FOTO: Jure Banfi
Prvoligaši so po desetem krogu državnega prvenstva vstopili v dvotedenski reprezentančni premor. Mura je s porazom proti Olimpiji poskrbela za slabo popotnico, vse bolj nezadovoljni pa so tudi navijači.

Črno-beli iz Fazanerije v letošnji sezoni nikakor ne uspejo povezati dveh zmag, sobotni poraz z Olimpijo po vodstvu z 2:0 pa je dodal le še novo sol na rane.

Zgolj 13 točk na desetih tekmah je zagotovo manj, kot so pričakovali tako v klubu kot tudi navijači, na roko Sobočanov pa gre zgolj dejstvo, da za zdaj točke pridno izgubljajo tudi ostala moštva z izjemo Olimpije.

To, da je Mura po desetih krogih peta, je bolj slaba tolažba, potrpljenje po seriji tekem velikih nihanj pa očitno počasi izgubljajo tudi pristaši soboškega prvoligaša. Vse kaže, da se pritisk stopnjuje.

Izobesili transparente

Pristaši kluba so včeraj tako na severni tribuni Mestnega stadiona Fazanerija kot na igrišču v Bakovcih, kjer vadi članska ekipa Mure, izobesili transparente s sporočili Damirju Čontali in nogometašem.

Ograjo sektorja na severni tribuni, na katerem je nastanjena navijaška skupina Black Gringos, je včeraj »krasil« poziv Čontali k odstopu, na bakovskem igrišču pa je bilo moč opaziti sporočilo nogometašem.

Avtorji zapisa so nogometašem sporočili, naj zapustijo Mursko Soboto, če jim je več do drugih stvari kot pa do kluba in grba.

Že kmalu po sobotnem porazu se je sicer razširila informacija, da naj bi po tekmi »počilo« tudi v garderobi, Matko Obradović pa naj bi, kot je pisala tudi Ekipa SN, po tekmi z Olimpijo želel prekiniti pogodbo s Sobočani.

Vse sicer kaže, da so se glave ohladile in do tako resnih premikov vseeno ne bo prišlo, kljub vsemu pa to ne bo končalo vse večjega nezadovoljstva med navijači Mure. Za nameček pa bo potrebno umiriti tudi trenja v ekipi...

Čontala že po porazu spregovoril o žvižgih

»Zagotovo so neprijetni, se pa to vprašanje že ponavlja. Nihče ni imun na žvižge, je pa pritisk prisoten že od januarja. Vsaka napaka se množi s tri, dejstvo pa je, da lahko žvižge odpravimo zgolj z boljšimi rezultati,« je po tekmi z Olimpijo, ko je igrišče zapuščal ob žvižgih s tribune, dejal Damir Čontala.

Osemintridesetletni trener je pozimi obul velike čevlje, saj je Ante Šimundža spisal najuspešnejše poglavje v zgodovini kluba, vsi, ki dihajo z Muro, pa pričakujejo tudi podobno nadaljevanje zgodbe.

Čontala je v preteklih tednih v svojih izjavah že večkrat dejal, da del gledalcev na domačih tekmah Mure ni vselej na strani Sobočanov, kar ni v pomoč nogometašem, je v nadaljevanju novinarske konference o tej temi dodal še sledeče:

»Prej je bil strateg Ante Šimundža, trener z imenom, pedigrejem in rezultati, ki so bili dobri. Pričakovanja so visoka, gre pa za okolje, v katerem si vselej želijo domače zasedbe, tako na kot ob igrišču. 

So pa domači igralci in trener pogosto tisti, proti katerim je usmerjenih največ puščic. Vsi si želimo več domačih nogometašev, je pa potem tako, da prav domačini največkrat občutijo negodovanje in nestrinanje s potezo na igrišču. Zelo zanimivo.«

Kako se bo na pozive nezadovoljnih pristašev Mure odzvalo vodstvo kluba? Kaj pa pravite vi, ima Damir Čontala še vedno vašo podporo?

Komentarji (72)

Potač (ni preverjeno)

Kuzmič prepusti klub Blackgringosom naj oni vodijo. Bomo vidli kak daleč pridejo.

Levak (ni preverjeno)

Ges bi jin žoge vkradno pa naj si jo s cot napravijo pa te bršejo.

In reply to by Potač (ni preverjeno)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Tepa naj Majo prazen stadion brez navijačev kar je Ante naredil bo Čuntek zapravil pa dug naj služi doj z mladinskim pogonom on je vse samo trener ne in nikoli ne bo priljubljen med navijače samo ta transparent njemu ne pomeni nič saj nebo odstopu ima vso podporo športnega direktorja rajbara

In reply to by Levak (ni preverjeno)

ostriž (ni preverjeno)

ma kakšna podpora
sem eden redkih ki je govoril,da je lepo da domači dobi priložnost.
enostavno Čontala ni dorasel temu.Sam bi moral odstopiti če mu je kaj do Mure.
to kaj gledamo oz.smo gledali(negrem več na tekmo dokler je Čontala trener) ni podobno ničemur.
Zdaj je reprezentančna pauza ,pravi čas za zamenjavo.

idnas (ni preverjeno)

Se strinjan. Podpiram tako domače igralce kot tudi domačega trenerja in pomočnike, ampak če se izkaže, da domači kader ni dorasel izzivu, potem je potrebno najti menjavo.

Po drugi strani pa imamo bistveno preveč tujcev sumljive kvalitete. Tudi pri igralcih je problem, ne samo pri Čontali.

In reply to by ostriž (ni preverjeno)

feikm (ni preverjeno)

Kak je lahko sploh ta dolžnik trener?! verjetno se razume v nogomet, ampak je dober pomočnik, ne pa glaven trener, da se igralci iz njega smejejo?! žalostno, da prosi vsakega, ki ga pozna za denar... Dolžen pa že pol Goričkemu... Ali pa vrača uslugo ka mu je Rajbar hišo gor postavo...pa je zastonj tu kje je....

Proizvodnja (ni preverjeno)

Bom rekel samo tole, s tujim .... je lahko po koprivah mahat a realnost je nekaj drugega... Vsi bi radi bili najboljsi a prvi je lahko le eden

Jl (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In to bi naj bili navijaci kluba???? Sramota!!!!

Prop4ad (ni preverjeno)

Klub se baje ze odavle. Evo nas pa 4. liga..

Va (ni preverjeno)

Cim prlej naj odajo. Kak se njin da s tejmi navoscljivcami trgati? To njin verjetno nej trbej!

In reply to by Prop4ad (ni preverjeno)

strok (ni preverjeno)

Tako kot v življenju na vseh področjih, tako se tudi v nogometu dogajajo vzponi in padci. Ko dosežeš vrh (pokal, prvenstvo), je težko držati ta nivo. Težko je držati ekipo na takih "obratih", evforija okrog kluba, ponudbe igralcem, prodaja, novi igralci, menjava trenerja, vse vpliva na delovanje kluba tako v vodstveni strukturi, tako v glavah neposrednih proizvajalcev (igralcev). Ja, namerno "neposrednih proizvajalcev", ki pozabljajo kako so si izborili status, ki ga imajo navzven proti navijačem in širši športni javnosti. Včasih uspeš zaradi slabosti nasprotnikov, včasih je prisotna sreča. Ko začneš razmišljati o superiornosti oz. o uspehih, ki so kao samoumevni in pazabiš ali se ne zavedaš prej omenjenih ugotovitev, hitro padeš na realna tla. Ponižnost, spoštovanje, delovna vnema, odnos do vseh akterjev vpetih v okolju kjer se igralec nahaja, so vrednote ki so spoštovane v športni populaciji. Ali se tega naši igralci zavedajo, so res tako kvalitetni, so delavni.......?
Tu je kar nekaj vprašanj. Odgovore lahko dajo "neposredni proizvajalci" na naslednjih tekmah.
Pa da ne bo pomote, ne zagovarjam trenerja, šp. direktorja ali kogarkoli drugega, kajti vsak nosi del odgovornosti v ustroju kluba.

In reply to by Prop4ad (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Odgovore so neposredni proizvajalci v 10-tih krogih že dali. Nekateri so slabi, nekateri porazni izstopajočih pa ni. Rezultati pa pod vsakim nivojem. Če pogledamo samo dve tekmi Tabor, doma neodločeno, pa Gorica v gosteh neodločeno smo mi v njihovem rangu, ki sta na začelju lige. Srečna zmaga z Domžalami, ker imajo takega trenerja kakor mi, smo malo višje trenutno od dna.

In reply to by strok (ni preverjeno)

Menađer (ni preverjeno)

Tij si pa eden rejden somarek. Što de odavo klub s punof blagajnov, s puno sponzorami, s 4 - 5000 gledalci na tekmo, z odanimi 10.000 litri piva na tekmo, na peton mesti na lestvici?

In reply to by Prop4ad (ni preverjeno)

vrana (ni preverjeno)

točno te se odavle stvar, samo tebi se tao ne da dopovedate in je brez veze v tao drezate

In reply to by Menađer (ni preverjeno)

Menađer (ni preverjeno)

Eni znajo ceniti, drujgi odavati, trejči kupuvati, jebiga nej smo vsi vseznali fuzbal brokeri, kak vrana.

In reply to by vrana (ni preverjeno)

Proizvodnja (ni preverjeno)

kakšna podpora
sem eden redkih ki je govoril,da je lepo da domači dobi priložnost.
enostavno Čontala ni dorasel temu.Sam bi moral odstopiti če mu je kaj do Mure.
to kaj gledamo oz.smo gledali(negrem več na tekmo dokler je Čontala trener) ni podobno ničemur.
Zdaj je reprezentančna pauza ,pravi čas za zamenjavo.

In reply to by Prop4ad (ni preverjeno)

Stefan Pokica (ni preverjeno)

ČONTA MORA MURO CIMPREJ ZAPUSTITI,PA NI VAŽNO ČE SE VIDIMO V DRUGI.LIGI.

Mlinar (ni preverjeno)

Kaa je kriv čontala če igrralci nevejo spilate ka napravijo 0 tisti cas naj doma lezijo pa tej gringose kao navijači spot sramota...

1234567890123 (ni preverjeno)

Nemaš pojma... Što pa postavi igralce na igrišče? Trejza ali pa mogoče čontalek???

In reply to by Mlinar (ni preverjeno)

Antivaxxer (ni preverjeno)

Čontala out. Trebej drugoga trenra in tudi športnoga direktorga keri zna ka voziti v klub nej neka na pamet. Neje to mešalec pa cigel.

anton77 (ni preverjeno)

Pa zaj je tou važno, ali ka???? Večijni pametni lujdi tej vaš fuzbal ama baš doj visij, budale dosadne...

1234567890123 (ni preverjeno)

In ka misleš, si zdaj pametno vö spadno??? Nej, debilno.

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

Efp (ni preverjeno)

Čunta odlazi iz svetinje!

stari fosil (ni preverjeno)

No tak, pravi primer zarukanoga gledalca fuzbala na balkan nivoji.

In reply to by Efp (ni preverjeno)

567 (ni preverjeno)

Jes bo m samo tak reka: domači trener, domači igralci nikoli niso doma cenjeni,spostovani! Pac to je fausija in ta prekmurska nevoscenost! Žal tak je. Kak naj nesce dela če mu cejli čas po domače jebete mater. Nede ulica vodila klub zato so tan ljudje, če pa mislite ka več znate pa izvolite in ite za trenerje ampak ja prej treba meti licenco in ne kavč licenco!

strok (ni preverjeno)

Dosti maš prav, ali kar vse. Kot je nekdo napisal, menjati Čontalo pa če potem makar pademo v 2.ligo. Mislim..................ah, sem brez besed.

In reply to by 567 (ni preverjeno)

Gg (ni preverjeno)

Nema veze domači ali nej 13 tock po 9 kolaj je nic isto je igra slaba, isto bi pravili za tujoga trenera

In reply to by strok (ni preverjeno)

Uij (ni preverjeno)

Ni res! Lani isto ga časa poglej kelko točk je mel Ante in ga sto menjavo!? Nej!

In reply to by Gg (ni preverjeno)

misk (ni preverjeno)

Tak se guči

In reply to by 567 (ni preverjeno)

Ku (ni preverjeno)

Ja čas za zamenjavo trenerja

gru (ni preverjeno)

Skoraj bo že prepozno.

In reply to by Ku (ni preverjeno)

AJ JAJ JAJ (ni preverjeno)

SAFET HADŽIĆ bil dober pri olimpiji,samo so ga nej poslušali

ajdijo (ni preverjeno)

Jp, Safet trenutno raztura z Triglavom v drugi ligi, taki bi nam prav prišo.

In reply to by AJ JAJ JAJ (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

CONTALA SE PODRISLA NA VASE KOMENTARE IN MNENJE BLESAVIH BG.
ZAKOJ NAJ CLOVIK ODSTAUPI OD POGODBE KERA NJEMI OMOGOCA FAJNO PLACO!!!???

LEPO SAMO DALE KARTE KIPUVLITE IN NA TEKME ODITE, KA DE MEU SE VECJO PLACO:)

Ku (ni preverjeno)

Tepa naj Majo prazen stadion brez navijačev kar je Ante naredil bo Čuntek zapravil pa dug naj služi doj z mladinskim pogonom on je vse samo trener ne in nikoli ne bo priljubljen med navijače samo ta transparent njemu ne pomeni nič saj nebo odstopu ima vso podporo športnega direktorja rajbara

Uij (ni preverjeno)

Samo ka te spomnim ka kda Ante odiso v kakšno stanje je bila Mura? 5 mesto in te na koncu vseeno bili v Evrope! Vido ka Ide krivulja dol in zadnji cug zgradbo ka ide samo to žal eni ne razmijo!

In reply to by Ku (ni preverjeno)

Gg (ni preverjeno)

Ka ti bluzis, 5 mesto je bilo zaradi konferencne lige, s kere smo zasluzili okoli 5 miljonov, tudi zmaga nad tottenhamom, hitro pozabljate.

In reply to by Uij (ni preverjeno)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Tepa naj Majo prazen stadion brez navijačev kar je Ante naredil bo Čuntek zapravil pa dug naj služi doj z mladinskim pogonom on je vse samo trener ne in nikoli ne bo priljubljen med navijače samo ta transparent njemu ne pomeni nič saj nebo odstopu ima vso podporo športnega direktorja rajbara

In reply to by Gg (ni preverjeno)

Brr (ni preverjeno)

Rajbar pa sportni direktor to je velka razlika..,
Contala pa trener tudi velka razlika...

njiva

Že celi čas gučin, ka je Čontala nej trener za profesionalni klub, keroga se baje idemo v Soboti, ampak za amaterskoga. Odgovornost naj zeme tudi tisti, ki ga je se postavo in mu naložil velko breme, katerega je on nej zmožen nositi. Pa pustimo, kak pravijo ka služi dolgove Rajbari pa Kuzmiči, če je to res, naj ga zaposlita v svoji firmi in naj tan dela, nej, ka dela tisto, ka je nej zmožen, pa nej sposoben. Žmetno pa mo zaj najšli dobroga pa avtoritatetnega trenera, šteri bi to dale vleko. Tudi med igralci vre, predvsem Obradovič, ki je po moje vse slabši v posredovanjih pred golom in Bobi, trenutno povsem izven forme že leto dni, mora pa igrati v 1.postavi.Ali res? So tudi ostali zelo slabi, vendar so to vse dobri igralci, ki niso pozabili igrati nogometa, vendar z novim trenerjem bo to poštimano v nulo, samo čas je potreben, časa pa ni, če hočemo med prve tri. Sigurno nej čakat, takoj ukrepat, saj z tem izgubljate pike, renome in gledalce.

KLIMA18 (ni preverjeno)

Že je bil čas Gringose, ka ukrepate. Vsa podpora za dejanje prosti nesposobnemu Čontale, kateremu so se že v kadetski ekipi Mure, ko jo je vodil , vsi igralci smejali. Vodstvo ga odstrani in ga postavi za pomočnika Anteju. Bravo rezultat je znan. Za dve koli smo med zadnjimi ekipa i v 1 snl.

BRAVO RAJBAR!!!!!!
JEBI TI SAMO DOMAČE IGRALCE, IGRALCE, KI SO ZA KLUB NEKAJ NAREDILI IN VOZI NESPOOBNE TUJCE, KATERI ŠE ZA BELTINCE NE MOREJO IGRATI. TO JE REŠITEV ZA PROPAD KLUBA.

SPIJZDI NESPOSOBNEŽ ČONTALA IZ KLUBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trashing Doves (ni preverjeno)

Po moji oceni je težava med igralci, ni kemije, ni ekipnega duha, ustvarjeni so tabori. Tu je izvirna napaka Čontale da ni sposoben v slačilnici ustvariti enotnost. Drugo je kaj on dela na igrišču in kako sestavlja ekipo. Kolikor vidim so probleme zaenkrat pometli pod preprogo, vrag je da se bodo ti isti problemi čez čas vrnili kot bumerang v še večji meri nazaj. Zdaj bi morali zagristi v kislo jabolko in ne čakati. Še bo veselo!

strok (ni preverjeno)

Enostavno, izločiš gnilo jabolko iz košare, pa če je še tako lepa, rdeča, sladka.
Pa če je še tako pomemben in ima status. V poduk ostalim. Saj so profesionalci.

In reply to by Trashing Doves (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Čeprav je pitanje, što je kriv, ka nega ekipnoga duha pa ka so ustvarjeni tabori. Je to krivda trenera Čontale ali pa tistoga, šteri je odal vse domače (šterin je klub sploj kaj pomeno) in kupo tujsko legijo iz vseposedi...

In reply to by Trashing Doves (ni preverjeno)

ajdijo (ni preverjeno)

Pa kaj bi vi radi? Smo na petem mestu, pa nekaj paničite brez veze. Pozabite na Šimundžo in njegove rezultate, vsaka pravljica se enkrat konča, pa valjda ne mislite, da bomo vedno pri vrhu, saJ se druge ekipe prav tako borijo za vrh, kje piše, da mora biti Mura v Evropi? Mislite, da bodo vsi prvoligaši v vsaki tekmi pokleknili pred nami in rekli..vzemite si 3 točke,malo morgen, šinfate domače igralce, ne paše vam trener, ko so klub vodili sobočanci smo šli u p.m. to se ne pozabi, ostane zapisano za vse večne čase. Koliko denarja, toliko muzike..tako pač je trenutno stanje pri Muri in navijači tega ne bodo spremenili.

Čipko (ni preverjeno)

Tipičen primer našoga prekmurskoga razmišljanja. Bodimo zadovoljni z malim, vse je v redi, skromnost, ... Ne, cilje si je potrebno vedno postavljati vedno višje, brez tega ni razvoja in napredovanja. To loči vrhunske od povprečnežev.

In reply to by ajdijo (ni preverjeno)

Menađer (ni preverjeno)

Pa ka je tu sploj narobe? Vej pa samo olimpija pa celje mata menje porazov, vsi ostali v 1.snl so vejkši luzeri od "MURA ti si naša ljubezen".

Potač (ni preverjeno)

Točno tak.

In reply to by Menađer (ni preverjeno)

Menađer (ni preverjeno)

Eden tutarski tupaš napne ka je vse naoupak, ka se Čuntala zapufo, ka Kuzmič odijde, ka Rajbar nema pojma, ka Lujzek prijde pa Karči odijde pa ka Francek poškodovani pa Lajči nej v formi ... in to grupa tupašov napumpa do onemoglosti. Šteri trener pa ešče odstoupo po porazi z Olimpijo pa Mariboron? Mogouče trener Osasune gda popuši proti Barci pa Reali.

In reply to by Potač (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Moje pdpore Čuntaš nema. Ante je en in edini.

mz slovenija (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spoštovani delegati letne konference Fides, spoštovani člani stavkovnega odbora, cenjeni kolegi in kolegice!

Veseli me, da lahko v imenu Mladih zdravnikov Slovenije spregovorim nekaj uvodnih besed. Kot veste, smo mladi zdravniki pripravniki, sobni zdravniki, specializanti in specialisti do 5 let po izpitu. Stanje v zdravstvu vidimo iz drugega zornega kota, še posebej pa smo pozorni na situacijo zdaj in na to, kaj nam bo prinesla v bližnji prihodnosti. V osnovi smo neformalna struktura, ki pa se povezujemo z najpomembnejšimi organizacijami v zdravništvu. To so sindikat Fides, Zdravniška zbornica in Ministrstvo za zdravje.

Pandemija Covid-a je poglobila obstoječe slabosti slovenskega zdravstvenega sistema. Intenzivno spopadanje z epidemijo je danes samo še bežen spomin, kajti na obzorju je implozija javnega zdravstvenega sistema. Vsakodnevno se vrstijo številni odhodi izčrpanih zdravnikov in drugih profilov iz javnozdravstvenih zavodov v obljubljeno deželo pri drugem delodajalcu ali celo v drugem poklicu. Delni in popolni odhodi za sabo puščajo vrzeli v oskrbi bolnikov, ki jih tisti, ki ostajajo, vse težje prevzemajo nase. Skrb za bolnika ni več na prvem mestu, saj so zaposleni izgoreli in se borijo za lasten obstoj.

Desetletja smo priča pomanjkanju ustreznega vodenja in posledičnem zanemarjanju zdravstvenega sistema: nekonsistentno planiranje infrastrukture javnozdravstvenih zavodov, odtekanje finančnih sredstev pod krinko javnih razpisov, neustrezna kadrovska politika ter popolnoma deformiran plačni sistem, poln nesorazmerij, postavljajo nosilca zdravstvene dejavnosti na zadnje mesto.

Minilo je prvih 100 dni vlade in uvajalno obdobje na Ministrstvu za zdravje. Čas je za udejanjanje sprememb na bolje, ki so jih napovedali ob svojem imenovanju. Mladi zdravniki delujemo v obstoječem sistemu, seveda v tesnem sodelovanju s starejšimi kolegi, našimi mentorji. Želimo verjeti v boljšo prihodnost. Ljubezen do medicine in želja pomagati sočloveku sta nas motivirali pri odločitvi za izbiro poklica zdravnika. Naš entuziazem ostaja. Še imamo moč in voljo, vprašanje pa je, kdaj bo te zmanjkalo in se bo namesto nje usedla prazna apatija. Zato je zdaj čas, da sprožimo spremembe.

Dovolj imamo nadurnega dela, ki nas potiska v izgorelost, ob tem pa ni ustrezno finančno ovrednoteno.

Dovolj imamo preslišanih argumentov, zakaj si zaslužimo višje plače.

Dovolj imamo tega, da nas imajo za drugorazredne državljane, ki vedno znova sklonijo glavo in pristajajo na kratenje svojih pravic, ob tem pa država razpolaga celo z njihovim prostim časom!

Dovolj imamo ‘psevdoprimerljivosti’ z drugimi poklici – zdravniški poklic je lahko primerljiv le z zdravniškim poklicem drugih držav!

Dovolj imamo tega, da nosimo na plečih breme zdravstvenega sistema, medtem ko le ta tone pod težo napačnih odločitev v preteklosti.

Mladi zdravniki pričakujemo vzpostavitev zdravstvenega sistema, ki bolniku zagotavlja polno zdravstveno oskrbo, zdravnikom pa strokovno izpolnitev ob ustreznih in konkurenčnih delovnih pogojih. Še naprej bomo delali v naše skupno dobro in izpostavljali sistemske nepravilnosti, kot jih vidimo iz našega zornega kota. Ne zato, da bi kazali s prstom, ampak zato, ker je prišel trenutek, ko končno lahko nekaj popravimo ali postavimo povsem znova. Želimo si delati v perspektivnem poklicu in omogočati zdravstvo, ki bo ljudem dostopno in kvalitetno. Prvi korak v tej smeri pa je neizbežno tam, kjer se vse začne in konča: pri pravičnem dvigu plač zdravnikov.

Septembra sta minili dve leti odkar se je pokazala možnost rešitve izven okvirjev enotnega plačnega sistema. Minilo je več kot leto od začetka oblikovanja osnutka novega zakona o plačah v zdravstvu. Januarja je potekala izredna letna konferenca sindikata, že devet mesecev je ustanovljen tudi stavkovni odbor, medtem pa zdravniki nemočno strmimo v stavkovni molk. Premikov v smeri k prepotrebnim rešitvam ni na spregled.

Edino sindikat Fides je tisti, ki lahko izpelje vse potrebne pritiske, da s sogovorniki na strani države doseže, kar je potrebno. Pričakovanja do sindikata Fides s strani Mladih zdravnikov so velika. Ne bomo zanikali, da smo bili novembra 2021 po občutnem dvigu plač medicinskim sestram in prav nikakršni spremembi zdravniških plač razočarani. Dovolj nam je tipanja pulza in čakanja na pravi trenutek s strani Fidesa. Dovolj nam je stanja na mestu. Zadovoljen zdravnik je naše zadnje upanje za javni zdravstveni sistem v Sloveniji, zato je ZDAJ čas za akcijo!

– Mladi zdravniki, Ljubljana 20. 9. 2022

Tecumseh (ni preverjeno)

Gornje je izven te teme, pa vseeno: kolikor vem, so vaše stavkovne zahteve več ali manj zaradi višjih plač in nikakor za izboljšanje pogojev dela, večji zaposlivosti zdravnikov...? Se motim? Edino vi delate v tej državi, ker se vaše delo ne sme, ne more (pač zgoraj napisano) primerjati z nobenim drugim delom? Vi se nadejate, da ko bo vse propadlo (državna blagajna tudi ni vreča brez dna, tudi drugi bi radi višje plače), boste še naprej zdravili? Koga, za koliko denarja? Tudi zaradi velikega števila napak, pa so naj to urgentni delavci ali kakšne zdravnik, ko niti identitet bolnikov ne ugotavljate? Vaša lakomnost ne pozna meja, dokler so bile kovidne razmere in po mojem preveč dodatkov, pa je bilo vse v redu, ni bilo groženj s stavko. Koliko več si zdravnik zasluži od nekega direktorja, finančnika... Po mojem že sedaj dobi veliko, saj vas je med sto največjimi zaslužkarji koliko? Mislim, da vsaj petindevetdeset.
Boste pač prenehali zdraviti, pljunili na hipokratovo prisego, ampak tudi plač ne sme biti! Mi najmanj odporni in starejši bomo pač pocrkali, vas pa je potrebno zaradi ignoriranja delovnih dolžnosti kar lepo zapreti ali poslati nekam na podeželje delat na njivo. Kdo bo prejj popustil, država ali vi???

In reply to by mz slovenija (ni preverjeno)

Fakkk (ni preverjeno)

Pa zokoj taksna panika???
Vejpa Mura nej med zadnjimi!!!
Počakali bi do konec jesenskega dela in bi takrat se vidlo...in ne bi bilo prepozno

gru (ni preverjeno)

Ni še prepozno, je pa že pozno. Če bomo še dalje samo čakali, bomo dočakali 2. ligo. Treba je še pravočasno ukrepati.

In reply to by Fakkk (ni preverjeno)

misk (ni preverjeno)

Ti lih si poklicani ka boš ukrepal

In reply to by gru (ni preverjeno)

1plus1 je2 (ni preverjeno)

Vec kak jasno je ka de trbelo nekaj napravite.... Ne razmen pitez Contale, vedno da idemo, vodimo narejde nesmiselne menjave,.... Bobija vijde ka nejde kak trbej, Slorera menja, ka edijne dela na igrisce.... In ce poglejdnemo nazaj vrdno ista piteza, da ide te se vse zmejsa z nesmiselnime menjavame!
Clovek se ze pijta, ka ce Contala od koga dobijva kalse komande, ker kot trener v 1SNL, takseh noroste nemres napravite 6x....

Bakovčar (ni preverjeno)

Čontala je Rajbarov in Kuzmičov projekt. Tak kak so bili GABOR, FRIDL, ITD... Potem so dobili nasvet, da pokličejo Šimundžo, katerega so pripeljali v sezoni 11/12 in se je tistega leta dokazal kot NAJBOLJŠI TRENER V ZGODOVINI MURE.

stari fosil (ni preverjeno)

"... SPIZDITE IZ SOBOTE"
.
Gringosi so končno gor prišli ka je MURA iz Sobote. Spoumnite se na tou tudi gda te se palik drli SAMO NAŠA MURA IZ Murske.... loleki eni.

Pohorčan (ni preverjeno)

Jaz bi kuj vse sfockal in nabincal.

vrana (ni preverjeno)

prle te se navadili, prle de van ležje, prvaki dugooooo dugooo več nemo, pokal dugoo nemo osvoujili, 3-5 mesto nam je realnost, tudi zmes 6 ali 7 kaksno leto, nemamo mi tao miselnost za velki klub, mamo samo maso šank stručnjakov keri še zmes kakšnoga resnoga strokovnjaka zapravijo, Ante se več nede ponouvo, trenera keri bi bil 5 lejt na klaupe v eno, pa vsako leto meu baukše rezultate nede, zajebalo se je pa te, kda smo bli v konferenčni ligi, in nejsmo odprto pokazali in povedali ka naskakujemo ponovno osvojitev prvenstva, tu je bila prelmonica za stragnacijo in ta se vidi še gnes, serijski prvak nej pa muha enodnevnica, ka v krizi se serijski prvak zna z ten spopadnoti, mi pa, pojejmo se z ten in šank majstrami vred

tutu (ni preverjeno)

Vejpa logično, ka nemo sigdar prvaki. Vejpa nejsmo niti približno finančno najmočnejši kak Celje in Olimpija, niti nemamo izkušenj s serijskin zmagovanjon kak Maribor. Pa ka o ton, ka smo iz gospodarsko najrevnejše regije v državi, pa ka bazen igralcov v regiji neje niti približno tak velki kak na Štajerskon pa v žabariji, nemo začali. Glede na vse dejavnike sta pokal in prvenstvo bila presenečenje in čudež. Realnost je pač boj za Evropo. To nema veze s "šankon strušnjakov" pa s ten, ka pred enin leton nejsmo povedali, ka odprto naskakujemo prvenstvo. Je preveč drugih dejavnikov, zaradi šterih Mura pač neje serijski državni prvak. In menej ne moti. Moti me recimo pa visoko število tujih igralcov (kak da Slovencov, tudi če nejso Prekmurci, nega)

In reply to by vrana (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Jaz bi kuj vse sfockal in nabincal.

. (ni preverjeno)

Ma eni ste pa rejsan smejšni pa primerjate lansko leto pa letos, dejstvo je ka bi z takšno ekipo Mura mogla biti pri vrhi nej pa ka se dišij v povprečji, trenutno biti zadovoljen z rezultatami je skrejgano z zdravo pametjo. Menej ne zanijma što je trener pa što so igralci menej zanijmajo rezultati keri so trenutno nej na nivoji. klub kak Mura kaerra ma podporo okolja pa podporo gledalcov kakšne nišče nema se nemre zadovoljiti z povprečnostjo pa gotovo.

afta he (ni preverjeno)

Ma kakšne neumnosti govoriš. S temi igralci se mi borimo za obstanek, ne pa pri vrhu, razumeš. Pa še tisti ko so bili nekoč najboljši Matko in Bobi sta sedaj med najslabšimi. To je čista resnica.

gru (ni preverjeno)

In če se vprašamo kdo je tega kriv, ni težko najti odgovora. Vsi vemo, do sprememb pa ne pride.

In reply to by afta he (ni preverjeno)

Pohvala (ni preverjeno)

Pohvala osebam, ki so te transparente napisale, potem izobesle in pozvale nekatere naj premislijo. Za tak napis tisti, katerim je to namenjeno ne rabijo niti očal. Pa roke streti vsakemu, kateri to brez vednosti toga, kaj je to napisal, dol vzeme. BBRRAAVVOO

Mürekk (ni preverjeno)

Damir ostani!

Mürekk (ni preverjeno)

Damir OSTANI !!!

Ajdiii (ni preverjeno)

Huligani ove grafite od Mure ste že spucali doj po soboti?

Smaonašamuraizmurske (ni preverjeno)

Bravo gringosi (če nede odstoupo tekme prekinit )(nej je vrejden nositi MURINO MAJCO TRENEJRA )SOBOTA ZBUJTE SE …Čontala odijdi kak človek ovak boš drek za vuja počo.

Loliloa (ni preverjeno)

Transparent še na PÜŠČI FALIJ 😂😂😂😂

Satancic (ni preverjeno)

Vi samo mutite samo dejte...damir je vzeja veke copate od anteja pa se mu dobro ide...docek nega prekmurje/pomurje deckof (vec kak tujcof)v ekipi se nan slabo pise....daku je vredi docek da gol ali ko zacne zifcariti pa ka drugi namesto jega lecejo te pa je gotovo...bobija tudi neke heca samo nise ne kej

Starejše novice