FOTO: mojaobcina.si
Črenšovski občinski svet sklenil 5. redno sejo.

Občinski svet Občine Črenšovci, se je minuli torek sestal na 5. redni seji. Obravnaval in sprejel je Zaključni račun proračuna občine za leto 2018 in se seznanil s poročilom nadzornega odbora o pregledu poslovanja v lanskem letu. Sprejel pa je tudi letni program športa za leto 2019, ki bo osnova za sofinanciranje izvajalcem športnih programov na območju naše občine. 

Kot so zapisali v črenšovski občini, želijo zagotavljati finančne spodbude za gradnjo stanovanjskih hiš in poslovnih objektov ter pritegniti investitorje, zato je občinski svet sprejel pravilnike o subvencioniranju komunalnega prispevka investitorjem v občini in o denarni pomoči pri odstranitvi starih stanovanjskih hiš. 

V pričakovanju evropskih sredstev

Na seji je bil sprejet še odlok o pokopališkem redu in odlok o predmetu in pogojih za podelitev koncesije za opravljanje obvezne občinske javne službe – 24 urna dežurna pogrebna služba. 

Prav tako so svetniki in svetnice obravnavali in sprejeli elaborate o oblikovanju cen storitev oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenje odpadnih voda in zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov v občini. Obenem so se seznanili s poročilom o variantnih rešitvah za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v občini, iz katerega izhaja, da je investicijsko najbolj ugodna varianta s sanacijo obeh čistilnih naprav v občini. 

Sprejet je bil predlog, da se počaka na izid uvrstitve za evropska sredstva, v tem času pa se pripravi potrebna dokumentacija za izvedbo prve faze sanacije čistilne naprave na Srednji Bistrici. 

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bindi (nepreverjen)

Fajn bi bilou, ce bi se stare hiše tudi obnavljalo, ne samo rušilo. Prav stari deli naselij so povsod najlepši.

hiža (nepreverjen)

fajn bi bilo ka bi država zapuščene hiže obdavčila z 50% davkom na vrejdnost lejtno in te bi lidje keri majo hiže in za njih ne skrbijo oudali...

stari komunist (nepreverjen)

vse stre bajte je treba porušiti in zgraditi novi svet
sprejeti je potrebno sklep, da morajo biti vse fasade rdeče barve

Starejše novice