Anton Slavic občini vrača žogico.

V Neodvisni stranki Pomurja – NSP so se odzvali na včerajšnji odgovor občine, potem ko so župana pozvali k opravičilu zaradi domnevne zlorabe imena mestnega svetnika in nekdanjega župana Murske Sobote Antona Slavica.

V soboški občini so namreč za 25. april ob 13. uri sklicali 1. izredno sejo Mestnega sveta »v zvezi z nespoštovanjem predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota,« kot glavno točko predlaganega dnevnega reda pa navedli »Nespoštovanje predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota.« 

Slavic je nato včeraj opozoril, da je šlo za grobo zlorabo njegovega imena, saj izredna seja, ki jo sklicuje župan z navedeno točko, naj ne bi imela nič skupnega z njegovo pobudo. V občini njegovih pogledov niso delili, Jevšek pa je tako potrebo po opravičilu tako zavrnil.

V NSP zdaj pišejo, da v kabinetu župana MOMS potrebe po opravičilu ne razumejo, »razumejo pa se dobro na spreobračanje besed, na jemanje besed iz konteksta in komentarje, ki nimajo dejanske podlage.«
Kot dejanske probleme v izjavi za javnost izpostavljajo naslednje:

» 1. Opravičilo je g. Anton Slavic zahteval zato, ker dnevni red sklicane izredne seje Mestnega sveta MO Murska Sobota nima nič skupnega z vsebino njegove pobude,  kljub temu pa je naveden kot pobudnik seje.
2. V stranki NSP menimo, da  je potrebno ugotoviti:
-    Zakaj posamezniki iz MO Murska Sobota finančno in kadrovsko slabijo Pomurske lekarne?
-    Zakaj posamezniki iz MO Murska Sobota ovirajo in skoraj preprečujejo delovanje Pomurskih lekarn?
-    Zakaj se Pomurskim lekarnam preprečuje nakup objekta v Grajski ulici blizu zdravstvenega doma v katerem poslujejo, kar lahko privede do zaprtja lekarne?
-    Zakaj tako mačehovski odnos do kolektiva Pomurskih lekarn, ki si zasluži samo pohvale in ima svoj del zaslug, da je direktor dobil največje priznanje za delo in razvoj lekarniških dejavnosti, ki se podeljuje letno samo enemu kandidatu?
-    Zakaj nesprejemljivi odnosi v svetu zavoda Pomurskih lekarn med MO Murska Sobota in ostalimi občinami?«

Sicer pa v nadaljevanju izpostavljajo še točko dnevnega reda izredne seje, ki po njihovem mnenju omogoča zgolj obsojanje lekarn zaradi javnih naročil, za kar pa »Mestna občina Murska Sobota kot le ena od soustanoviteljic, ni pristojna.«

»1. Iz kabineta župana izražajo tudi bojazen, da kdo vrši pritisk na g. Slavica in ga je treba zaščititi. Nihče ne vrši na nikogar nobenega pritiska, če pa treba koga zaščititi, so to Pomurske lekarne, ker menimo, da je cilj njihovo razbitje. Po tem pa se bo že našel kdo iz Maribora ali drugod in dejavnost privatiziral.«

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rajko hrcek (nepreverjen)

henjajte že s trivialnimi temami

pomurec1919 (nepreverjen)

Policaj = DROT. Tudi če Drot postane župan, doktor znanosti, član stranke ........še vedno ostane "DROT". DROT pa lahko napreduje le do meja lastne nesposobnosti. Pomurske Lekarne so v lasti VSEH Pomurcev, zato ...... "DROT" prste k sebi!!

Lol lol (nepreverjen)

PA GE DE SE TI KOMUNIST OPRAVIČO !? POZABI !

Sandokan II. (nepreverjen)

Točno tak. Ge de se Janša opravičo.

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Točno kak si napiso pa tudi Slavic je nej daleč od tej?

In reply to by Sandokan II. (nepreverjen)

nikaloo (nepreverjen)

Am...sobotainfo...tau se stukajo o znizanju cejnan zdravil???:)
Zdaj kdo de na stolcki tak nema veze, ker ena in druga stran je umazana:)
Dobicek iz te lekarne tak ne cujtimo obcani.
CE BI SOBOTAINFO BILA FACA, BI PIJTALI ZA KELKO SO SE CEJNE ZDRAVIL V ZADNJIH LEJTAJ ZNIZALE.
Ker roko na srce, obcino briga samo dobicek.

Lol lol (nepreverjen)

Sandokan ll znamo ka si klošar takši ka od tebe smrdi. Predlagan ti ka se obejsiš

STRPNEŽ (nepreverjen)

Ha haa kje pa saj komunisti nevejo kaj je opravičilo, vedno imajo prav .............................

Nejvörvani Tomaž (nepreverjen)

Sploj se nejde za pravilno ali nepravilno poslovanje. Ide se zatou, što de v Pomurski lekarnaj galven. Zavec je očitno nej lejvi pa šče pejnezov je nej ščeo občini dati, ka bi je v EXPANO počili. Slavic, ne daj se.

starecccc (nepreverjen)

Ves čas je očitno, da "levake" v Soboti samo zanima denar. Če bi bili zainteresirani, da bi se po njihovem vzpostavil red v Pomurskih lekarnah, lahko na javni razpis prijavo njihov človek. A na razpis za direktorja je prispela vedno samo vloga g. Zajca. Še naj bolj hinavsko od "pojočega šerifa" pa je dejstvo, da je na otvoritvi "drvarnice", pred množico novinarjev iz cele Slovenije, govoril, da je to projekt za celo Pomurje. Naslednji dan pa z izredno sejo, ko ni množice novinarjev iz cele Slovenije, to lepo povozi in se gre samo za interes Sobote.

afta he (nepreverjen)

Žal stareccc, moram te popraviti. Gre se za interese samo nekaterih v Soboti!!!

Starejše novice