V občini Lendava so bili potrjeni vsi izvoljeni mandati.

Danes popoldne je v občini Lendavi potekala konstitutivna seja, s katero se je tudi formalno končal mandat nekdanjega župana Antona Balažka, medtem ko je novega začel Janez Magyar. V sklopu seje, ki je obsegala 6 točk, so opravili vse formalnosti, ki jih narekuje pravilnik, Magyar pa je zaprisegel kot župan.

Najprej proračun

Seja se je začela s pozdravom župana v odhajanju, ki je med drugim izrazil željo, da bi nova sestava čim prej pripravila proračun za novo obdobje. Kot nam je povedal novoizvoljeni župan, Janez Magyar, bo to tudi njegova prioriteta v naslednjih mesecih. Proračun želijo finalizirati do februarja, da bi lahko bil najkasneje marca sprejet.

Besedo je nato prevzel Ivan Koncut, ki mu kot najstarejšemu članu občinskega sveta pripada vodstvo sej. Kot je že tudi navada, so v skladu s predpisi preverili prisotnost članov, ki so predhodno morali predložiti dokazilo o izvolitvi, verifikacijska komisija je potrdila prisotnost 19 od 19 izvoljenih članov sveta, imenovali in potrdili pa so nenazadnje tudi mandate novoizvoljenih svetnikov, predstavnikov madžarske in manjšinske skupnosti.

Po poročilu o izidu volitev, ki so jih v nadaljevanju predstavile predsednice volilnih komisij, niso ugotovili nepravilnosti. 17 članov občinskega sveta je bilo izvoljenih po vrstnem redu, na podlagi oddanih glasov listi, 2 pa sta bila izvoljena po prednostni listi (Nsi - Peter Novak in SMS – Patrik Kocet). Predstavnika narodnostne skupnosti sta Robert Požonec in Ferenc Horvat, romsko skupnost pa v lendavskem občinskem svetu predstavlja Nataša Horvat.

Nov teden, nova funkcija

Novoizvoljeni župan bo novo funkcijo začel v ponedeljek.

Povedal nam je, da bo njegovo prvo delo seznanitev z novimi sodelavci in da ga že takoj čaka veliko dela. Nadaljevati je treba projekte, ki so že v teku, začeti pa namerava tudi z novimi. Na vprašanje, kateri bo prioriteta, je odgovoril, da ne želi delati razlik med njimi, saj so vsi enako pomembni in jih je treba tudi izpeljati kot take.

Seveda seja ni minila brez čestitk novemu županu, ki je sejo zaključil z nagovorom in pozdravom, na pobudo nekdanjega župana pa je prejel tudi aplavz.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prisegamo po "… (nepreverjen)

Starejše novice