Ukrep Hrvaške na noge dvignil pomurske voznike tovornjakov. S težavami že seznanjen tudi minister za zunanje zadeve Miro Cerar.

Kot smo poročali, so naši južni sosedje na nekaterih cestah prepovedali promet tovornih vozil, težjih od sedem ton in pol. Ena izmed cest, kjer po novem velja omejitev, pa vodi od mednarodnega mejnega prehoda Petišovci skozi Mursko Središče. 

Odlok je stopil v veljavo s 7. marcem, Hrvaška pa je že postavila prometne znake s prepovedjo in s tem pomurskim voznikom tovornjakov, ki so to pot redno uporabljali, povzročila precej težav.

Mejni prehod v Petišovcih je za tovorna vozila, težja od sedem ton in pol, neprevozen, tovornjakarji pa so na poti do Čakovca zdaj prisiljeni ubrati drugo, daljšo in dražjo pot.

Na zasedanju Odbora za zunanje zadeve Državnega zbora Republike Slovenije je narodnostni poslanec Ferenc Horváth nastale težave predstavil ministru za zunanje zadeve Miru Cerarju in ga vprašal po statusu mejnega prehoda Petišovci – Mursko Središće. 

Odgovor ministra pomurskemu poslancu objavljamo v celoti:

"V zvezi z omejevanjem tovornega prometa na mejnem prehodu Petišovci – Mursko Središće menim, da je to sicer primarna pristojnost Ministrstva za zunanje zadeve, je pa seveda to na nek način tudi mednarodno torej meddržavno vprašanje in zato ga tudi na našem ministrstvu spremljamo, smo v stiku tudi z ostalimi ministrstvi. Vemo, da je Hrvaška na tem mejnem prehodu 1.1.2019 omejila tovorni promet za tovornjake, katerih največja dovoljena masa presega 7,5t.

Obrtna zbornica Slovenije je že na Ministrstvo za infrastrukturo, na Ministrstvo za notranje zadeve in na naše Ministrstvo naslovila prošnjo za pomoč pri posredovanju pri pristojnih Hrvaških organih. Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtna zbornica Slovenije menita, da bi ta ukrep lahko povzročil oziroma že morda povzroča gospodarsko škodo prevoznikom, ki se bodo morali preusmeriti na druge, bolj obremenjene mejne prehode.

In seveda zato sem hvaležen tudi za to vprašanje, naj povem, da je bila ta tema že obravnavana na medresorskem sestanku, kjer so sodelovala ministrstva (infrastruktura, zunanje zadeve in gospodarstvo), to je bilo dne 14.3. Kategorizacijo mejnih prehodov zdaj usklajujeta Ministrstvo za notranje zadeve in Ministrstvo za infrastrukturo in tudi sodelujeta neposredno z Hrvaškimi organi.

Konec marca, predvidoma 29.3. je načrtovano srečanje ministrice za infrastrukturo, Alenke Bratušek s hrvaškim ministrom za promet, Olegom Butkovićem in upamo, da bo to pripeljalo do rešitve zadeve. To zadevo bomo še naprej spremljali."

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
drug problem (nepreverjen)

s tovornjakarji je preutrujenost preobremenjenost zahteve delodajalcev da uporabljajo mobilni telefon med upravljanjem tovornega vozila (kar je v nasprotju z POLICIJO) ... zato treba delodajalce kaznovati

. (nepreverjen)

Pa še slovenscino bi okvirno moral vedet.

teta pehta (nepreverjen)

In kje je sedaj problem? Drugje po Evropi so že davno v določenih naseljih omejili tovorni promet. V naselje lahko pripeljejo izključno za dostavo in ponekod še v določenem času. V Slovenistanu so tovornjakarji, bolje rečeno lastniki tovornjakov navajeni, da se vozijo povsod, kjer jim paše. Tudi razni tuji tovornjaki po vzoru naših ubirajo krajše lokalne poti. S tem delajo večkratno škodo, ker uničujejo lokalne ceste, povzročajo nevarnost in končno ne plačajo za avtocesto, ker si ognejo. Naša policija in ostali organi pa nič.

Putin (nepreverjen)

Tako je tud pravilno.., Zal dosti s tem niso dosegli, vecina vascanov so zahtevali da se prek teh naselj ne vozi nobeno tovorno vozilo..!

administrator (nepreverjen)

Tovornjaki morajo voziti na cesti
kajti šoferji tovornjakov so dovolj izurjeni in usposobljeni
da strokovno in varno vozijo tovornjake.
Največ težav na cesti delajo mladi vozniki in penzionisti
in seveda ženske, ki si kar naprej popravljajo frizuro
in gledajo v ogledalo, namesto, da bi gledale na cesto
Brez tovornjakov bi bilo na slovenskih cestah bistveno več nesreč
sedaj so pa tovornjaki kot nek filter med nesposobnimi vozniki, ki sem jih že zgoraj navedel

car (nepreverjen)

Tovornjaki morajo vozit med polji kajti šoferji tovornjakov so dovolj izurjeni in sposobni da strokovno in varno vozijo tovornjake med polji.Največ težav na cesti delajo prav šoferji tovornakov,kajti imajo dosti opravkov z ženskami ki se kar naprej nastavljajo tovornjakarjem in gledajo v ogledala,kateri bo jim nakazo smer, kam naj sparkirajo za sek, .Brez tovornjakarjev bi bilo lažje na Slovenskih cestah,kajti so med nesposobnimi vozniki,ki sem jih že navedo..

In reply to by administrator (nepreverjen)

balto (nepreverjen)

Čista v redu je ka so prepovedali promet skozi naselje. Oni si lahko udredijo promet kakor hočejo, ker živijo v svojoj državi.To edino povzroča težavo samo Murskatransu.

čarni vrag (nepreverjen)

Od Cerarja je večji mutibarič samo Šarec.

Starejše novice