Občani občine Tišina so za svojega župana še četrtič izvolili Franca Horvata, ki je po prejetju 58,14 odstotkov glasov spregovoril za TV Idea.

Zmagovalec volitev v občini Tišina Franc Horvat se je najprej zahvalil: »Najprej bi se zahvalil vsem občankam in občanom občine Tišina za podarjeno zaupanje za naslednja štiri leta, to pomeni, da smo dobro delali v preteklem obdobju, predvsem je pa to tudi zaveza za še nadaljnji zagon, za hitrejši razvoj občine tišina.«

Veselje ob ponovni izvolitvi

»Vsekakor potem, ko so bili končni rezultati, je bilo veselje. Res je, da je to sedaj že četrti mandat, je pa potem tisti en občutek, da si res vso tisto energijo, ki si jo vložil, vložil v pravo smer,« je povedal Horvat.

Od prednosti izpostavil izkušnje v županskem in svetinškem stolčku

»Odzivi so bili fantastični, pravim, bilo je veselo, predvsem so prišli tudi prijatelji, ljudski godci iz Gederovec, tako da je bilo res tisto pristno veselje s tistimi, s katerimi mnogokrat deliš tudi tiste trenutke, ko nisi na televiziji,« je povedal za TV Idea

»Prednost je predvsem ta, da imam izkušnje. Kot župan tri mandate, potem sem bil že svetnik tri mandate,« je izpostavil in dodal: »Tako bom rekel, nadaljevanje celotnega procesa je tisto, da si potem skozi delo zadaš cilje in vidiš, da je potrebno ta cilj speljati. Ljudje pa tudi vidijo, da tisto, kar je bilo v preteklosti obljubljeno, tudi izvedeno.«

V načrtu dokončanje vodovoda in obnova državne ceste

»Če pogledamo letošnjo poletje, težave na Primorskem, kjer so imeli redukcijo oziroma manjšo porabo vode, je potem tukaj potrebno, da pomurski vodovod zgradimo do konca in v občini Tišina, oziroma tudi v širšem prostoru dvanajstih občin pridobimo omrežje, ki bo za naslednjih več kot 50 let,« je Horvat izpostavil problem oskrbe s pitno vodo.

Dokončanje nekaterih investicij: »To je prvi ta temelj, potem drugo je nadaljevanje zaključevanja investicije skozi cesto Murska Sobota - Gederovci, potem nadaljevanje obnove državne ceste Murski Petrovci Sodišinci Gederovci Krajna, kjer smo žal 14 dni pred volitvami izvedeli, da je bilo to prestavljeno v leto 2028, se pravi zaključek leta 2030.«

V načrtu tudi izgradnja sodobne športne dvorane

»Potem ena velika potreba v občini Tišina, izgradnja sodobne športne dvorane pri Osnovni šoli Tišina, kjer je na spomlad bil sprejet zakon o sofinanciranju investicij v športno infrastrukturo, kjer se predvideva vsako leto 30 milijonov, da bomo tukaj uspeli.« je pojasnil za TV Idea.

Za konec je spregovoril še o osebnem življenju: »Tako je potem življenje župana malce drugačno kot življenje navadnega občana. Če živiš res to zgodbo tako, kot si jo zastaviš, ni tisti čas med sedmo in petnajsto uro, pa potem za vikend fraj, ampak navadno se potem komaj za vikend, delo župana začne.« 

Komentarji (14)

2..03 (ni preverjeno)

ne se preveč hvalit z izkušnjami, ker niso vse dobre. Ker več kot polovica glasov je šla na račun slabega protikandidata.

Gost55 (ni preverjeno)

Dobro napisano, tako ko se najde malo boljši kandidat bo letel.

In reply to by 2..03 (ni preverjeno)

..... (ni preverjeno)

Ja, ima izkušnje kako si napolniti žepe.

In reply to by 2..03 (ni preverjeno)

žuapaa (ni preverjeno)

gospod največji rondo sredi ravnine.

špricerjeger (ni preverjeno)

Velki okrogel rondo za velkoga okrogloga župana :)

In reply to by žuapaa (ni preverjeno)

Gurmanko (ni preverjeno)

Tak spomenik (rondo) si samo bizgec lejko omijsli. Kelko lačnih bi nahranil ta rondo?

midfahjal (ni preverjeno)

me res zanima kateri umetnik ga je zrisal in naredil projektno dokumentacijo in celo predlagal županu??
ko gledam to neumnost kolosa od rondoja, bi si želel da bi kakšna raketa zgrešila cilj v ukrajini in ga po nesreči zadela

In reply to by Gurmanko (ni preverjeno)

Slom (ni preverjeno)
Gost55 (ni preverjeno)

Verjami mi, da ima še dosti več takih izkušnj, samo niso dobile epiloga.

In reply to by Slom (ni preverjeno)

Fkfkfkfk (ni preverjeno)

SPIZDITE MI VSE PODGANE IN POHABLJENI NESPOSOBNI PARAZITI!!!

Obcan 55 (ni preverjeno)

V treh mandatih si je uspel zgraditi spomenik(RONDO) v katerega je bilo vrzenega ogromno obcinskega denarja....vse ostalo je manj pomembno!

Gost55 (ni preverjeno)

Uspelo mu je tudi poenotiti ograje v občini. Samo si poglejte tišino, tropovce, krajno in zdaj tudi rankovce ter vanča vas. Dobili eni, plačali pa vsi. Enim so še odvodnjavanje dvorišč delali, pa še marsikaj drugega. Ne pravim tam kjer je to bilo potrebno, samo dosti ograj je bilo postavljenih na enako mesto.

In reply to by Obcan 55 (ni preverjeno)

Tišinčar (ni preverjeno)

Halo vij teleta ka nemren naček pravte! Što ma cügle v rokaj v občini??? Samo župan ali tude svetniki med kerimi je bil sedanje proutikanditat??? Ka lejko v keroj občini župan sam odloče? Je za tej sporni krožni samo on odločo ali celi občinski svet? Mater tirate samo neka v trij krasne pa lajate! V vsakoj občini je tak nej samo na Tišini, samo zgledne ka so seposedi samo župani krivi. Svetnike trbej čedne zvoliti nej pa župana, samo se ne zaveda 99% lidij toga dejstva. Ista slika je z predsednikon države keri je samo maska tan gor, glavno besedo pa itaq ma parlament!
lp

nedrži (ni preverjeno)

Ne drži točno. Se spomniš dva mandata nazaj kakšne pritiske je delal župan na svetnike. Vsaj tisti del je bil javen. Koliko pa tega nikoli ni prišlo v javnost? Malo si poglej seje, kaj vse se dogaja. Saj ni samo župan, tudi nekaj njegovih svetnikov dela enako. Eni so tako ali tako samo lutke, ki prikimavajo županu.
Pazi, pod odločitvami se podpiše župan in kar nekaj zafuranih/slabo izvedenih projektov je med njimi. Samo si poglej agromeriolacije, koliko jarkov ni bilo skopanih, površin zavoženih, pa je vse to bilo v projektni dokumentaciji, in je občina dobila sredstva in to EU sredstva. Če bi prišla kontrola in tole videla bi ta sredstva izgubili. Kakšna obračunavanja župana in njegovih svetnikov so se dogajala samo tukaj. Nisi naš, ne dobiš, mojim pa se lahko uredi še tam kjer po projektu sploh ni bilo predvideno.
Enaka zgodba se je dogajala v vaseh pri rekonstrukciji cest.
Pa potem osebna obračunavanja župana z nekaterimi občani. Nastopanja kot, da je naj več, ti se pa njegov drek.

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

Starejše novice