Slika je simbolična.
Bencin rahlo dražji, cena dizla nespremenjena.

Za liter 95-oktanskega bencina je treba od polnoči zunaj avtocestnega omrežja odšteti 1,359 evra, kar je 0,4 centa več kot v preteklih 14 dneh. Regulirana cena litra dizla medtem po dvigu trošarin ostaja nespremenjena pri 1,489 evra.

Nove regulirane cene veljajo do vključno 13. marca.

Rahlo pocenilo pa se je kurilno olje. Cena litra tega goriva za ogrevanje je tako po novem 1,078 evra, kar je 0,5 centa manj kot v zadnjih dveh tednih.

Novi cenovni okvir za prihodnje 14-dnevno obdobje sledi ponedeljkovemu vladnemu dvigu trošarin za dizel in kurilno olje.

Vlada v zadnjem obdobju ob pocenitvah na trgu naftnih derivatov znova posega v trošarine.

Kot pravijo na finančnem ministrstvu, jih prilagaja tako, »da ohranja dostopnost maloprodajnih cen, hkrati pa si v luči javnofinančne vzdržnosti prizadeva za postopno normalizacijo prilivov v državni proračun«.

Maloprodajne cene naftnih derivatov se sicer izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Marže trgovcev so ob tem omejene.

Cene pogonskih goriv na avtocestah in hitrih cestah se oblikujejo prosto.

Komentarji (5)

Za informacijo (ni preverjeno)

Trenutno je dizel na Hrvaškem 10 centov cenejši. Vsi ki ste blizu hrvaške meje.

Gost24482 (ni preverjeno)

Včersj ste pisali ka de falej

Bananaa (ni preverjeno)

Ce gli je na trgi cena goriva kak te kda smo ga placuvali 1,1€ Zanimivo nej!! Te pa se se v mecejo in gucijo kak majo dobro leto in rekordne dobicke! Lejko majo rekordne dobicke kda nas lupijo kak banane!!!

🤮🤮 (ni preverjeno)

Zakoj se itak pistimo Madzaron tankati prinas? Glede na to, ka smo mi tan nej smeli tankati, kda so oni meli cenejsoga… in glede na to, ka de razliko zalagala nasa drzava. Torej mo vsi zalagali pejneze za Madzare ka oni lejko tankajo falej??? Nas so Vogri tirali od tan, zdaj pa je poplava ta istih lidi na vsaki obmejni pumpi 🤮 Smo budale ka pistimo ka nas Vogri majo za norce

bruh bruh (ni preverjeno)

Glavno ka so te na Petrole nej mele za norca kda so ti prvi prepovedali tankanje, ce si se nej spricno dvojno dozo pod kozo. Ampak hej, to so delale za nase zdravje nej? Tebe majo vsi za norca nej samo madzari. ;)

In reply to by 🤮🤮 (ni preverjeno)

Starejše novice