V supervolilnem letu novembra na vrsti lokalne volitve. Kdo naj bi kandidiral v Ljutomeru, Lendavi in Gornji Radgoni?

20. novembra bodo na sporedu lokalne volitve, ki bodo po državnozborskih in predsedniških volitvah, tretje po vrsti v supervolilnem letu 2022.

Poročali smo že o možnih kandidatih za županski stolček v Mestni občini Murska Sobota, zdaj pa smo preverili kdo vse bi se lahko potegoval za funkcijo župana v občinah Lendava, Ljutomer in Gornja Radgona.

V Lendavi za zdaj še skrivnostni

Občino Lendava je v sredini maja prevzel podžupan Ivan Koncut, saj je bil aktualni župan Janez Magyar izvoljen za poslanca v državni zbor, s tem pa mu je tudi prenehal mandat na občini. Koncut, ki bo do nastopa mandata novoizvoljenega župana opravljal župansko funkcijo, nam je sporočil, da resno razmišlja o kandidaturi na novembrskih lokalnih volitvah, o podrobnostih pa ni želel govoriti. 

»O kandidaturi še ne razmišljam«, pa nam je odgovoril direktor občinske uprave na občini Lendava Mihael Kasaš, ki pa je pustil odprte še vse možnosti. Kasaš je letos na državnozborskih volitvah neuspešno kandidiral za poslanca madžarske narodne skupnosti.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti na občini Lendava Tanja Šimonka na naša vprašanja o kandidaturi ni želela odgovarjati, redkobeseden pa je bil tudi nekdanji poslanec iz vrst Stranke modernega centra in leta 2018 že kandidat za župana občine Lendava Franc Laj. Dejal je, da še ne ve, če se bo odločil za kandidaturo.

Poklicali smo tudi nekdanjega župana občine Lendava, Antona Balažka, ki je bil na čelu občine kar šestnajst let. Zatrdi nam je, da se nikakor ne misli vrniti na čelo občine, zavrnil pa je tudi govorice o zasedbi vodstvene funkcije na Uradu za demografijo v Mariboru.

Aktualna županja Ljutomera ponovno v boj?

Zdajšnja županja občine Ljutomer Olga Karba odločitve o ponovni kandidaturi ni zanikala, a tudi ne potrdila.

»Do novih volitev je še kar nekaj časa in bom z odločitvijo še počakala,« nam je dejala županja.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi aktualni podžupan Niko Miholič novembra zagotovo kandidiral za župana, vendar še tega ni uradno potrdil. Dejal je le, da bi kot župan nekatere stvari opravljal drugače, saj naj bi si kot podžupan nabral dovolj izkušenj za vodenje občine.

Direktor Doma starejših občanov Ljutomer Tomislav Nemec še ne razmišlja o kandidaturi, saj je do lokalnih volitev še daleč a je dodal, da si lahko v prihodnje tudi premisli.

Direktor Javnega zavoda za turizem, kulturo in šport občine Ormož Andej Vršič pa je z gotovostjo potrdil, da ne bo ponovil kandidature na lokalnih volitvah.

»Ostalim kandidatom sporočam, da so lahko mirni, saj letos ne bom kandidiral za župana«, je še v šali dodal. Pred štirimi leti je v prvem krogu volitev zasedel tretje mesto.

Poklicali smo še Dejana Karbo, ki je bil na lokalnih volitvah leta 2018, glavni izzivalec trenutne županje v drugem krogu. Odločno je zavrnil možnosti o ponovni kandidaturi za župana in dodal, da tudi v prihodnje ne namerava spremeniti odločitve.

Več znanega v Gornji Radgoni

Aktualni župan Stanislav Rojko se z novembrom poslavlja od županskega stolčka, saj nam je potrdil da ne bo več kandidiral.

»Dva mandata sta bila dovolj, mesto župana bom prepustil komu mlajšemu,« je še sporočil in dodal, da bodo tudi znotraj njegove nestrankarske Liste za Gornjo Radgono poiskali primernega kandidata, ki bo šel v tekmo za županski stolček.

Urška Mauko Tuš, je potrdila da bo novembra zagotovo kandidirala za županjo na lokalnih volitvah, saj si je kot dolgoletna občinska svetnica nabrala dovolj izkušenj za vodenje občine. O podrobnostih kandidature in njenih načrtih še ni želela govoriti. Za županjo je kandidirala že pred štirimi leti in se uvrstila na tretje mesto.

Kontaktirali smo tudi Dušana Zagorca, ki je na lokalnih volitvah leta 2018, kot član Stranke modernega centra uspel priti v drugi krog, kjer pa je nato izgubil z zdajšnjim županom Rojkom.

»Volitev se zagotovo ne bom udeležil, bomo pa v okviru stranke Gibanje Svoboda, katere novi član sem tudi jaz, poiskali ustreznega kandidata,« nam je zagotovil Zagorc.

Ivan Kramberger mlajši je dejal, da ne misli kandidirati, a dodaja, da si lahko še premisli.

Podjetnik Mitja Ficko, ki je kandidiral že pred štirimi leti o novi kandidaturi še ne razmišlja, medtem ko se poslovnež Milan Herzog, ki je med drugim tudi najemnik radgonskega gradu, zagotovo ne bo udeležil novembrskih lokalnih volitev kot kandidat za župana.

Komentarji (13)

Lendafčan22 (ni preverjeno)

Baje da bo Atilla Pisnjak kandidiral v Lendavi, no saj se tak govori okoli. Sicer pa bi bilo dobrodošlo, da dobimo neko novo garnituro. Stara, od Balažeka do Magyarja s stričeki v ozadju, je dokazala, da pojma nimajo.... Demografski podatki so obupni, po novem tudi turizem šepa, itd...

magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Kasač Muha vsepovsod izvisi in tudi za župana bo izvisel. Naj rajši prideluje BIO gnojilo.

rojko rules (ni preverjeno)

v radgoni fenomenalna izbira brezposelna narcistinja in to je to žalost

Gadaffi (ni preverjeno)

Fala bougi,te de več nej brezposelna !
Mladina mora več ednouk spucat te stare pravde iz vseh prekmurskih občin...,!

In reply to by rojko rules (ni preverjeno)

Gadaffi (ni preverjeno)

San napiso " teh starih prdcev"!

In reply to by Gadaffi (ni preverjeno)

....... (ni preverjeno)

Mihael Kasaš še ne razmišlja o kandidaturi . Zakaj pa ga potem sploh omenjate?? in zakaj še 100 drugih ljudi ne omenite ki NE razmišljajo o kandidaturi???
Ta članek je navadni populizem.

Jankoslav (ni preverjeno)

Miholiča že kak osebe ni za poslušat...ne da bi ga kot pod-župana, kaj še le župana :D

JM (ni preverjeno)

Samo ka nede smrdljivi Balažek!

Gadaffi (ni preverjeno)

Šteri bumbar bi pa volo te stare prdce, kot sta tale izdajalec laj in balazek. Tota dva bi že zdavnaj morala sedet v čuzi, koliko sta pokradli občane Lendave.

In reply to by JM (ni preverjeno)

Športaš (ni preverjeno)

Zagorc se je tudi osvobodil? Na levi kar naprej plešejo Mal' naprej, pa mal' nazaj... Kot Čuki. Pa še malo levo pa še malo bolj levo.

ppp44 (ni preverjeno)

Je v tej vladi kdo, ki je Slovenec?
preden bo kdo o nesprtnosti pa teh nebulozah v sloveniji:
Od Kolpe do Grčije pa nikjer nobenega Slovenca v vladi ali vidnih institucionalnih vlogah.

slo (ni preverjeno)

Upam, da bo sledeči župan Slovenec, drugače se nam res slabo piše!

In reply to by ppp44 (ni preverjeno)

slo (ni preverjeno)

Še boljši bi bil cigan ali kakšen Čefur.

Starejše novice