Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek je po neuradnih informacijah STA odstopil z mesta direktorja.

Milan Krek je za STA dejal, da te informacije ne komentira. Člani sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje se bodo sicer danes sestali na seji, po neuradni informaciji pa bodo obravnavali njegovo odstopno izjavo in imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

V medijih so 3. junija zaokrožile informacije, da namerava Krek podati svoj odstop. Krek je tedaj za STA povedal, da politika pritiska nanj, naj odstopi, a da tega ne namerava storiti. Na položaj namreč ni bil imenovan politično, ampak na podlagi strokovnih kompetenc, je zagotovil.

Krek ne uživa zaupanja ministra za zdravje

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je večkrat pojasnil, da Krek ne uživa njegovega zaupanja, morebitna razrešitev pa je po njegovih besedah v pristojnosti sveta Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Po razrešitvi nekdanje direktorice Nacionalnega inštituta za javno zdravje Nine Pirnat ob začetku epidemije covida-19 19. marca 2020 je vodenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje kot v. d. direktorja prevzel Ivan Eržen, po Erženu pa s polnim mandatom Krek.

Komentarji (31)

BANDA KOMUNISTIČKA (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

PREKLETA BANDA LEVIČARSKO KOMUNISTIČNA, DA JEBE ČLOVEKA DR. ZNANOSTI 5 MESECEV PRED PENZIJO, grozi njemu in družini pa kaj je to zdaj popolnoma zmešanih ljudi, dvomim, da ste to volili. Brez 1 dneva delovne dobe minister, trgovec minister, da ostale pićkice sploh ne omenjam. Mislim, da kaj takega HITLER ni delal. NOBENEGA ČLOVEŠKEGA DOSTOJANSTVA NI V TEH LJUDEH SRAMOTA.

huehue (ni preverjeno)

prokleta banda desničarska nacistična, ka je tej jebeni drogeraš zapiro narod 2 leti, jim natiko nagobčnike, pa na javni televiziji novinarjem pridigo kako naj opravljajo svoj poklic. do lastnoga naroda se je obnašo kak hitler. NOBENEGA DOSTOJANSTVA NI V TEM ČLOVEKU SRAMOTA

evo san ti popravo. prosim.

In reply to by BANDA KOMUNISTIČKA (ni preverjeno)

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

govnari levičarski komunajzerski,socialci,čefurčki,drogeraši,pedrčine,

In reply to by huehue (ni preverjeno)

huehue (ni preverjeno)

doj se zmiri miha vid. lejko ideš hitlera odkopaš pa ga njeme vlečeš

In reply to by black panter

klmo (ni preverjeno)

On je to delo? Tak ka je te delo to vsaki drzavi, celome sveti? To so bile smernice kerih so se nasi papcki drzali. Nejso sami tople vode odkrivali. Pa zdaj z novo rundo de pa vse isto, pa ce de te direktor ale kaksen hisnik ka ma osnovno solo 4 koncano.

In reply to by huehue (ni preverjeno)

huehue (ni preverjeno)

imel je svobodno odločitev ale bo hlapec globalistov ali bo delal za narod. vsi vemo kaj je izbral

In reply to by klmo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Daj ne bluzi politika ga je nastavila politika de ga odstavila čista enostavno.

In reply to by BANDA KOMUNISTIČKA (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tou ide na enoga više.

In reply to by . (ni preverjeno)

upokojenec70 (ni preverjeno)

Koga še zanima Krek?

bikin (ni preverjeno)

Krek nej, nas pa zanima način, ker kda bo prišla druga vlada, pa opet zamenja vse tej "nesposobne in politične" kadre, te pa te opet cvilili kak podgane v greznici in se vozili s peciklini po platiščaj kak zbešnjeni. Vsi izgovori in razlage za zamenjavo so pa itak brezveze.

In reply to by upokojenec70 (ni preverjeno)

hejte (ni preverjeno)

Šokantno! Vlada Roberta Goloba evropska sredstva namenjena zdravju ljudi, oskrbi starejših in izobraževalnim ustanovam podelila nevladnim organizacijam NVO. Ste zdaj srečni, ka ste si zvolili??

Juš (ni preverjeno)

Kaj je z teboj komu pa naj . ON VSAJ NE KRADE PA NE MOREN VERJETI DA PODPIRAŠ TISTE KI SO ZAPRAVILI MILJONE PA SE NE VE KAM . TRENUTNO ...

In reply to by hejte (ni preverjeno)

Jupi (ni preverjeno)

Juš...kaj maš prevec mozgane oprane...30 let RTVja naredi svoje, zal :(
VSI so zapravili milijone...vprašanje je, kdo ima najvec od tega...in tukaj na veliko vodi sedanja udbomafija (levi pol) in vsi povezani z njimi...kateri politicni pol ma najvec jaht, vikendov, avtov za vec kot 50k€...kdo je opral miliardo preko NLB, poskrbel da je TES drazji od Burj Khalif-e, opral miliarde x 10x preko zdravstva...1/3 kaj so bli desni na oblasti...
Daj mi razlozi, kaj je "po tvoje" to da vzameš dnar nekomu ki ga krvavo rabi in daš NVOjem da ga "operejo"...kraja pri belem dnevu?
Neumnost ali naivnost zal nima meja...

In reply to by Juš (ni preverjeno)

Djondj (ni preverjeno)

Ja smo!

In reply to by hejte (ni preverjeno)

234432DDAD21 (ni preverjeno)

KJE JE INŠPEKCIJA DA SE MU PREVERI IZVOR PREMOŽENJA MAFIJAŠ IN KRIMINALEC EDEN! V DOŽIVLJENSKI ZAPOR Z NJIM!

gozd (ni preverjeno)

o goloube je govora

In reply to by 234432DDAD21 (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Funkcijo je dobo zato ka je bil klovn , vsaki pameten se je ogno te corona blamaze!

637 (ni preverjeno)

Prav in pošteno je, da odide.

Cezar (ni preverjeno)

če ga postavila politika bi bilo prav da bi pri zamenjavi vlade san odstopi, kak je to naredo Simič, pa še keri. V tujini je to normalno, samo pri nas se dela cirkus. Sposobni oz za narod pa ne delajo nej lejvi nej desni.

bonge (ni preverjeno)

Ka nete presenečena da do na gesen obvezne maske in cepljenje proti covide. Mo vas te vido antivaksere in razne Potrče. Število okužb se že zvišuje. Ale mo pa kihale v rokav?

Tecumseh (ni preverjeno)

Ker po mojem ni slabo vodil NIJZ (v težkih trenutkih, tudi napake so bile), se mu sedaj očita, da ni kompetenten. Da ni epidemiolog oz. da ni ... ne spomnim se besede in to je to. Te zadeve imajo več smeri, kakor npr. finance in očitki, da sedanji minister slabo pozna javne finance, ker je bil do sedaj samo v službah, ko je vodil podjetja (pa propadla ali ne, itak je vseeno).
Nova vlada hoče nastaviti svoje kadre in jih bo! To je dejstvo, pa vodil Krek inštitut dobro, ali pa res slabo, kakor se mu očita.
Po nepotrebnem se zganja neki rompompom.
Če Golobova vlada HIPOTETIČNO pade jutri in pride Janševa, bo tudi slednji menjaval kadre, brutalno, številčno, kakor se že temu lahko reče.
Dolgoročno pa je vse skupaj slabo za državo!

huehue-DF (ni preverjeno)

Sobočka propalica, tij pa znaš fse najbole, geli?

Jaranee (ni preverjeno)

Neuradno odstopil po domače svobodnjaki so mu dali brco v rit. Pleše seee.

gfhf (ni preverjeno)

Milane, najbaukse manever od tebe v zadnjih 2 lejtaj

dringi22 (ni preverjeno)

....no, zaj de se pa covid "svobodno" gibal.....

heeeh (ni preverjeno)

V jesen de VSE isto dale. Omejitve, cepljenje, maske, zaperanja… V bistve se je ze zacalo, recimo v bolnicaj, naslednje do maske v trgovinaj pa tak dale. Pa ce de on direktor, sto drugi ale pa ce sploj nede nikoga :)

hahahahaha (ni preverjeno)

Pod levičarskim Covidom, boš Df, vala bougi, fsaj crkno. Skrajen čas.

Munt (ni preverjeno)

Bolani anticepilci pod temi gu, gu bo še hujše. Samo pod svobodo se nete bunili primitivci, ker ti klovni so prave barve. Anticepilci je enako kot anti Janša, a jeseni boste najebali in boste tudi jebeni. Pa veselo cepljenje vam želim anticepilci, ali 4.000€ kazni. To bo veseli dan ali gu, gu se ženi!

huehue (ni preverjeno)

tableto pozabo zete?

In reply to by Munt (ni preverjeno)

Brego (ni preverjeno)

Uh pa kakšen strokovnjak velki ... Bojana pa Matejka neta nič nastopali na tv v bran 🤣...

FRAP (ni preverjeno)

Kateri direktor pa rad sam odstopi? Verjetno ga je trebalo kar odnesti skozi vrata. Sedeži direktorskih stolčkov so "namazani" še s posebno močnim lepilom.

Starejše novice