Stečajna upraviteljica je našla kupca za poslovne prostore trgovine Midas v Ljubljani, ki je bila v lasti Mojce Lukančič.

Stečajna upraviteljica Branka Remškar, ki vodi osebni stečaj Lukančičeve, je uspela najti kupca za trgovske prostore v skupni velikosti okoli 2.400 kvadratnih metrov, poročajo Finance. Prodaja je tekla z zbiranjem nezavezujočih ponudb in neposrednimi pogajanji z interesenti, ki jih je bilo skupno šest. Najboljša ponudba je bila 1,9 milijona evrov. 

Kompas shop širi svoj nepremičninski portfelj

Po informacijah, ki so jih pridobile Finance, je kupec poslovnih prostorov trgovine Midas družba Kompas shop, ki omenjeno nepremičnino vidi kot na primerni lokaciji za svojo dejavnost. Družba Kompas shop naj bi od banke Unicredit odkupila za 4,8 milijone evrov terjatev do Lukančičeve, ni pa znano, koliko so za omenjene terjatve plačali. 

Petinski delež ima tudi v Panviti

Kompas je najbolj znan po verigi prodajaln, ki jih srečujemo na slovenskih mejnih prehodih. Se pa družba zadnja leta posveča tudi nepremičninskim poslom in nakupom podjetij. Spomnimo, Kompas shop, ki je v večinski lasti Sama Primožiča, si lasti tudi 21,59 odstotkov Polaničeve Panvite. Letos smo poročali, da se v lastniški strukturi družbe Panvite in Panvita mesnine obetajo spremembe, saj sta Podjetji Farme Ihan-KPM in Kona iskali kupca za skupaj 64.262 delnic ali 28,03-odstotni lastniški delež v omenjenih družbah. Ponudbe za nakup delnic so iskali do 24. maja letos.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. . (nepreverjen)

Naj dama prvo vrne denar od subvencij mure!

goostt (nepreverjen)

Zakaj bi ga vračala, ni ga ukradla, dali smo ji ga ?!

In reply to by . . (nepreverjen)

.... (nepreverjen)

Maš praf, bedaki.

In reply to by goostt (nepreverjen)

.... (nepreverjen)

Ni ga trošila za kaj je bil namenjen. Torej bi ga mogla vrniti.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Oliva (nepreverjen)

kakva fina gospa
vredna vsega spoštovanja
še več takšnih bi potrebovali

In reply to by .... (nepreverjen)

starimuraš (nepreverjen)

naj crkne zobata kobila, ka nam je vse obečala prokleta baba.

Starejše novice