Ob sklicu prve izredne seje mestni svetnik Slavic opozoril na zlorabo svojega imena in župana pozval k opravičilu. Kakšen je odziv Jevška?

Zgodba Pomurskih lekarn, ki že več let buri strasti v Pomurju, je nedavno doživela nov pretres. Potem ko je mestni svetnik Anton Slavic iz Neodvisne stranke Pomurja na zadnji seji Mestnega sveta opozoril na nevzdržne odnose med Mestno občino Murska Sobota in javnim zavodom ter podal pobudo za sklic izredne seje, da bi se »v miru pogovorili o problematiki,« se je občina tudi odzvala.

Toda z izbiro besed, argumentacijo sklica izredne seje in oblikovanjem dnevnega reda je nekdanjega župana Murske Sobote močno ujezila.

V soboški občini so namreč za 25. april ob 13. uri sklicali 1. izredno sejo Mestnega sveta »v zvezi z nespoštovanjem predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota,« kot glavno točko predlaganega dnevnega reda pa navedli »Nespoštovanje predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota.« 

Celotno vabilo na izredno sejo si lahko ogledate TUKAJ.

Na potezo se je v včerajšnji izjavi za javnost Slavic odzval z opozorilom, da je šlo za grobo zlorabo njegovega imena, saj izredna seja, ki jo sklicuje župan z navedeno točko, naj ne bi imela nič skupnega z njegovo pobudo. 

»Pobude za TAKO oblikovano sejo nisem podal, zato zahtevam od župana Mestne občine Murska Sobota opravičilo in umik mojega imena z vabila, kot pobudnika seje,« je v izjavi za javnost zapisal Slavic.

Jevšek potrebe po opravičilu ne vidi

V kabinetu župana na naše vprašanje, ali se župan Jevšek namerava opravičiti, zdaj odgovarjajo, da jih reakcija mestnega svetnika Antona Slavica čudi, saj da so »izredno sejo v zvezi s Pomurskimi lekarnami sklicali na podlagi njegove pobude (nevarnost privatizacije Pomurskih lekarn, odnosi med občinami ustanoviteljicami, prizadetost zaposlenih).«

"Zaradi tehtnosti navedenih razlogov in resnosti situacije v Pomurskih lekarnah je župan dr. Aleksander Jevšek pobudo g. Slavica sprejel, ter v skladu s Poslovnikom mestnega sveta naročil pripravo gradiva, ki je potrebna, da se izredna seja mestnega sveta sploh lahko izvede. Na podlagi pripravljenega gradiva, je omogočena razprava o vseh razlogih, zaradi katerih je g. Slavic predlagal izredno sejo in sicer:

- kdo želi Pomurske lekarne (s)privatizirati, namreč znano je, da zasebne lekarne za razliko od javnih lekarn niso zavezane za javna naročila,
- kako neizvajanje javnih naročil v Pomurskih lekarnah vpliva na odnose z drugimi občinami ustanoviteljicami
- in o prizadetosti zaposlenih, da vodstvo Pomurskih lekarn ne spoštuje predpisa o javnem naročanju, zavedajoč se možnih posledic takšnega ravnanja.

Predvidevamo, da je poziv g. Slavica k opravičilu s strani župana, posledica spoznanja na kako velik problem je g. Slavic s pobudo za izredno sejo opozoril. Namreč iz javnih podatkov je razvidno, da so Pomurske lekarne z desetimi gospodarskimi subjekti v letih od 2003 do 2019 za blago in storitve plačale 365.399.877 evrov.  V istem obdobju pa so Pomurske lekarne izvedle zgolj za 1.037.957 evrov javnih naročil. 

Ravnanje g. Slavica, ki je prvi dal pobudo, da sejo skličemo, sedaj pa želi opravičilo za sklic seje, je rahlo nenavadno. Upamo, da poziv g. Slavica, da se njegovo ime umakne s pobude za sklic izredne seje, ni posledica kakšnih nedopustnih pritiskov s strani tistih, ki imajo od neizvajanja javnih naročil korist. Če je temu tako, je potrebno to obsoditi, svetniku Slavicu pa odločno stopiti v bran. Edino prav je, da se je na nevarnost privatizacije Pomurskih lekarn še pravočasno opozorilo, kot je tudi edino pravilno, da si vsi prizadevamo za zakonitost in učinkovitost poslovanja v Pomurskih lekarnah. Ne nazadnje to dolgujemo Pomurkam in Pomurcem.

Na prihajajoči se izredni seji mestnega sveta bo tako na osnovi pripravljenega gradiva možno skupaj s predstavnikom Pomurskih lekarn in različnih institucij razpravljati tudi o razlogih, ki jih je g. Slavic navedel ob pobudi za sklic izredne seje, zato potrebe po opravičilu ni,« odgovarjajo v Mestni občini Murska Sobota," odgovarjajo v MOMS.

Poglede naj bi torej soočili prihodnji teden, v četrtek.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kapelčan (nepreverjen)

jevšek ka bi se opraviča, ja pa kaj vam je, mi ki g. jevšeka že dugo poznamo, vemo da opravičila on ne pozna, on pač taki karakter je ,,, on pa nihče drugi ,,,,,, ja ve ste pa ga volili .....

zvodnik milan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Jevšek je car

gost121212112 (nepreverjen)

jevšek gotof si, vö ga vrčti skoz okno občine...

bossmann (nepreverjen)

Na zajebavlite se s šerifon - ma pištolo

pomurec1919 (nepreverjen)

Policaj oz. DROT. Drot bil Drot ostal. In Droti lahko napredujejo le do meja lastne nesposobnosti. Pomurske Lekarne so v lasti Vseh.... povdarjam Vseh Pomurcev, zato Debelo Rdečasti Drot prste k sebi.

gost121212112 (nepreverjen)

Naj šerifa malo preglednejo, pa njegove posle pri Expanoji, tan je tudi nej vse čisto, samo podkupleno...

nikaloo (nepreverjen)

jooj, ce bi se telko stukali o znizanjon zdravil.
ustanova dela dobicek za proracun obcine od katerega posamezni obcan nema nic.
ZAKOJ SE NIKOLI TAK NE MEJNIJO O ZNIZANJU KOMUNALNIH PRISPEVKOV, ZDRAVIL, PRISPEVKU ZA NEPREMICNINE ,,,,,,TE ZADEVE TANGIRAJO ZEPE VSAKEGA OBCANA!!!

. (nepreverjen)

Politiki pravijo da je slovenija pravna država, torej naj speljejo prijavo na ustrezne inštitucije. Javno linčanje je korektno?? S tem bo rasla podpora vaših volivcev?

Joužek22 (nepreverjen)

Slavic ma prav. On je takšnoga predloga nej dau. San poslüjšo sejo. Občina lejko skliče sejo s kašnin naslovon ščej, naj se pa ne zgučavle na Slavijca.

12345677889 (nepreverjen)

Jevšek kda boš se opravičo narodi ka si zdigno položnice komunale. Opraviči se ali pa idi v penzijo za drujgo si itak nej. Zapaumli si ka za sakoga bot raste tudi za tebe.

OK - PUF (nepreverjen)

Soboški komunisti - rdeči nimajo mira okrog Pomurskih lekarn in direktora Zajca iz enega samega razloga KER NI NJIHOVE RDEČE BARVE on je še edini ostal in potrebno ga je menjati obvezno BANDA. Ne morejo mu očitati da slabo poslujejo Pomurske lekarne poslujejo vsa leta z dosti dobička. Seveda pa bi komunisti radi si ta dobiček prisvojili. Povabili so vse žive pozabili so edino svojega največjega tovariša Kučana. ampak on dela iz ozadja. Pa kdo daje soboški občini in Jevšku pravico, da si hoče prisvojiti Pomurske lekarne. NE BO ŠLO POHLEPNI TOVARIŠI, POMURSKE LEKARNE SO LAST VSEH NAS POMURCEV ALI VAM TO NI JASNO PRSTE VSTRAN.

KKKR (nepreverjen)

Banana sistem

zvodnik milan (nepreverjen)

mislim da je komunala v soboti še prepoceni
ali veste koliko bi te koštal vodnjak če bi si ga vsak sam izkopal

BOLŠEVIK (nepreverjen)

Naj mi nekdo pove zakaj si Jevšek lasti Pomurske lekarne? Kelko je znan je to v lasti vseh Pomurskih občin. Če pa je že kaj narobe pa mi za to imamo sodišča ne pa CK M. Sobota. Jevšek in tovaršija si počasi hoče prilastiti vse ALI SMO SE MOGOČE VRNILI V ENOPARTIJSKI SISTEM? Prilastil si je skupaj z zadnjim precednikom CKKučanom tudi proslavo ob 100 letnici priključitve Prekmurja pa pri Tom kak štajerec absolutno nič nima. BO ŽE ENKRAT POMURSKO LJUDSTVO TO PLENJENJE IN SAMOVOLJO USTAVILO.?

Nejvörvani Tomaž (nepreverjen)

Tou je bilou zbrijsano: Če primerjan naš račun od Komunale in cenik VOKA (vodovod kanalizacija Ljubljana) je pri nas čiščenje deževnice 29 krat drakše.

zvodnik milan (nepreverjen)

JEVŠEK JE CA
ZIDAN JE CAR

12345677889 (nepreverjen)

Seveda ka je naša položnica komunale dražja kak drugje. Pa narod božje ste kaj odli zadnje čase na komunalo v soboti. Not prideš vse v marmore prenovljeno dosta dodatnih povezanih nepotrebnih zaposlitev novi vozni park. Što mislite je to financero mi ali pa občina. Seveda mi z dražjimi položnicami. Prokleti je bil den da je šerif župan grato. Ali nede več dugo tak že se narod med ulicami dogučavle kak bomo rejšili se te drage komunale. Nepokorščina nej plačuvati dokeč cejne ne spistijo na normalo.

zvodnik milan (nepreverjen)

komunala v murskoj je še prepoceni
kaj mislite da mora biti komunala
tak kot v kakšni prčvarnici
Komunala mora izgledati fajn

fffffffffff (nepreverjen)

Smrdeči komunist

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice