Tudi Pomurje se pripravlja na nedeljski referendum, na katerem bomo odločali o usodi Zakona o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper.

Razprava se v slovenski javnosti te dni vrti predvsem okoli priložnosti, ki jih projekt prinaša in pa finančnega zalogaja ter korupcijskih tveganj, ki jih po mnenju nasprotnikov ta predstavlja za državo.

A če vse to za trenutek postavimo na stran, se je smiselno vprašati predvsem kakšen –  če sploh kakšen – bi bil vpliv načrtovane proge na življenje povprečne Pomurke oziroma Pomurca.

Nove priložnosti za sodelovanje in gospodarsko rast

Z vzpostavitvijo drugega tira, ki bi izboljšal povezavo priobalnega območja s širšim slovenskim in posledično evropskim železniškim omrežjem, se odpira možnost sodelovanja z drugimi državami

Še posebej pri tem izstopajo članice višegrajske skupine, torej Madžarska, Poljska, Češka in Slovaška, ki si zaradi lastnih gospodarskih interesov tudi same želijo boljših povezav z Luko Koper.

Posledično okrepljen promet čez naše ozemlje nam seveda prinaša očitne prednosti, a povsem enoznačna zadeva vendarle ni.

Pomanjkljiva železniška infrastruktura

Glede na pretekle težave Pomurja na področju prometa ni preprosto odmisliti skrbi, da bi povečan tovorni promet z zahoda proti vzhodu države lahko povzročal dodatne nevšečnosti.

Eden od pomislekov zadeva potniški promet železnic v Pomurju. Ta že zdaj ne slovi ravno po svoji hitrosti – bi po izgradnji drugega tira z umikanjem potniških vlakov tovoru lahko prišlo do sprememb voznega reda in še večjih zamud?

Vprašanja v zvezi s to možnostjo smo naslovili tudi na Slovenske železnice, vendar na njihov odgovor še vedno čakamo.

Kaj pa avtocesta?

Pomurski poslanec NSi Jožef Horvat medtem izpostavlja, da investicija v drugi tir med Divačo in Koprom ne bo bistveno zmanjšala niti dolžine kolon tovornih vozil na avtocesti med Mariborom in Lendavo. 

"Kvečjemu se bodo kolone tovornih vozil s končanjem investicije podaljšale - zaradi večjih kapacitet Luke Koper.

Kolone tovornih vozil se bodo skrajšale šele takrat, ko bo celotna železniška infrastruktura od Kopra do Hodoša posodobljena, to pomeni, da bodo lahko od Kopra do Hodoša vozili oprtni vlaki (tovornjaki na vagonih). Danes to zaradi premalih tunelov ni možno," ocenjuje Horvat, ki je prepričan, da Pomurci od investicije ne bomo imeli nobene neposredne koristi."

Bi povečan promet v Luki Koper torej lahko bil primoran ubrati druge poti do nas in tako dodatno obremeniti avtocesto? Pomurski poslanci si pri tem vprašanju niso vsi enaki.

Razvojni pospešek pomurskemu gospodarstvu

Poslanec SMC Dušan Radič namreč poudarja, da drugi tir Pomurcem prinaša več koristi. 

"Prinaša razvojni pospešek pomurskemu gospodarstvu, ki mu odpira nove priložnosti na mednarodnem trgu in hitrejšo ter varnejšo povezavo z Luko Koper. Z zmanjšanjem tovornega prometa na naših cestah se bodo zmanjšali vplivi in tveganja na okolje," je zapisal Radič.

Ob tem meni, da bodo kolone tovornih vozil med Mariborom in Lendavo z investicijo v drugi tir manjše, saj je ena od pomembnejših prednosti izgradnje drugega tira tudi občutno zmanjšati tovorni promet na naših cestah.

Razbremenitev pomurske avtoceste

Pozitivne učinke izgradnje omenjene železniške proge za Pomurce pa pričakuje tudi poslanec madžarske narodne skupnosti László Göncz.

"Konkretne učinke je dokaj nehvaležno površno ocenjevati in napovedati, vendar dodana vrednost bo nedvomno nastala z vidika nadaljnjega pospeševanja gospodarske dejavnosti v domačem okolju kot tudi z vidika sodelovanja z drugimi državami," meni Göncz in dodaja: "Drugi pomemben vidik, ki ga bo prav gotovo prinesla izgradnja ti. drugega tira, in bo tudi vplivalo na razmere v Pomurju, bo možnost bistveno večje razbremenitve pomurske in štajerske avtoceste oz. hitre ceste, ker se bo tovorni promet postopoma 'preselil' - upajmo, da v čim večjem deležu - na železnico." 

Razbremenitev avtoceste naj bi tako po njegovem iz varnostnega, finančnega in vzdrževalnega vidika predstavljala veliko dolgoročno pridobitev.

Kateri od naštetih argumentov na koncu pretehtajo, pa bomo tudi pomurski volivci na voliščih presodili že čez dva dni.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarnobejli (nepreverjen)

ma zakoj otežila ? pa či de luka koper več dela mejla in večji bdp mo meli kak država. več pejnez de za zdravstvo in socialo, šolstvo, investicije in tak dale. In kda se te cikel konča da de povečani promet, de se začno delati tude drujge tir od pragerskoga do hodoša.... in ja z novimi vlaki mo tude mij prišli do teh 160 km/ voro do lublane

zakoj bi gledali na investicije kak neka slaboga? to poganja to ka majo šolniki pa doktore plače, pa vsi ostali v javnon sektori!

Vajz (nepreverjen)

Palik zamegljevanje. Nej je te referendum ZA ali PROUTI drüjgomi tiri. Drüjgi tir nücamo kak v glavi okou. Ide se samo za financejranje. Vlada bi nan rada uvalila mačka v žakli...

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

v bistve je te referendum točno to! Če spadne te je za eno leto mer z drugim tirom. Či de se pa šlo iskat drujgo traso in podobne neumnosti, te smo pa pečeni za dvajsti lejt! Tak ka ja, neje idealno ali časa nega !

In reply to by Vajz (nepreverjen)

kanžor

Kakšen drugi tir ,da nas bo stalo toliko kot TEŠ 6 ali še več in ,da si bodo polnili Bančne račune

njiva

smo zamudili,to bi trbelo delati že pred 10 lerami nej zaj

Tir (nepreverjen)

O tej varianti ni nihče niti pomislil takrat,ko smo meli kolone tovornjakov neposredno skozi vasi od Maribora do Lendave in obratno.

In reply to by njiva

čarni vrag (nepreverjen)

Iz izjav je razvidno, da so pomurski poslanci kar se tiče gospodarstva popolni brezvezniki.

Čika-pajo (nepreverjen)

Boljši naslov članka bi bil ali nam bo v primeru neizgradnje železniške infrastrukture
oteženo življenje .Kar je seveda res, kajti v primeru da se tovorni promet ne bo preusmeril na železnice bomo imeli v celotni Sloveniji velike težave.

Tir (nepreverjen)

Saj se ne bo. Ni infrastrukture.
V igri je samo financiranje in nič drugega.

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

Zurda (nepreverjen)

Tak je, kda se nešolani poslanec, komedijant ide prometnoga strokovnjaka!

bono1

Vanek tij boš dobo dober pospešek na naslednjij volitvaj, ka boš leto ve z parlamenta , tij Cmerarov ritoliznik.Nišče je nej proti drugomi tiri, problrm jr samo financeranje gele vanek pa bi kradnoli kak pri TEŠ 6.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice