Medtem ko se je štajerska avtocesta že dokončno poslovila od cestninskih postaj, so se dela na pomurski avtocesti nekoliko zamaknila.

DARS je na območju države za letošnje leto načrtoval odstranitev kar 21 cestninskih postaj in preureditev njihovih območjih. Gre za deset čelnih – večjih točk, ki segajo čez traso avtoceste, in 11 stranskih, ki se nahajajo na avtocestnih priključkih. 

Potem ko so se od cestninskih postaj že pred časom poslovili na Vranskem in v Tepanju, je minuli mesec padla še zadnja cestninska postaja na štajerski avtocesti. 

Na odseku A1 med Pesnico in Šentiljem so se dela za odstranitev in preureditev območja začela avgusta in potekala v štirih fazah zapore. Z zaključkom del na nekdanji cestninski postaji Pesnica bo tamkajšnji promet zdaj znova stekel brez omejitev.

Po prvotnih načrtih naj bi te dni na vrsto končno prišla tudi dela na cestninski postaji Dragotinci na pomurski avtocesti A5, a se to, kot kaže, ne bo zgodilo.

Dela na Pomurki šele spomladi 

Spomnimo, da je začetek enomesečnih del za odstranitev in preureditev območja edine cestninske postaje na pomurskem avtocestnem kraku med Mariborom in mejo z Madžarsko bil predviden za oktober.

Pristojni so sicer že avgusta poudarjali, da bodo termin začetka del točneje lahko opredelili šele septembra. In ta je resnično prinesel spremembo načrta. Do preureditve namreč še ne bo prišlo tako kmalu:

»Izvajanje del za preureditev cestninske postaje Dragotinci je predvideno spomladi prihodnje leto,« na naše poizvedovanje o predvideni časovnici odgovarjajo v Darsu.

Začetek odstranjevanja cestninskih postaj je sicer bil pogojen z uspehom lanske uvedbe novega elektronskega cestninskega sistema za tovorna vozila, skupna vrednost gradbenih del pa je ocenjena na skoraj 31 milijonov evrov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
...... (nepreverjen)

"preverite zakaj" manjka v naslovu

Starejše novice