Nakupovalno središče Mercator center Tabor II (foto: Mediaspeed).
Ustanovitelj podjetja Pipistrel Ivo Boscarol je po prevzemu nekdanjega Koloseja in zemljišč v BTC v Ljubljani, sedaj postal lastnik še mariborskega nakupovalnega središča.

Ajdovski podjetnik Ivo Boscarol, sicer eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov in ustanovitelj ter dolgoletni direktor podjetja Pipistrel, ki proizvaja ultra lahka letala, je novi lastnik nakupovalnega središča v Mariboru, poroča portal Siol.net.

Gre za nakupovalno središče Mercator center Tabor II v Mariboru, ki je eno od treh največjih nakupovalnih središč v Sloveniji. Gradnja nakupovalnega središča se je končala leta 2011 in obsega 41.425 kvadratnih metrov zemljišča.

Razpolaga z 22.995 kvadratnimi metri uporabnih površin, namenjenih trgovinskim, storitvenim in gostinskim dejavnostim, ter več kot 800 parkirnimi mesti, od katerih jih je 570 v pokriti garaži.

Ivo Boscarol (foto: Mediaspeed).

Boscarol novo poslovno priložnost prepoznal v Mariboru

Nova KBM je v prodajnem postopku izbrala Boscarolovo podjetje Boscarol d.o.o. kot najuspešnejšega ponudnika, zato je s 7. junijem postalo lastnik enega izmed največjih nakupovalnih središč v državi. Sodelovanje z vsemi najemniki, vključno z Mercatorjem, bo nadaljevano, poroča Siol.net.

V sporočilu za javnost so izrazili, da v podjetju vlagajo v različne projekte in dejavnosti, pri čemer imajo nepremičnine pomembno vlogo. 

Ivo Boscarol je tako že lani jeseni v Ljubljani prevzel nekdanji Kolosej in nekaj zemljišč v BTC. Sedaj pa je v Mariboru prepoznal novo poslovno priložnost.

»Kompleks nudi tudi nove razvojne priložnosti, saj ima možnost nadgradnje in dozidave treh poslovnih stolpičev,« so izpostavili v podjetju.

Siol.net pa še poroča, da so prav tako nedavno v Trgovsko-poslovnem centru City v središču Maribora kupili 1100 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki jih nameravajo sprva oddajati v najem.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lukčev mesec (nepreverjen)

Pa koga to zanima ???

Boscarol ima viška denarja in ga nalaga v nepremičnine.

Očitno bi mu bilo brez tega v penziji dolgčas.

No, pa mediji ne bi več pisali o njem.

Leteći Aladar (nepreverjen)

Zelo pomembna novica za Mursko Soboto in še bolj za Pomurje.

Starejše novice