Direktor podjetja Moda Mi&Lan je delavcem na včerajšnjem zboru zaposlenih sporočil, da marčevskih plač še ne bodo prejeli.

Kot smo že poročali, zaposleni v podjetju Moda Mi&Lan še vedno čakajo na izplačilo plač za mesec marec in celoten lanski regres

Milan Mörec, direktor podjetja, je 24. aprila 2023 sklical zbor delavcev in jim zagotovil, da bodo plače za mesec marec prejeli najkasneje do 5. maja 2023.

Marčevske plače z nadomestili in prispevki delavci še ne bodo prejeli

Mörec je včeraj ponovno sklical zaposlene in jih obvestil, da marčevskih plač z nadomestili in prispevki do konca tega tedna še ne bo.

Zaposleni v podjetju so zadnje nakazilo na račun prejeli že pred več kot mescem in pol, nazadnje so prejeli nakazano nadomestilo za potne stroške za mesec februar.

Inšpektorat za delo v 11 letih ugotovil več kot 40 kršitev delovnopravne zakonodaje

Inšpektorat za delo je pri podjetju Moda Mi&Lan prisoten že vse od leta 2013 in je od takrat opravil 34 inšpekcijskih nadzorov in do sedaj ugotovil več kot 40 kršitev delovnopravne zakonodaje, tako na področju delovnih razmerij kor na področju varnosti in zdravja pri delu.

Zaradi vse bolj očitnih kršitev so na policijo podali tudi naznanilo kaznivega dejanja zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev, in sicer zaradi neizplačila dodatka za prehrano med delom, neizplačilo celotnega regresa za letni dopust, neizplačila marčevske plače, neizplačila prispevkov, odrejanje in neizplačila nadurnega dela ter neomogočanja izrabe letnega dopusta

Kaj sledi?

O nadaljnjih korakih smo povprašali tudi Zdenko Bobovec, sekretarko Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, območne organizacije Pomurje.

Bobovec je za Sobotainfo pojasnila, da se je izvršni odbor sestal že pred prvim majem, takrat so sprejeli sklep, da v primeru, če plače ne bodo izplačane do 5. maja 2023 se bo izvršni odbor ponovno sestal.

»Včeraj zjutraj so imeli zbor zaposlenih in je bilo rečeno, da plače naj ta teden še ne bi bile izplačane oziroma bo direktor dal informacijo v ponedeljek. Naslednji teden bo sklican zbor članov sindikata in na tem zboru bodo potem delavci povedali, kako in kaj naprej,« je še pojasnila.

Komentarji (62)

Scetkica (ni preverjeno)

Stavite te stroje pa enjajte delati ...resno ste tak malo vredni? Toga nega nindri ...edijno ograje Horvat z Turnišča je sce isti..1 den nebi delal brez plače

Kllllp (ni preverjeno)

Se strinjam, vendar to lahko naredi samo delavec ki je svoboden, ce imajo kredite in so suznji bankam je to kar predlagas za te delavce nemogoce.

In reply to by Scetkica (ni preverjeno)

Njah njah... (ni preverjeno)

Pa ci ne dobij place je ka? Te bokse ka si najde drugo sluzbo, nej pa ka se vedno odi senke delat.. pa de odo dale senke delat se ci de trbelo 1 leto...

In reply to by Kllllp (ni preverjeno)

38393'0'0 (ni preverjeno)

in spet se strinjam s tabo, samo to ti moraš njim povadati, tem delavcem, zakaj to ne naredijo. ZAnimivo, da jim sindikalni zaupniki to ne povejo, oz. kaj sploh počnejo, razen tega da so dobro plačani?!
Včasih rabijo brco v rit, da se premaknejo in ugotovijo, da obstajajo še druge službe. Mogoče so pa kateri 2-3 leta pred upokojjitviojo in se jim niti ne ljubi kam drugam.

In reply to by Njah njah... (ni preverjeno)

Bivša Murina delavka (ni preverjeno)

Stara sem 56 let in si z lahkoto najdem službo vsako leto drugje..in to delam zadnja tri leta in bom še dalje tako...delo je ..službe so!!!!čistilke rabijo in to najhitreje dobiš...samo ponos je treba pogrejte pa je!!!...tak da ne mi jamrati ka ste stare....

In reply to by 38393'0'0 (ni preverjeno)

Juhica (ni preverjeno)

Po tvoje tega ne more narediti noben delavec. Ustaviti stroje in če ne bo plače, dati odpoved s krivdo na strani delodajalca. Tako ohranijo vse pravice. Mõreca pa pregnati iz Prosenjakovec!

In reply to by Kllllp (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Država naj pomaga, samo ne tak kak je uničila muro, baba pa z miljoni odišla pa nihče ne odgovarja.

Uiopp (ni preverjeno)

Drzava nima kaj davkoplacevalski denar metat v gospodarske druzbe, sploh nevtake ki niso stratesko pomembne. Drzava naj raje svoje inspektorje ne place, ker niso opravili placanega dela. Verjetno spet veze in poznanstva.

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

eni pa lahko trošijo subvencije in evropska sredstva, na koncu pa iz tega nič ni pa nikomu ništa, spokradejo vse banda hudičeva

In reply to by Uiopp (ni preverjeno)

HusoBos (ni preverjeno)

MORRO SARTORIALE LJUBLJANA in Moda MI & LAN d.o.o. mata še izda 5 zvezdic, kar pomeni ka je firma vredna zaupanja?

Džouži23 (ni preverjeno)

Kak se pa lejko da menje zvejzdic, zna štoj?

In reply to by HusoBos (ni preverjeno)

David87 (ni preverjeno)

Ista priča kak pri Muri, nega pejnez za plače... haalo???

Ms123 (ni preverjeno)

Joj delavci kak ste fuknjeni vse poloznice bi doma pobrali in njemi dali namizo.Vij pa prvo sekundo kak je pravo ka nede place levokrug in domov.

Korilori (ni preverjeno)

Fuknjeni si ti,ka tak grdo gucis delavcan!!!

In reply to by Ms123 (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Seposedik , nücajo čistilke, perilce, vzdrževalce ptd vi pa se nemrete fkraj ftrgnoti od te firme.

24ur (ni preverjeno)

Ne govori na pamet , eno je propaganda , drugo pa realnost , delavka pri 57 letih tezko delo najde , dosti pa pomaga ce je na zavodu , ker lahko potencialni delodajalec par tisoč evrov na njen račun od države skasira .

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ka te tij blodes v avstrije dobij fix job. Pa tudi skupinsko se vozijo z vsega konca .

In reply to by 24ur (ni preverjeno)

Brti (ni preverjeno)

Kaj ta sindikalna delavce v ogenj pošilja , Lahko se zgodi da bo polovica delavcev pripravljena delat brez place ? Kaj naj ostali ki živijo iz meseca v mesec odpoved dajo ? Saj se potem ne morejo niti na zavod prijaviti 3 mesece . Rajsi se naj usede z vodilnimi skup , vidi kaksno je stanje , ce se da kakšna reogarnizacija v podjetju napraviti , na primer dati starejše na čakanje , saj kak spremljam , zraven toliko delavcev ki so tik pred penzijo , ni o tem govora . V stanju ko so se stroški poslovanja dvignili , ni enostavno obratovat , tudi v Sloveniji gredo nekatere firme v mehko odpuščanje ( čakanje ) ,samo da resijo firmo .

.. (ni preverjeno)

Brti ne senjaj či da dekavca na čakanje njemi more dati odpravnino, ge boš tou od Moreca dočako.

In reply to by Brti (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

ZDAJ STE GLASNI MEDIJI KA SE LADJA POTAPLA, TIPICNO SLOVENSKO.
SOBINFO BLUZICI, ITE TRKAT INSPEKTORAN NA VRATA KA DELAJO OZ. KAK SE LEJKO TAU DOGAJA ZE LEJTA!!!

Majda Kirpic (ni preverjeno)

Niti si delavci neczasluzijo place,ci bi bolj delali bi firma vec zasluzila in bi imeli za place,cisto enostavno. Ce pa delajo spabo denarja ni

mišo 1o (ni preverjeno)

Verjetno si na socialni ali ti pa v glavi kaj fali.

In reply to by Majda Kirpic (ni preverjeno)

Majda Kirpic (ni preverjeno)

Nej eno in nej drugo. To so dejstva,saj pa se ne pretegnejo,verjetno je kriva nizka storilnost in to je rezultat vsega

In reply to by mišo 1o (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Bil je prvi maj praznik dela. Vsi veliki sindikalni voditelji so se hvalili, ki so že leta na svojih funkcijah, še prstom niso mignili za delavca, izjavili pa da se borijo za delavske pravice. Nekam predolgo že traja ta borba za delavske pravice, ker bi že davno morale biti izborjene. Posebej plača za opravljeno delo. Gledajo samo za svoje riti, ne pa za navadne delavce. Privlekli bi jih iz LJ v Petrovci pa jim povedali v živo kakšne so vaše delavske pravice. Delo ja, plače na ni. Na papirju so pravice, a v praksi nič.

ZTR_ (ni preverjeno)

Če bi meni delodajalec zamudo samo 1h s plačo, naslednji den ne delam več.

asdasd (ni preverjeno)

Agonija se nadaljuje: kakšna agonija, glavno, da se dela naprej !

ivo lola ribič (ni preverjeno)

Ta sindikalna lepo živi na račun delafcov ka plačujejo članarino. Tu pa tan povej kakšo floskulo, ka bi pa kakšno rejsan akcijo naredila pa nika od nje. Kda trbej z delodajalcon potege. kak dvoživka.

Skdje (ni preverjeno)

Ka pa čakati drugo od goričancov, njin je seeno či dobijo plačo, glavno ka delo majo 😂😂😂

Nemoj brace (ni preverjeno)

Večina njih ma nizek IQ, to je splošno znano.

In reply to by Skdje (ni preverjeno)

Menejne (ni preverjeno)

Tak je, pa župan njemi dal občinsko priznanje ka se norca dela iz ljudi.

In reply to by Skdje (ni preverjeno)

89909 (ni preverjeno)

Glede na to da vedno volijo vedno istega luzerja za zupana, ki je prezadolzil obcino za 3 generacije naprej in zaposlil vso rodbino na obcini, bi skoraj drzalo to glede razgledanosti in iq teh ljudi.

In reply to by Skdje (ni preverjeno)

wwew (ni preverjeno)

Pride teta s kufri iz švajcarske pa bo...

mišo 1o (ni preverjeno)

S to firmo je konec,ne vem komu to ni jasno.Čez deset dni bi mogla biti že druga plača pa letošnji regres,samo direktor je tak fajn pa ma podporo sindikata.

.. (ni preverjeno)

Da tou šten vijdin ka na Morec praf ka z njimi tak dela. Vej pa doj stafte v momenti.

Duša (ni preverjeno)

Če si gnoj si gnoj,ampak pazi na hrbet Morec

Prekmurski narod (ni preverjeno)

Prekmurski narod lekar rejsan nema pameti, ženske se odijo delat namesto ka bi si najšle službo kak perice, sobarice, strežnice v domi za ostarele in še in še... Mogoče čakajo ka de jin naenkrat z iste firme na zavode prek 100 pa do težje dobile službo?
Nemajo kaj jokati, očitno jih takšno stanje ustreza (delavcem).

Takjeto (ni preverjeno)

Zato ka so vajene in je komot. Vejpa v Muri v Ms neje bilo nic nace. Kelko pa jih je vstrajalo do konca, samo ka nej trbelo ite inan? Puno. Navada je zelezna srajca in to jebena.

In reply to by Prekmurski narod (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Mogoče so vsaj odnosi dobri ali pa so bili prej še bolj in jih to drži skupaj da delajo sa skupen cilj, manj pa gledajo na plače

In reply to by Prekmurski narod (ni preverjeno)

Džouži23 (ni preverjeno)

Kakše zvejzdice?

Gougle (ni preverjeno)

V Google napiši "MORRO SARTORIALE LJUBLJANA" pa maš možnost ocene na desni strani. Isto za "Moda MI & LAN d.o.o."

In reply to by Džouži23 (ni preverjeno)

Njah njah... (ni preverjeno)

Nore so ze tej ka tan delajo, pa nej zaj tu izgovore ka ne dobijo sluzb vec itd... iscejo se cistilke, pomocnice v kunjaj pa se pa se podobnih del je na voljo, prinas v avstrije prek, dela kelko sces, ali nej tej indijanci raje odijo senke delat.. en cas so se mi smilile zaj pa vec niti malo nej, ker ceden nemres biti pa oditi zasenke delat... nore ste vij delavci, ka se tan delate nej mörec ka vas izkorisca... ci van tak pase te pa tak delajte, pa se ne jočite vse okole tan pa kumate...

đako (ni preverjeno)

Kriva je gnila država. Od plače je potrebno odvajati % za odpravnine v primerih stečaja tako da delavci dobijo odpravnino. Država bi morala takoj ko firma ne plača prispevkov firmo zapreti.

l.... (ni preverjeno)

Delno so sami ,krivi .Naj gredo v tovarno in tam 8 ur sedijo .Ker če odidejo in dajo odpovedi niso opravičeni ,do nadomestila na zavodu .Naj huje pa je ,da sindikalna govori v dobro in korist Mőreca .Naj jo v rit brsnejo in naženejo .

. (ni preverjeno)

Govori jim kakšne zakone imamo v jebeni državi

In reply to by l.... (ni preverjeno)

cotaš (ni preverjeno)

Te ,ženske ,že majo denar .Možovje so prek v Avstriji in služijo .Če bi njim bila taka sila bi delo gor stavile že zdavnaj

Gost22 (ni preverjeno)

Mercedes njemi gor vužgite bedaki.

cotaš (ni preverjeno)

In ge je zdaj ova čoblava štiri kiklatim obrazom Nika in njeni inštitut ka bi se potegnoli za delavce ?

anton77 (ni preverjeno)

Na Karibaj.... Se lipou smijej goričkin ženskan pa se z njij norca dela....

In reply to by cotaš (ni preverjeno)

Zabitiprlek (ni preverjeno)

Od dela še konj crkna pijzda mu materna!

krofaš (ni preverjeno)

Ge je zdaj sindikalna Jerkičova naj se pripelje in naj nekaj naredij za delavce

black panter

glavno ka delo ge,to so skoz gučale murine babe,tou zdaj mate

Turopolje (ni preverjeno)

Ali ni obraz znamke Jan Plestenjak?

Debeli fuknjenec (ni preverjeno)

Hahahaahah Plastenka s 26cm dolgim kurcem kot s slonovim rilcem.

In reply to by Turopolje (ni preverjeno)

Lhmmm (ni preverjeno)

Malo so si to krivi sami delavci, ce mene pitas. Kda vidis ka neka ne stima ides drugan. Nej pa strajas leta in leta. Glede na to, ka tan delajo delavci vecino s prebivaliscon v Salovcaj ali Petrovcaj, bi se enostavno lejko organizerali in sli delat v AT. Bi se fajn vozili skuper, pa sluzele vec. Jezik v teh fabrikaj pa je tak nej problem, glede na to ka so vecinoma delovodje itak Slovenci ale juznjaki. Samo najleze je nej narediti nic, meti do sluzbe 5 minut, te pa jamrati ka nega plac, ka so place slabe, ka to slabo pa ka ovo slabo. Bokse lokacijske pozicije kak majo prebivalci teh dveh obcin za delo v Avstriji, ma tezko sto.

…. (ni preverjeno)

10-20 minut majo do Avstrije, ge davlejo ze nagrade ce pripelas novoga delavca, ker tak nemrejo dobiti lidi. Torej ge je problem? En keden vozi ena, drugi keden druga. Pa naj se jih vozi 4, vozi vsaka samo 5 dni na mesec. To je niti nej pun tank goriva.

. (ni preverjeno)

geni ne ve kam z denarjem, ti pa crkujejo država je kriva za krivice !

Isusek (ni preverjeno)

Tak na hitro preleteni zavod in ostali oglasi: v Salovcaj isce Rudi kelnarco in kujarco, torej 2 sluzbe, te isce Korenika lidi, se vec sluzb, te isce na Hodosi dom upokojencov, negovalke, cistilke itd. Se par sluzb. V Petrovcaj iscejo kelnarce, trgovke, pa ce sto sce delati pri picekaj skos sluzbo dobi, tudi obej osnovni soli in vrtec skos iscejo kujarce, pomocnice in cistilke. V Cepincaj iscejo kelnarco… To je ze 15-30 delovnih mest v radiji 5 minutne voznje. Naj samo NIKA nisce ne jamra!!! Ce pa scejo delati dale senski, pa naj.

Gees (ni preverjeno)

Zakon je potrebno nastaviti tako kot ga ima sosednja Avstrija , ce mesec dni ni place , drzava vstopi v firmo , ustrezno ukrepa . Ter zaščiti delavce . Brez skrbi da si bojo te delavke že našle službe , bi pa v primeru zaprtja tovarne dobile po avstrijskem modelu odpravnine , ter bi lahko plačale položnice , življenske stroške ter mirno iskale službo . Dajati nasvete v stilu daj odpoved , sploh ce je delavka pred penzijo , brez izpita za avto , avtomobila je pa nesramno . Sploh v družbi ki se zavzema za vse migrante , socialase ter brezdelneže . Delavec ki pa se včlani v sindikat , ter leta plačuje članarino , ki ni ravno simbolična na letni ravni pa v zameno pričakuje vse kaj drugega kot salomonsko rešitev da naj se delavci sami odločijo , dvomim da bo enoglasno odločeno tako ali drugače , me pa zanima ce namerava sindikat v primeru da se bo večina odločila nadaljevati delat brez plačila , tudi pokriti stroške položnic ter goriva v nadalje tistim ki ne bodo pripravljeni zastonj delat !

Gees (ni preverjeno)

Da se popravim ( da ne bo napačno razumljeno ) Ali bo sindikat pokril stroške delavcem ki bodo dali odpoved ter posledično za 3 mesece niso upravičeni do nobenih nadomestil od strani države . Pa se to , kaj mislite ali bi podobno predlagal sindikat zdravstva delavcem , hipoteticno bolnišnice , ce ne bi dobili plac , da naj se sami odlocijo kako dalje .

In reply to by Gees (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Državi se jebe, zajebali so že večje firme pa nikomeništa...

In reply to by Gees (ni preverjeno)

Poklic (ni preverjeno)

Kaj dela sindikat v tem podjetju?

. (ni preverjeno)

To kaj je delal v muri, ko so jih dali v druge hčerinske firme, da jim ni treba dati odpravnine, ko se zapre in lastnikom ostane več za v žepe?

Starejše novice