V nedeljo se je zaključil drugi krog lokalnih volitev. V občini Veržej sta se za županski stolček v drugem krogu potegovala Drago Legen in Rastko Šrkjanec, slavil pa je prvi, trenutni podžupan.

Drugi krog lokalnih volitev se je zaključil tudi v Veržeju, kjer se bo za naslednja štiri leta na županski stolček usedel nekdanji župan in trenutni podžupan Drago Legen.

Legen je v drugem krogu volitev prejel 53,75 odstotka glasov, volilna udeležba v občini Veržej pa je bila najvišja v Sloveniji, in sicer kar 73,56-odstotna.

Njegov protikandidat Rastko Škrjanec je v drugem krogu prejel 388 glasov oziroma 46,25 odstotka.

»Za vnovično kandidaturo sem se odločil predvsem zato, ker mi je mar za občino Veržej«

Novoizvoljenega župana občine Veržej smo povabili v studio TV Idea in ga povprašali po občutkih, načrtih in nadaljnjih korakih.

»Občutki so dobri. Predvsem zato, ker je bila res velika udeležba,« je dejal uvodoma, visoka volilna udeležba tudi potrditev: »Kar mi tudi nekako potrjuje, da so ljudje spoznali, kakšen je moj program in ga potem tudi z tako veliko udeležbo potrdili.«

»Za vnovično kandidaturo sem se odločil predvsem zato, ker mi je mar za občino Veržej, ki smo jo pred 25 leti pridobili in se takrat odcepili od občine Ljutomer, ni bilo lahko, ampak nam je uspelo,« je opisal razloge za vnovično kandidaturo.

V nadaljevanju o funkciji, kampanji in največjemu projektu

Legen je za TV Idea povedal, da bo funkcijo župana opravljal nepoklicno oziroma neprofesionalno, predvolilno kampanjo pa opisal kot skromno: »Z moje strani je bila predvolilna kampanja skromna, mojim volivcem in volivkam sem ponujal samo vsebino programa in poskušal na ta način predstaviti, kaj in kako naprej, za uspešno nadaljevanje razvoja občine Veržej

»Za prihajajoči mandat je vsekakor eden najbolj ključnih projektov, projekt tako imenovanega enega dela Veržeja, ki ga imenujemo Osredek. Gre za velik infrastrukturni projekt, ki bo, kar se finančnih sredstev tiče, prav gotovo eden največjih v dosedanji kratki zgodovini občine Veržej,« je Legen napovedal za naprej.

V načrtih tudi gradnja neprofitnega stanovanja za mlade družine

O drugem večjem projektu: »Druga res pomembna zadeva pa je, da zgradimo večstanovanjski objekt, izključno za mlade družine z otroki, skupaj s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, torej bi šlo v tem primeru absolutno za neprofitna stanovanja za mlade družine z otroki.« 

Za konec še obljuba vsem občankam in občanom občine Veržej: »Želel bi sporočiti samo to, da bom spoštoval potrditev tega, da sem dobil županstvo, to mi ne pomeni neke želje po oblasti, ampak res mi gre za željo po izpolnitvi in uresničitvi projektov.«

Komentarji (2)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Drago, še enkrat ČESTITKE ! 👍🥂🍾

Naj se uresničijo vse želje in načrti za dobrobit Verženk in Veržencev ! 👍👍👍🥂🥂🥂🍾🍾🍾

TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

Rejsan je že saka vejs občina v toj sloveniji. Ka je te veržej za ene občine baug pomagaj. Samo ka se javni pejnez vličej seposejdi.

Starejše novice