Svetnice in svetniki Mestne občine Murska Sobota so se danes sestali na prvi seji občinskega sveta v novem mandatu.

Svetnice in svetniki so bili seznanjeni s poročilom Občinske volilne komisije mestne občine o izidu volitev. V nadaljevanju so potrdili člane mestnega sveta.

Jevšek si želi dobrih odnosov s pomurskimi župani

Na seji mestnega sveta so potrdili tudi starega novega župana Aleksandra Jevška, ki je nagovoril občanke in občane. Ta je v svojem nagovoru med drugim povedal, da si želi močno in aktivno opozicijo, ki bo opozarjala na težave, dvomila v rešitve in nadzorovala procese v občini. Jevšek je še dejal, da želi z vsemi pomurskimi župani razvijati dobre odnose in upoštevati specifike vseh občin ter da je najpomembnejša funkcija župana, da povezuje ljudi. 

»Imamo jasno ambicijo, Mursko Soboto spremeniti v občino visoke kakovosti življenja«.

Več o tem, kaj je Jevšek povedal v svojem nagovoru pa v spodnjem videoposnetku. 

Imenovanje članov Kviaza odprlo debato

Za popestritev današnje prve seje mestnega sveta v novi sestavi je poskrbelo imenovanje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ).

Predlagani so bili Goran Miloševič SD (predsednik), Brigita Perhavec SD, Nives Cajnko SD, Dušan Bencik SD, Bojan Petrijan SDS, Andrej Mešič SDS, Marjan Gujt SMC, Jože Šadl Desus ter Darko Rudaš – romski svetnik.  

Romeo Varga iz Levice je predlagal proporcionalno razdelitev mest. V SDS pa so predlogu občinske uprave nasprotovali z očitkom, da je romski svetnik le podaljšana roka SD-ja.

Po kratki razpravi so svetniki vseeno potrdili predlagano sestavo Kviaza. 

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
paredajz (nepreverjen)

Gda vidin te pokvarjene in glupe face me srat stisne.. ja pa ka Sobota resan ne premore vsaj enoga (1 !!!) človeka keri bi dejansko bil zadosti razgledani in načelen ka lejko našo malo skupnost zagovarja?

1… (nepreverjen)

Ja premore in tou si ti peredajz, samo ka či ti falijo jajca. Če bi meul jajca te bi kandidero, prišo v našo malo skupnost, napravo red. Znali bi što si, pa bi nišče napiso .Gda vidin te pokvarjene in glupe face me srat stisne.. ja pa ka Sobota resan ne premore vsaj enoga (1 !!!) človeka keri bi dejansko bil zadosti razgledani in načelen ka lejko našo malo skupnost zagovarja?

In reply to by paredajz (nepreverjen)

Levak (nepreverjen)

SDS je povedo tak kak je. Levico je pa lekar tudi srečala pamet. Ostali so tiho kak miši????? SMC, NSi, Forjanič, Slavic podpirajo SD?

ha ha (nepreverjen)

ge pa te mađister

Vipko
Truplo

Kakšne odnose bo imel soboški župan z ostalimi pomurskimi je sicer važno, ne pa najvažnejše. Vsaj ne v samem začetku mandata.

Vidi pa se, kakšne odnose bo imel z občani in kaj bo delal v Soboti glede na samo sestavo KVIAZA. Vse za povezane! Nič novega!

angelika -maka… (nepreverjen)

Jaz pa sem slišala, da je ADMINISTRATOR PEDER,marička marička, meni pa je ves čas govoril, da je učitelj

xalakexum

Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti.

obišcite+++++>>>>> www.Trade46.com

1324321g (nepreverjen)

Alah agba Rudaš de Đamijo naprova na Pušči....nej strehe .

Joužek2 (nepreverjen)

Püconski župan je pravo, ka nedo meli svetniški skupin. Majo probleme, štere do fküper rešavali. Na š bi se lejko najprlej potrüjdo za dobre odnose s svojimi svetniki

čarni vrag (nepreverjen)

Predlagam, da na naslednji seji obravnavajo kelko je občane koštala in še košta soboška čistilna naprava. Tu bi jim lahko nekdanji župan Slavic dal informacijo iz prve roke. Od višine cifre se ti zvrti.

12345677889 (nepreverjen)

Svinje pri koriti

ZoranB33 (nepreverjen)

Glavno kadrovnik je nešče, keri je v policijskih postopkih zaradi pejnez za pomurski razvoj, njegov brat pa zaradi prejemanja podkupnin. To je Murska Sobota. :)

Vipko
Truplo

Brata sta polnoletna in ne odgovarjata eden za drugega. Torej se osredotočimo na ljudi v Mestnem svetu.

In reply to by ZoranB33 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice