Murskosoboški svetniki zaskrbljeni nad stanjem kanalov in strug, kako odgovarjajo upravljavci?

Avgusta so celotno Slovenijo prizadele poplave zgodovinskih razsežnosti, ki niso prizanesle niti prebivalcem Mestne občine Murska Sobota. 

Mestni svetniki soboške občine so na 7. redni seji, ki je bila 14. septembra 2023, med predlogami izpostavili predvsem problem sanacije in varnosti strug in kanalov v Mestni občini Murska Sobota.

Sistematsko je treba pristopiti k sanaciji strug in kanalov

Mitja Horvat, član svetniške skupine Gibanje Svoboda, je povedal, da lahko glede na izjave vremenoslovcev in znanstvenikov iz tega področja poplave in nalive pričakujemo tudi v prihodnje.

»Pozivam odgovorne v mestni upravi, da odgovorno in predvsem sistematsko pristopimo k problemu oziroma sanaciji strug in kanalov,« je povedal Horvat.

K reševanju vodotokov in strug je potrebno pristopiti nemudoma

S Horvatom se je strinjala tudi Nives Cajnko, svetnica iz stranke Gibanje Svoboda, ki je dodala, da je treba nemudoma pristopiti k reševanju vodotokov in strug.

»Struge so zaraščene in zanemarjene, vsaj enkrat letno bi jih bilo potrebno ščistiti in pokositi po celotni dolžini,« je dodala.

Tudi Andreja Mešiča, člana svetniške skupine SDS, zanima, kako je s kanalom, ki teče od fazanerije do reke Mure, ali je varen, »saj je star več desetletij«.

Del soboškega kanala poškodovan oziroma odrezan

Zoran Hoblaj, svetnik Socialnih demokratov, je pojasnil, da so ga prebivalci Jakobovega naselja v Murski Soboti opozorili, da je del soboškega kanala celo poškodovan oziroma odrezan.

Preveri naj se varnost kanala: »Nekdo si je dovolil, da je del razbremenilnega kanala malo oklestil. Prosil bi, da ustrezne službe to malo preverijo. Preveri naj se tudi kompletna varnost tega kanala.«

»Razbremenilni kanal Ledava - Mura je v dobrem stanju«

Na Direkciji Republike Slovenije za vode, ki je upravljavec omenjenega kanala, smo preverili, kako komentirajo navedbe svetnikov in v kakšnem stanju dejansko je omenjeni kanal.

»Razbremenilni kanal Ledava - Mura je v dobrem stanju. Zapornice na Ledavi so redno vzdrževane in pregledane.

Žabje zapornice, ki namenjene za odvajanje meteornih zalednih voda za naseljem Černelavci so v dobrem stanju in jih redno vzdržujemo in nadzorujemo,« so pojasnili za Sobotainfo.

Komentarji (12)

78oko (ni preverjeno)

Delajo paniko kjer ni potrebno. Da bi kaj naredili da bi obcani imeli nizje poloznice to pa svetniske skupine ne skrbi. Ker so tam v imenu kapitala.

joko bako (ni preverjeno)

točno tako. šlepajo se poceni na popularne teme kot so poplave, ker sami nimajo ene poštene ideje kaj narediti v občini

In reply to by 78oko (ni preverjeno)

lapašš (ni preverjeno)

Vrvlen ka boš na naslednjih volitvaj kandidejro in v primeri izvolitve vse popravil tak ka de dobro.
Javi prlej, ka znamo koga voliti. Zgučano?

In reply to by 78oko (ni preverjeno)

...ey (ni preverjeno)

Ko nimaš argumenta, mečeš ven poceni floskuke, ki te jih v stranki naučijo. Ja, vidimo kako ti tvoji kandidati premikajo svet na bolje?!

In reply to by lapašš (ni preverjeno)

Amigo (ni preverjeno)

Kmetovge! Kmet gor zaoro kanal za en red kukorce!

vaški (ni preverjeno)

Kot se dogaja z cestami, da potem zorjejo nekaj gramoza na njivo !!

In reply to by Amigo (ni preverjeno)

franček75 (ni preverjeno)

ka so se zaj brezveze v tou smeli? Mazanje ouči, kanal je v dobron stanji in pri zadnji padavinaj je svojo nalogo odlično opravo! Obečani pejneze za žrtve poplav so že v Ukrajino poniknoli, zaj pa trbej liden očij mazati.

Vprašan se (ni preverjeno)

Kje in nad kom bi se tale oz. tele Debeli Fuknjenec psihopatsko izživljal,
če ne bi bilo portala Sobotainfo -se vprašam.

čarni vrag (ni preverjeno)

Nekdo je oklestil kanal. Ga je prekopal ali kaj? Ti oboški svetniki so brezvezniki. Seveda kanal služi svojemu namenu, že več kot 60 let. In bo še ko nas že davno ne bo več.

O-pi (ni preverjeno)

Gotovi smo, levičari so več zemljo začeli krasti.

Sokrates1974 (ni preverjeno)

Kanal so dokaj dobro uredili in, če še pomislim vsaj 40 let, ko sem še sam tam živel, če bi bil danes kot takrat Bangladeša več nebu bilo....ampak vseeno, kje so tisti časi.....

Mrki (ni preverjeno)

In kaj točno je kdo oklestil?

Starejše novice