Lendava d.m. je ena izmed železniških prog, ki sestavljajo železniško omrežje v Sloveniji, pa čeprav ta z železniškim omrežjem nima neposredne železniške povezave v Sloveniji.

Začetna železniška postaja je Lendava, medtem, ko je končna železniški mejni prehod Petišovci. Lendava je s preostalim slovenskim železniškim omrežjem povezana le prek ozemlja Hrvaške čez Čakovec in Središče ob Dravi. 

Tudi zato že vrsto let živi ideja o železniški povezavi Lendave z Mursko Soboto oziroma z Beltinci na eni strani ter z madžarskim Rédicsem na drugi strani.

Kot je junija lansko leto za naš medij povedal zdaj že nekdanji župan Anton Balažek, je trajnostni prometni režim, h kateremu bi že tako morala težiti celotna družba, le eden od pomembnih argumentov.

"Imamo eno največjih blagovnih rezerv na območju Balkana. Prevoz naftnih derivatov, ki se skladiščijo tukaj v Lendavi, s cisternami po cestah zagotovo ni najprimernejši. Po drugi strani – če želimo oživiti lokacijo nekdanjega podjetja Nafta Lendava, je prav tako železniška proga izredno pomembna. Zato mi je nekako žal, da so se pri izgradnji avtoceste ustavile aktivnosti na tem, da so določene tri možne trase povezave Lendave z Beltinci. Sedaj si prizadevamo, da bi s tem tudi nadaljevali in imamo seveda tudi podporo slovenskih blagovnih rezerv oziroma Zavoda za blagovne rezerve," je takrat povedal Balažek.

Projekt državnega pomena

Te tematike in ideje se je v preteklih dneh lotil tudi novi lendavski župan Janez Magyar. Tudi občinski svet Občine Lendava se je na svoji nedavni četrti redni seji zavzel za vzpostavitev in izgradnjo železniške infrastrukture Lendava – Beltinci − Rédics in sprejel sklep, da se Vlado RS pozove, da izgradnjo nove železniške povezave obravnava kot projekt državnega pomena. 

Prav tako občinski svet poziva Svet Pomurske regije, da se opredeli in izrazi podporo projektu na regijski ravni. O pomenu izgradnje sta se med na svojem prvem srečanju sredi ferburarja pogovarjala tudi Magyar in župan mesta Zalaegerszeg Zoltán Balaicz.

“Preusmeritev prometa iz cest na železnico bo morala postati ena od prioritetnih nalog, v kolikor želimo slediti temeljnim načelom okoljske politike in ciljem Evropske komisije, da se do leta 2030 preusmeri 30 odstotkov cestnega blagovnega prometa na razdaljah več kot 300 km na železnico ali vodni promet,” so sporočili iz Občine Lendava. 

Ideja je stara že več kot 20 let

Spomnimo, leta 1996 je Združenje tehničnih in naravoslovnih društev županije Vas izdelalo študijo priključitve železniške povezave med Lendavo in Rédicsem. Na podlagi tega je Občina Lendava skupaj s takratnim Razvojnim javnim skladom Lendava za naročnika Ministrstvo za gospodarske dejavnosti pripravila tudi načrt projekta industrijske-poslovne cone v Lendavi, ki je vključevala razvoj železniške povezave. 

Leta 2003 je bil izveden sestanek na Ministrstvu za promet, kjer so skupaj s predstavniki Prometnega inštituta predlagali načine in traso izgradnje železniške povezave med omenjenima krajema.

“Vlado RS pozivamo, da prepozna interese RS za vzpostavitev omenjene železniške infrastrukture ter jo hkrati vabimo v Lendavo, kjer bi želeli gostiti eno od sej Vlade. Pozivamo, da se Vlada seznani s stališčem vseh zainteresiranih deležnikov za vzpostavitev povezave Rédics – Lendava – Beltinci. Vladi RS mora biti razvoj Luke Koper prioriteta. S to železniško povezavo se bo povečal tudi obseg dela in omogočil nadaljnji razvoj Luke. Vzpostavitev železniške povezave nenazadnje prepoznavamo kot dejstvo, da se prebivalci teh krajev, ob obeležju 100. obletnice priključitve Prekmurja matični domovini, povežemo z ostalo Slovenijo. Prometne povezave predstavljajo za ljudi, okolje in gospodarstvo pomemben dvig kakovosti življenja, vrednot in storitev,” je zapisal Magyar. 

Pri tem velja omeniti še, da “tako županija Zala kakor županijski sedež zagotavljata popolno politično podporo z namenom, da bi se ta investicija uresničila,” pa pravi Zoltán Balaicz.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
goostt (nepreverjen)

Nesmiselna povezava in trošenje denarja !!

rhrhrh (nepreverjen)

dejansko brez vezna povezava

In reply to by goostt (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Vse boma asfaltirali samo zarad jeb.gospodarstva,kdaj pride na vrsto Narava in zivali, katerim krademo prostor in mir...

lendavski cug 1890 (nepreverjen)

Bo soboška faušarija preprečila tudi železnico med Lendavo in Beltinci. Če jo bo pa Orban zgradil, te boste palik brejčali, kak šmrklava deca.

kriplin (nepreverjen)

Ne vem sicer, kako vi razmišljate, vendar morate vedeti, da si te povezave želimo že zelo dolgo. Gre tudi za prihodnost. Potovanja z vlaki so dejstvo. V tujini je to že poslovna praksa. Rabimo in želimo si pa tudi povezave s sosednjimi državami. Menim, da dobre cestne in železniške povezave pospešujejo pretok ljudi in blaga. S tem se krepijo dobrososedski odnosi. Mi, ki živimo dobesedno ob dveh mejah, to dobro vemo.

Putin (nepreverjen)

Slovenec de vse mel, mal se pocakajmo pa bomo zahtevali da de vsaka kuca mejla svoj tir, kak vö stoupis iz kuce si ze na vlajki, to pa ni vse, boma se zahtevali letalisce v lendavi pa tramvaji de tudi vozili

In reply to by kriplin (nepreverjen)

sesed (nepreverjen)

Lendava železnico ima, sicer povezava preko Hrvaške. Ker imamo odlične medsosedske odnose je to super. Naredi se nekaj km do Madžarske in je stvar rešena. Število potnikov bo neverjetno poraslo. Tvorni promet že sedaj intenzivno poteka, najverjetneje bo potreben zato dodaten tir. Povezavo med Lendavo in Beltinci se reši z najmodernejšimi električnimi avtobusi, brez šoferja. Na voljo bodo posebni masažni sedeži, pred sabo imate ekran, kjer spremljate svoj najljubši tv program, otroci igrajo igrico ali pa urejate finančne zadeve preko spletne banke. Potniki v najmodernejšem potniškem centru prestopijo na hitri vlak in se odpeljejo do želenega cilja. Povezave so že sedaj odlične. Vozni redi so celo vezani na prihode in odhode letal na vseh bližnjih letališčih. Seveda se bo okrepil pretok potnikov tudi iz smeri Lendava proti osrednji Hrvaški in naprej proti morju. V Reki se po želji odpravite na eno izmed čezoceanskih križark. Vse to brez težav. V najkrajšem času ste s hladno pijačo v roki pod palmo v eksotičnih krajih.
Mi bomo prihranili rodovitno zemljo, prišparali pri gradnji, odpadle bodo makete, študije, aneksi pri gradnji, vozili se bomo na ekološko sprejemljiv način... To vse skupaj bo res idealno. Komaj čakam da to zaživi.

In reply to by kriplin (nepreverjen)

sesed / sosed (nepreverjen)

Še boljša varianta za povezave med potniškim centrom Lendava in Beltinci bi bil t.i. skytrain. Ta vozi na stebrih in tako ostane skoraj vsa zemlja nedotaknjena. Pa še eno prednost bi imel projekt, omogočal bi makete, študije, anekse... Tako imamo vsi nekaj od tega. Nihče ni za nič prikrajšan.

In reply to by sesed (nepreverjen)

Kodiš (nepreverjen)

V Sloveniji imamo vlake in železnico , ha , ha , ha , ta je dobra .

čarnobejli (nepreverjen)

lendava beltince in sobota radgona -avstrijska redgona bi mogla bite kompleten projekt

Ne, ... ker: (nepreverjen)

Nepotrebna sporna in potratna poraba denarja!

šandor (nepreverjen)

Še drugi tir niso začeli ,delati in že si pa manejo roke pri povezavi železnice Lendava ----Beltinci .Spet po najboljši zemlji de šla štreka ?

krščen matiček (nepreverjen)

DOBRO JUTRO, A SMO SE KONČNO PREBUDILI IZ KOME !!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice