Mučna in dolgotrajna zgodba o Pomurskih lekarnah se zdaj vleče že dolga leta in javnost bega tudi z različnimi pravnimi mnenji in nasprotujočimi si sodbami sodišč.

Na zadnji seji Mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota je na nedorečene zadeve, zaradi nevzdržnih odnosov med občino in Javnim zavodom opozoril tudi nekdanji župan Murske Sobote Anton Slavic ter aktualnemu županu podal pobudo za sklic izredne seje Mestnega sveta, da bi se – kot pravi – v miru pogovorili o tej problematiki.

S sklicom seje ujezili nekdanjega župana

Občina je zdaj res sklicala izredno sejo, a je z izbiro besed oziroma njeno argumentacijo in razlogi ujezila Slavica. Nekdanji župan Mestne občine Murska Sobota v izjavi za javnost, ki jo je danes poslal medijem opozarja, da je pri tem šlo za grobo zlorabo njegovega imena, saj naj bi izredna seja, ki jo sklicuje župan z navedeno točko, ne imela nič skupnega z njegovo pobudo. 

»Pobuda za TAKO oblikovano sejo nisem podal, zato zahtevam od župana Mestne občine Murska Sobota opravičilo in umik mojega imena z vabila, kot pobudnika seje,« je v izjavi za javnost zapisal Slavic.

Mestna občina Murska Sobota je namreč za 25. april ob 13. uri sklicala 1. izredno sejo Mestnega sveta »v zvezi z nespoštovanjem predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota.« Glavno točko predlaganega dnevnega reda so medtem oblikovali kot »Nespoštovanje predpisov o javnem naročanju v Javnem zavodu Pomurske lekarne Murska Sobota«.

Celotno vabilo na izredno sejo si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rajko hrcek (nepreverjen)

slavic pa zajc gostilniška kolega ali po drugi strani rdeči cunami šče nastavti mariborske jagode na vodstvo...

žmetno povedati komi za vrvati

kasparov

Inouk trbej v blatni ring fkūper pistiti Jevśka, Slavica pa Štiheca, pa naj se zbijejo. Lejko f kopalkaj pa pri nouvoj kamešnici... Pa deca pa tisti s slabin želoudcon naj ne glejdajo...

gost235235 (nepreverjen)

naj še skličejo sejo za prevelike komunalne položnice

12345677889 (nepreverjen)

Točno tak odgda je jevšek župan se je položnica od komunale mi zdignola za 100 %. Rajši malo župan razrejši te probleme mej ka samo meglo mejšaš. Zakoj te je narod volo ka se boš samo sliko pa po otvoritvaj odo. Delaj v korist vseh ali pa marš v penzijo.

vodka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tou si pa zdaj malo pretiro. Namreč ges tüdi v Soboški občini živen pa san na svoji položnici nej vido takšo povišanje.

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

Nejvörvani Tomaž (nepreverjen)

Iz Zadnjega cenika VOKA Ljubljana: čiščenje odpadne padavinske vode 0,0243 eur/m3
na zadnji položnici Komunale Sobota je čiščenje odpadne padavinske vode 0,70781 eur/m3. Če moj kalkulator dobro dela je to 29 krat več kot v Ljubljani. Google vse ve.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Joužek22 (nepreverjen)

Kao Pomurske lekarne ne poslujejo po predpisih, naj bi bil razlog. Kak je pravo Šarec v parlamenti: vörvo mo, kak vörjen, ka je zemla ploščata. Samo za direktorski stouček in vpliv na finance, ki se obračajo v lekarnaj. se ide Ker je Zavec občini MS nej ščeo dati telko kak so ščeli, ga trbej odžagati. Pa verjetno je nej lejvi (ne ven, sklepan). Vüpan, ka se Slavijc nede dal povoziti.

OK - LUP (nepreverjen)

Soboški komunisti - rdeči nimajo mira okrog Pomurskih lekarn in direktora Zajca iz enega samega razloga KER NI NJIHOVE RDEČE BARVE on je še edini ostal in potrebno ga je menjati obvezno BANDA. Ne morejo mu očitati da slabo poslujejo Pomurske lekarne poslujejo vsa leta z dosti dobička. Seveda pa bi komunisti radi si ta dobiček prisvojili. Povabili so vse žive pozabili so edino svojega največjega tovariša Kučana. ampak on dela iz ozadja. Židan je v času svojega ministrovanja uničil vse kar se je dalo, v Prekmurju komplet prašičerejo, posledica tega pa je da se bo sedaj svinsko meso podražilo kar za 60% pa se niti malo ne čuti krivega, da bi se nekam umaknil in skril. Krivi smo pa državljani, ki to vse zraven gledamo in ne ukrepamo.

Sandokan II. (nepreverjen)

Vanek je tudi levičar, ampak s to razliko glede na Jevška, da je poštenjak z trdo hrbtenico.

In reply to by OK - LUP (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zato so inštitucije, ki morajo presoditi, ne javni linč.

Jušek (nepreverjen)

Tou, ka mij tü pijšemo, je nej javni linč. So samo komentari, kakšni pač so. Linčajo no občini MS

In reply to by . (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

mi je enkrat rekel tovariš tito
Revolucija žre svoje lastne otroke

čarni vrag (nepreverjen)

Borba svinj okoli kopanje je vsigdar ostra.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice