Vir: Občina Rogašovci
Najverjetnejši naslednik dolgoletnega rogašovskega župana je zdajšnji podžupan Rihard Peurača.

Edvard Mihalič, ki je na čelu občine Rogašovci že od leta 2006, se po štirih mandatih poslavlja, saj na jesenskih lokalnih volitvah ne bo ponovno kandidiral.

Najverjetnejši naslednik je Rihard Peurača, ki je dolgoletni podžupan občine in Mihaličeva desna roka.

»Menim, da sem storil veliko«

Mihalič, ki je bil leta 2006 prvič izvoljen za župana občine Rogašovci, se po 16 letih poslavlja. Meni, da so bili štirje mandati dovolj, saj je izpeljal vse, kar si je kot župan tudi zadal.

»Mislim, da bi morali omejiti tudi županske mandate na največ tri. Sam sem bil župan sicer štiri mandate, a le zato, ker sem želel vse projekte izpeljati do konca,« je dejal Mihalič za Sobotainfo in dodal: »Mirne vesti lahko odidem, saj sem zadovoljen z opravljenim delom. Za konec smo skupaj z ostalimi občinami izpeljali tudi projekt nadgradnje vodovoda v delu Pomurja.«

Dodal je še, da bo Rihard Peurača, če bo seveda jeseni na lokalnih volitvah izvoljen za župana, odličen naslednik. Peurača je bil v času Mihaličevega vodenja podžupan občine.

Podžupan edini v boj za župana?

Kandidaturo na lokalnih volitvah je za Sobotainfo potrdil zdajšnji podžupan občine Rihard Peurača, ki meni, da ima dovolj izkušenj in znanja za opravljanje funkcije župana.

Po informacijah Sobotainfo naj bi bil tudi edini kandidat

»Kot član občinskega sveta in dolgoletni podžupan menim, da sem si nabral dovolj znanja in izkušenj, da jeseni kandidiram na lokalnih volitvah. Dela je veliko, odpirajo se novi projekti, ki bi jih rad peljal naprej«, sporoča Peurača.

Peurača nam je potrdil še, da ima tudi vso podporo sedanjega župana v odhajanju Mihaliča, s katerim sta zadnje obdobje odlično sodelovala.

Rihard Peurača. Vir: Facebook

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
r23rr32r323213 (nepreverjen)

Spijzde nekan že svinja parazitska nenasitna!

Padre (nepreverjen)

To o svoji mami pišeš ?

In reply to by r23rr32r323213 (nepreverjen)

Klavir (nepreverjen)

Mogoce o tvojon ateki?

In reply to by Padre (nepreverjen)

94r (nepreverjen)

Najverjetnejši naslednik se pravi ka te še naslednja 4 leta ne dobimo občinske vode

Bkkoo (nepreverjen)

Že cajt je biu ka ides..

Starejše novice