati svoje naloge po programu. 

Komentarji (10)

Stiv (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Točno tako in za pogrebne stroške in pokojnine mladim vdovam in le teh otrokom za šolanje !!??

??? (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Neceplje i naj si testiranje placujejo in pika!!!
Upam da vsako podjetje je toliko pametno in necepljenim ne placuje testiranje.

cepleni betežen (ni preverjeno)

Zakoj že?

In reply to by ??? (ni preverjeno)

ejni (ni preverjeno)

aha... mogoče pa bi trbelo določene kastrerate, bi bilo mogoče malo menje idiotizma, bi se "jači muško" hormoni malo zmirile. kakše kriminalce, nasilneže, povratnike, posiljevalce, naciste... pa takše lapave nimake, ka mislijo ka če so cepleni ka so neven ka, betek pa tak ali ovak nosijo dale. pa mislijo ka to ka televizija prave tou vse istina.

In reply to by ??? (ni preverjeno)

4534534234313 (ni preverjeno)

Vladni odlok o izpolnjevanju pogoja PCT je nezakonit in protiustaven, trdijo v Civilni iniciativi slovenskih pravnikov
CISP – Civilna iniciativa slovenskih pravnikov je včeraj na svoji spletni strani objavila Pravno mnenje glede PCT. V njem je v 7. točkah zapisala, da pravna podlaga za vladni odlok o PCT ne obstaja, zato je odlok nezakonit in protiustaven!
Ustrezne zakonske podlage v RS za siljenje v obvezno (samo)testiranje ZDRAVIH oseb, ki ne kažejo znakov okužbe, torej NI. To pomeni, da je vladni odlok protizakonit!

MatjazD (ni preverjeno)

Pogoj PCT znatno povečuje možnost okužbe. Ljudje se morajo dnevno testirati v zasilnih kontejnerjih brez zračenja in so v stalnem stiku z okuženo populacijo. Izpostaviti se riziku samo zaradi tankanja na Petrolu in oddaje pošte, je absurd. To, da cepljenje ne ščiti nič, ne rabim ponavljat, je pa žalostno, da s tem, ko se podvržeš cepivu, lahko kar neomejeno trosiš in raznašaš virus. Nesmiselni ukrepi in še ni videti luči v predoru. Zadnji bomo v evropi.

čarni vrag (ni preverjeno)

Dragi podjetniki! Dolgo ste rabili, da ste skapirali, da se z ukrepi namerno uničuje gospodarstvo. Pričakoval bi, da ste bolj bistri.

Sava (ni preverjeno)

Podjetniki in vsi drugi bi se mogli temu upreti takoj na začetku, ko so začeli testirati učitelje. Zdaj je denar že šel med posvečene.

bino (ni preverjeno)

pol leta nazaj so taisti navijali za PCT pogoje
dva meseca nazaj so celo navijali za PC pogoj

naj bankrotirajo in propadejo vsi

In reply to by Sava (ni preverjeno)

.mkkhhk (ni preverjeno)

Tudi podjetniki obracajo plosco. Se 1 mesec nazaj so bili vneti zagovorniki cepiv in grozili drugim naj se prisilno uvede cepljenje ter so na vratih tezili z osnovnosolskimi varnostniki. Zato ker nimajo svoje glave in kopirajo novice kar se dogaja v tujini. Revezi brez lastnega uma.
Se 1x vec so vas teoretiki nadmudrili. Vse qr kode ukinit takoj, nobenega prepustnice.

Starejše novice