Tudi letos bo DARS na slovenskih avtocestah izvedel več infrastrukturnih posegov, ki bodo posledično povzročali zastoje na cesti.

Tako kot vsako leto, bo tudi letos DARS opravil nemalo infrastrukturnih posegov na slovenskem avtocestnem križu. Vsi projekti za zdaj sicer še niso potrjeni, saj je njihova izvedba odvisna tudi od soglasja infrastrukturnega ministrstva in uspešnosti javnih razpisov.

"V letošnjem letu je DARS d.d. predvidel investicije v višini 194 milijonov evrov, pri čemer je za izboljšanje prometne varnosti predvidenih 6 milijonov evrov", so nam sporočili iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji.

Na pomurski avtocesti tri investicije

Del investicij bo izpeljan tudi na pomurski avtocesti A5, in sicer na relacijah Sv. Jurij ob Ščavnici - Vučja vas, Lipovci - Turnišče in Vučja vas - Murska Sobota in Murska Sobota-Lipovci.

"V prvi polovici leta je načrtovan začetek preureditve cestninske postaje Dragotinci, pri čemer ni pričakovati večjih zastojev," so zapisali pri DARS. 

Kot poroča Siol, pa bodo na relaciji Vučja vas - Murska Sobota, Murska Sobota - Lipovci in Lipovci - Turnišče, potekale obnove ceste in objektov. Dela so predvidena poleti in jeseni, ob tem pa ni pričakovati večjih zastojev, bodo pa zaradi del zapore priključkov.

Na relaciji Lipovci - Turnišče bo prav tako izvedba sistema vodenja in nadzora promet, in sicer pri počivališču Dolinsko. Tudi v tem primeru zastojev ni pričakovati, edino v fazi postavljanja same zapore.

Daljši zastoji v Ljubljani in Kopru

Med projekti, kjer so sicer predvideni daljši zastoji, so v predoru Golovec v Ljubljani in predor Markovec v Kopru. 

"Največ investicijskih sredstev v imenu in za račun družbe DARS je namenjenih gradbenim delom pri obnavljanju avtocest in hitrih cest, in sicer za leto 2020 je v ta namen načrtovanih približno 60 milijonov evrov," so nam odgovorili.

Dela, ki zahtevajo zaporo prometa, vsako leto stečejo po končanju zimske službe na naših avtocestah in hitrih cestah. To je sicer odvisno od posamezne lokacije, koliko je klimatsko obremenjena, vendar pa je to v večini primerov nekje v mesecu aprilu. 

"Dejanske pričetke del vedno prilagajamo tudi prometnim tokovom, ki so v mesecu aprilu povezani z migracijami okoli praznikov, zato se velikokrat dela pričnejo v začetku meseca maja. Seveda pa je predpogoj, da bo uspešno zaključeno javno naročilo za oddajo posameznih obnovitvenih del, ki je v teku, in bodo pravočasno sklenjene pogodbe z izvajalci obnovitvenih del".

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slvkos (nepreverjen)

kupiš vinjeto in si ogleduješ zastoje in gradbišča

Domacin (nepreverjen)

Pince maribor nezakinito pobiranje cestnin saj ni avtocesta nimajo sploh dovoljenj

NI AVTOCESTA (nepreverjen)

Pa komaj par let, ko so naredili, pa že popravljajo jebenti pa tako delo.
Sicer pa so nas Prekmurce spet nategnili TA CESTA OD IZVOZA ZA PESNICO PA DO PINC NIMA ODSTAVNEGA PASU, TOREJ NI AVTOCESTA PO VELJAVNIH PREDPISIH. Mariborčani so dosegli, da ne bodo več plačevali cestnine skozi Maribor, mi pa imamo poslance loleke, ki gledajo samo za svojo rit. Dajmo se Prekmurci isto gor postavimo, da nas ne bodo večno imeli za norce, zakaj bi morali mi plačevati neupravičeno cestnino.

Starejše novice