Avstrija bi lahko zaprla mejo s Slovenijo. Kaj to pomeni za nas?

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je v luči spopadov policije z begunci na grško-turški meji nakazal možnost zaprtja avstrijskih meja. Kot je dejal, se situacija, kakršni smo bili priča leta 2015, nikakor ne sme ponoviti. Evropska unija bi po njegovih besedah morala ustrezno zaščititi svoje zunanje meje ter ilegalnim migrantom preprečiti prehod. V primeru, da EU ne bo uspešno zavarovala svojih zunanjih meja, pa bo Avstrija sama poskrbela za lastno varnost, je še dodal.

Vse za preprečitev zgodbe iz leta 2015

Ankara je namreč za migrante odprla pot proti Evropi, potem ko je bilo v četrtek v napadu v Siriji ubitih 33 turških vojakov. Prosilci za azil se tako zdaj zgrinjajo nad grško mejo. Tamkajšnja policija je stotine migrantov v soboto skušala zaustaviti s solzivcem. V odzivu na incident pa je avstrijski kancler nakazal možnost ponovitve ukrepa iz leta 2016. Takrat je sam bil avstrijski zunanji minister, Avstrija pa je koordinirala zaprtja meja širom Balkana, da bi tako preprečila nov val migrantov.

Spomnimo, da so zmago na volitvah leta 2017 Kurzu prinesla prav ostra stališča na področju migracij, saj je obljubil, da bo preprečil ponovitev zgodbe iz leta 2015. Po poročanju Reutersa naj bi tako bil celo pripravljen Grčiji in Bolgariji nameniti dodatno policijsko pomoč za obvladovanje razmer na meji.

Bodo migranti obstali pred slovensko-avstrijsko mejo?

Morebitno zaprtje meje pri naših severnih sosedih bi seveda imel pomembne posledice tudi za nas. Val migrantov bi se tako lahko ustavil šele v Sloveniji, pred zaprto avstrijsko mejo.

Spomnimo, da so v Pomurju že ob vrhuncu begunske krize bili nameščeni številni prebežniki. Zadnjega od nastanitvenih centrov so v Lendavi - sicer po dolgih mesecih - samevanja zaprli šele lani.

Komentarji (37)

Rdeča Zvezda (ni preverjeno)

Mi pa zapremo mejo z Hrvaško in je problem rešen tudi za nas. 🤪

min max (ni preverjeno)

Razvnete arabske mladeniče v 20ih in 30ih bo zgolj žica stežka ustavila.

Priča energiji-agresiji, ki je produkt njihove neizmerne želje po lagodnem življenju na plečih germanskih davkoplačevalcev, so premnogi posnetki napadov na evropske varuhe meje.

Posledice masovne implozije, ob njihovem razočaranju da so obsojeni na Slovenijo namesto obljubljene Nemčije, si niti nočem predstavljati.

In reply to by Rdeča Zvezda (ni preverjeno)

Migrant (ni preverjeno)

Ne sekiraj se... Tvoja zena jih bo vesela😉

In reply to by min max (ni preverjeno)

🤔 (ni preverjeno)

Dvomen ka bau šterakoli slovenska ženska vesela kulture ženske manjvrednosti, socialnoga izključevanja in oblačenja burke

In reply to by Migrant (ni preverjeno)

Migrant (ni preverjeno)

Bo pa vesela te spolne kondicije... Bodo marsikaj potrpele samo da ne bo moz za sankon ampak bo doma skrbel za njo😁

In reply to by 🤔 (ni preverjeno)

Skvoter (ni preverjeno)

Butl!

In reply to by Migrant (ni preverjeno)

düplini (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka ste začnoli iz nova24tv članke prepišavati ka takšne prizadete bedarije pišete pa narod nouri delate?

hepanini (ni preverjeno)

"Sebastian Kurz je v luči spopadov policije z begunci na grško-turški meji nakazal možnost zaprtja avstrijskih meja!" Čitaj - Kakšna novatv???

In reply to by düplini (ni preverjeno)

lanaa (ni preverjeno)

Pa vse to vam Grims govori že leta, pametni levi so ga pa dol srali.

In reply to by hepanini (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

düplini - če je kdo prizadeti, si edino ti... Ti, ka si še dale od Bakovec nej prišo, ne sodi o drugih...

https://www.krone.at/2108648

Kaj je tole "nova24tv" še ena psovka, da ko to omeniš, se čutiš bolj inteligentnega??? Za resnico dandanes rabiš več medijev brati, ne samo enega!!! Resnica je verjetno nekje na sredini!!! Desni pretiravajo v desno, levi pretiravajo v levo!!! Desni so vsaj pošteni, ko svoj medij oglašujejo kot protiutež levim lažnivim medijem. Levi mainstream mediji pa zase trdijo, da so neodvisni, objektivni, točni,.... Če bereš Nova 24tv, veš kaj dobiš-desno propagando!!! Vsaj v tem so pošteni, ne kot levnuharski mediji v Sloveniji, CNN, MSNBC,....., kjer ni več novic ampak samo propaganda...

In reply to by düplini (ni preverjeno)

Lubrikantis (ni preverjeno)

Desni so prej posteni, ka se izda si v Bakovcaj Vrana? Idi se malo z DF druzit, sta na iston levele

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Lubrikantis - če bi ti bil vsaj malo na nekšon levele, bi razmo stavek, kateri ne pomeni ka so desni "vsepošteni". Politika je k...va. To zna že vsako malo dejte. Pričakovati, ka do politiki pošteni je nerazumno!!! Tou je nej nika nouvoga!!! Vseeno pa odkrito pravijo za sebe "protiutež"-torej že v osnovi stvari iz desnega zornega kota!! Isto, kot se ustanavlja neka nova konzervativna, desna, TV postaja za celotno Evropo menda... Veš, kaj boš dobil!!! Zato je pomembno, da spremljaš zadeve iz več zornih kotov, resnico potem izluščiš sam!!

In reply to by Lubrikantis (ni preverjeno)

Delavec na minimalcu (ni preverjeno)

Kurz-zelo pametno,tak se dela.

prekmurc (ni preverjeno)

ZAKOJ-pa mamo VARDO samo se njin trbej pridrujžiti pa mij tou rejšimo.

sirček (ni preverjeno)

Upam, da so bolje pripravljeni, kot takrat, ko so poslali štiri policiste/carinike na most. Malo je blo hecno.

S M (ni preverjeno)

Sem za levico vendar hitro JANŠO na prestol pa bo SLO zaščitil pred migranti.

Debil mmm (ni preverjeno)

Mislim ka je recept za rešitev migrantske krize, če jim Grki skuhajo Musako po mojem receptu mmm...
https://sobotainfo.com/novica/slovenija/krompir-se-je-lani-podrazil-sko…

ZADEVA JE RESNA (ni preverjeno)

Spoštovani komentatorji, zadeva je resna in če bo prišlo do tega vam bo hitro minila volja za zajebancijo. Povejte mi katera sila v Sloveniji je sposobna na meji ustaviti 20 do 30 tisoč divjakov dejansko je to nemogoče. Slovenska politika nas je v preteklosti pripeljala do tega ob pomoči nevladnih organizacij, verjamem da jih bo ustavila Madžarska oziroma tja sploh ne bodo šli Slovenija pa je v preteklosti zavozila z svojo politiko celo državo, zdaj ko bo zagustilo so pa oni kapitulirali in grejo se skrivat v mišje luknje ne da bi branili Slovenijo.

lanaa (ni preverjeno)

"Pokončni" Cerar, kot mu eni pravijo, je to vse kriv, z svojo labinostjo. On je poslal ojačanje na Italjansko mejo, naj migranti ne morejo ven iz Slovenije.

In reply to by ZADEVA JE RESNA (ni preverjeno)

lanaa (ni preverjeno)

In zakaj leva vlada ni poslala vojske na mejo?

In reply to by ZADEVA JE RESNA (ni preverjeno)

claudia. (ni preverjeno)

Zato ka leve vlade do zdaj še nejsmo meli. Jo bomo pa zdaj, če bodo Janšo gnes potrdili. In potem bo šansa, da leva vlada pošlje vojsko na mejo.

In reply to by lanaa (ni preverjeno)

smrkci (ni preverjeno)

Begunci zavzemite vse nepremičnine ki so prazne po prekmurju ker jih je zelo veliko,pa kaj bi bilo to prazno če je lahko polno.

Debil mmm (ni preverjeno)

In kaj naj po tvojem naredimo tukaj? Vsi vemo, da je to sranje. Meni kot nadebudnemu, radoznalemu otroku je bilo že jasno, da bo potreba po migraciji. Že zaradi izčrpavanja naravnih dobrin potrebnih za življenje in nse samo zaradi vojn. Nisem pa zastopil in še sedaj ne - ne naše, ne svetovne politike. Ker eno je kar govorijo politiki v javnosti in drugo je tisto kar jim magnati v zameno za luksuz prišepnejo, da je potrebno za "narodov blagor". In? Se zajebavamo, tukaj na forumu, kjer je polno debilov mmm, ki navijajo in nabijajo za lutke v parlamentu.
Še kaj pikrega?

Vipko
Truplo

Za marsikaj smo si krivi sami. Pri prvi migrantski krizi tudi zaradi prepočasnega delovanja vlade, zaradi protislovenskega delovanja raznih civilnih iniciativ. Če si kaj povedal, naredil kontra, si bil zametek nacizma, fašizma, si protislovensko nastrojen in ne vem še kaj. Smo sprejeli strožje zakone proti tihotapcem? Če bi bila kazen za enega takega tam 10 let ali več... bi vsaj tak s slovenskim državljanstvom in domovanjem kar precej premislil, predno bi šel v take zadeve! In zakaj hraniti zapornike brez, da bi kaj naredili? Poleg zapora še prisilno delo, marsikje je potrebno kopati jarke, nametavati šoder...
Jasmo mi ni samo eno: bo ta begunska kriza podobna prejšnji, hujša ali je to le malce preveč strašenja... in da do do nas ne pridejo. Dobro vprašanje "Zadeva je resna": s čim jih naj zaustavimo, razen s strelnim orožjem? Sama žica se lahko odstrani... določena reka preplava, deset, petnajst policistov se pa ne more tepsti s stotnijo "v boga prepričanih", da imajo pravico iti na tvoje dvorišče brez odobritve.
Orban si je problem skoraj zagotovo rešil: dvojna ograja in dovoljenje obmejnim silam, da uporabijo najostrešjo silo.

Migrant (ni preverjeno)

Podobni so enemu bademajstru iz Moravec.... Tisti bi tuj samo sedo pa kadil pa se buno ka ma malo placo

In reply to by Truplo

claudia. (ni preverjeno)

Orban ma ograjo samo na Hrvaški in Srbski meji samo za farbanje javnosti, na Romunski meji njemi pa mađarski kriminalci, keri so povezani z njegovimi podporniki in firmami veselo migrante v mađarsko vozijo in na debelo kasejrajo. Te pa lepou prek Slovaške in Češke direkt v Nemčijo brez incidentov na Avstrijski meji. Tou san zadnjič v Bratislavi čuo kak slovaški kriminalci prevzemajo migrante v avtobusaj od mađarskih kriminalcov in jih te dale lifrajo. Neje Orban takšen car kak se dela, niti za kakšoga ga mate slovenski bebčeki.

In reply to by Truplo

čarni vrag (ni preverjeno)

Bebavi Cerar je izstopo iz SMC, tak ka de se najšla kakšna rešitev.

goostt (ni preverjeno)

Avstrija razmišlja o zaprtju meje, bo val migrantov obstal pri nas ??
Imamo dosti mesta, nevladnih organizacij in prostovoljcev !!

Bodoči Vardist (ni preverjeno)

Oborožiti Vardiste in problem bo rešen!

Migrant (ni preverjeno)

Ka de reseno? Da se ovi zazenejo v te debeluhe do se si razbejzali... Sami blekati.... Ka do tej delali?

In reply to by Bodoči Vardist (ni preverjeno)

Vanjek (ni preverjeno)

Tou ka so ti “levi “....clovekoljubi.....napravili, za tou ka se ne zavedajo da ce so oni vsega polni na racun delavcev na minimalcu, ka je na svetu 90procentov siromakov, pa da je logicno da bodo sli tja kjer bodo kao dobrodosli ter bojo se dobili denar, zaj pa bo to tesko zaustaviti, mogoce bi pomagalo ce bi jih takoj vozili domov al pa v drzave kot je libija, tak da bi premisljevali ce je pametno dati vse za pot v evropo, pa bi se koncno zaceli boriti za svoje domovino da bojo lahko Doma ziveli normalno, ce pa evropa rabi delavce pa je lep vzor amerika z zeleno karto!

claudia. (ni preverjeno)

Gda te gor prišli, oziroma gda te začnoli razmiti zakoj ti lidje silijo k nan, što je tomi kriv, kakši so vzroki za tej migracije, te če te seveda razmili, te mogoče malo načik na to gledali. Ne navijan za to ka bi tej lidje prišli k nan, samo ka buteci za migratnske valove krivijo nekše nevladne organizacije, levičare in ne ven koga vse nej, samo tiste nej keri so dejansko krivi za to, je pa resno dokaz na kakšon mentalnon nivoji so slovenski desni volilci. V povezavi s temi migranti eni takšne primitivizme strejlate, ka včasih presežete tisto gda desničari levičare označujejo za fašiste.

VRANA (ni preverjeno)

claudia. Za ta migrantski val (oz. za 1. migranski val, ki je izvorni greh) so 100% krive leve politike!!! Bile so vojne na Bližnjem vzhodu že celo zgodovino! NIKDAR ni bilo takih množičnih migracij, vse do Merklove "Willkommen" ne!!!! Merklova je pa to dopustila pod pritiskom retardiranih nevladnih organizacij, leve politike nasploh!!! Ko sem pri 1.valu omenil, da to niso begunci ampak ekonomski migranti, da je 90% moških, sem bil rasist, ksenofob, islamofob, jabolkofob, hruškofob,... vse sem bil. DANES se vsi pogovarjajo o migrantih!!! Prve varne države so daleč od nas!!! Bolj primerne, bližje in tudi bogatejše so nekatere islamske države!!! Le zakaj jih ne vzamejo, zakaj ne gredo "med svoje"???? Antifa, feminacistke, radikalni aktivisti vseh vrst izvajajo fašistične metode izpred 80+ let!!! To JE DEJANSKI LEVI FAŠIZEM !! Pa čeravno se fašizem povezuje zgodovinsko z desnimi radikalci Italije. Metode so v vsem enake. Lahko pa jim rečemo todi "tolerantna" levica!!! Ampak zakaj umazati izraz "tolerantno"?? Levi fašizem še kako obstaja!!

In reply to by claudia. (ni preverjeno)

lažeškakpes (ni preverjeno)

Ti so bokibogme nej normalen. Znao san ka ste desni zabiti do amena, ka ste pa tak zabiti kak se tij kažeš pa san nej znao. Lejve politike so prej krive, tou lejko samo crkneš od smeja. Ja, lejve politike so skouz stoletja izkoriščale tej lidij kak sužnje, lejve politike so začnole vojne, lejve politike so pošilale multinacionalke ropat pa zasužnjevat države iz kerih prihajajo tej lidje.... ja, lejve politike. Pa ka si tij nouri malo ali ka???? Svašta no, kakšne blesarije eni pijšete, tou je več nej za vrvati. Resn drži tisto ka ste na desnoj samo retardirani primitivni maloumneži z optanimi možganami. Pa te še prej levi fašizem obstaja. Tou ti je Janša pravo? Pa tou te more bujti.... :)

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

lažeškakpes - ej, retardek, kda boš sprejel, da DENAR ne pozna levo-desno, potem se lahko pogovarjava naprej!! Izkoriščajo ljudje eden drugega že celotno zgodovino!!! Vedno je nekdo izkoriščal nekoga drugega. Kak zdaj tij tou zanikaš, mi je nej jasno!! Tak so vse, kar si naštel, cel čas delale leve in desne politike!!! Brez izjeme, ZA DENAR !!! Drugo-ja, levi fašizem obstaja. Kda se obnašaš kak fašist, kda se oblačiš kak fašist, kda maš iste metode delovanja kak fašisti-potem si FAŠIST !!! Pa naj se čuje še tak čudno ta besedna zveza!!!

In reply to by lažeškakpes (ni preverjeno)

alfonz raufenkirer (ni preverjeno)

zaradi migrantov je pivo dražje v gostilni

janko špehsvinjski (ni preverjeno)

jaz pa nimam problemov z migrantosi
ampak me pizdi da gemišt dražje plačujem

In reply to by alfonz raufenkirer (ni preverjeno)

Starejše novice