Slika je simbolična.
Ta telekomunikacijski operater bo z julijem zvišal cene mobilnih in fiksnih naročniških paketov.

Cene aktualnih naročniških paketov bodo pri operaterju T-2 višje za od dva do tri evre, izhaja iz objave sprememb cenika. Pred tem so pri Telekomu Slovenija s 1. majem dvignil cene nekaterih mobilnih in fiksnih naročniških paketov.

V redni paketni ponudbi bodo cene višje za dva do tri evre z davkom na dodano vrednost (DDV). Mesečna naročnina prilagodljivih paketov T2, T3 in T4 bo višja za dva evra, v paketih Oranžni pa za tri evre, so pri družbi zapisali v obvestilu, ki so ga objavili na svoji spletni strani.

Starejšim naročniškim paketom se bo s 1. julijem mesečna naročnina spremenila za dva evra.

Podražila se bosta tudi maksimalen znesek opominjanja, ki lahko odslej znaša največ 1,50 evra, in mesečna naročnina za uporabo aplikacije T-2 TV na drugi napravi, ki bo po novem znašala 2,49 evra.

S 1. avgustom se bo spremenila tudi cena paketa Voyo. Z avgustom bo treba za omenjeni paket odšteti 7,99 evra, trenutno pa sedem evrov.

Naročniki, na katere se navedene spremembe nanašajo in ki se s spremembami ne strinjajo, imajo v skladu zakonom o elektronskih komunikacijah pravico v roku 60 dni od prejema obvestila odstopiti od naročniške pogodbe brez plačila kakršnihkoli dodatnih stroškov, pri čemer pa morajo poravnati zapadle in neplačane obveznosti, so navedli v obvestilu.

Podražitev posledica uskladitve cen

»Omenjena sprememba cen telekomunikacijskih storitev je posledica redne uskladitve cen s stroški poslovanja glede na rast indeksa cen življenjskih potrebščin, višjih stroškov dela, uporabe programskih pravic in spremljajočih naložbenih aktivnosti družbe T-2 v širitev in nadgradnjo omrežja, ki zagotavljajo razvoj naprednih storitev in neprestano posodabljanje infrastrukture,« so v obvestilu zapisali pri T-2.

Aprila se je zaradi višjih stroškov poslovanja za dvig cen nekaterih paketov odločil Telekom Slovenije. Februarja je družba svoje uporabnike obvestila, da bo v splošne pogoje uporabe vključila določbo o možnosti usklajevanja cen elektronskih komunikacijskih storitev z letno stopnjo rasti cen.

Pri Telemachu so takšno določbo v splošne pogoje uporabe vključili lani, vendar do aprila še niso sprejeli odločitve o izvajanju indeksacije, prav tako še niso načrtovali novih cen storitev, so v začetku aprila pojasnili za STA.

Pri A1 so nekaterim paketom cene spremenili v začetku leta. Trenutno pa sprememb cen ne načrtujejo, bodo pa s 1. julijem povečali količine prenosa podatkov v mobilnih paketih, so za STA sporočili iz družbe.

Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) omenjenim operaterjem očita, da so naročnike v zadnjih petih letih oškodovali zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov ter brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene. Po neuspelih poskusih zunajsodne rešitve so tako vložili kolektivne tožbe zoper omenjene operaterje. Operaterji so vse očitke navedli kot neutemeljene.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Luke Tegg (nepreverjen)

My pal's pal makes $ seventy-eight hourly on the internet. She has been without work for 5 months however in the final month her fee became $12747 really walking on the internet for some hours. look at more on this internet website online.....www.Cash.Salary49.com

Hjaooo (nepreverjen)

Voyo draksi od HBOja, Netflixa in Apple tvja? Omb hahaha, ta je dobra 🤣🤣🤣

. (nepreverjen)

samo dajte

Starejše novice