Na Facebook strani Baza prostovoljcev smo zasledili ganljivo zgodbo mame treh otrok. Zaradi bolezni so ji zdravniki morali vzeti nogo, mož je končal na psihiatriji, ona pa je ostala sama z otroki.

Iz Pomurja prihaja nova zgodba o ljudeh, ki potrebujejo pomoč. Tokrat se je oglasila mama treh otrok. Družina želi ostati anonimna, njihova zgodba pa je precej žalostna.

Kot so zapisali pri Dobrodelnem društvu Pomagajmo odprtih src, se mama dveh sinov in ene hčere že osem let bori z ulkusom oziroma golensko razjedo, ki se noče zaceliti. Zaradi tega je pred štirimi meseci pristala v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

"Po dveh tednih v bolnišnici sem domov odšla v upanju, da bo boljše. A bolečina v nogi ni ponehala, na ultrazvoku so ugotovili, da ponovno pi pretoka krvi v nogi. Ker se situacija ni izboljšala so mi morali vzeti palec, čez teden dni pa tudi ostale prste in stopalo. Zaradi hudih bolečin sem jemala močna zdravila, naposled pa so mi vzeli še del noge nad kolenom".

Kot da to ne bi bilo dovolj, je tri dni po operaciji zbolela še za koronavirusom, zaradi česar je pristala na covid oddelku, kjer je bila petnajst dni. Skupno je v bolnišnici preživela kar tri mesece, zdaj pa jo na domu vsak dan obiskuje patronažna sestra, ki skrbi za previjanje noge.

Mož pristal v psihiatrični bolnišnici

V tem času pa je družino prizadela še ena stvar. Njen mož je končal na psihiatriji v Ljubljani.

"Govori, da smo se zastrupili, da bomo umrli. Vse to pa zaradi tega, ker je pred časom odkril plesen v stanovanju in trdi, da je ta kriva za vse naše težave. Zelo sem hvaležna staršema, ki sta nas vzela pod svojo streho in mi pomagata pri otrocih," pravi mama, ki želi ostati anonimna. Ob tem dodaja, da so pred tem živeli na Gorenjskem, a so se nato preselili v Pomurje.

Kot pravijo pri Dobrodelnem društvu Pomagajmo odprtih src, gospa okreva in bi rada pomagala staršem kolikor je možno. Se pa pri tem pojavlja težava, saj morajo zaradi njene invalidnosti razširiti podboje za vrata, saj so preozki za invalidski voziček. Prav tako je obnove potrebna kopalnica.

Kaj vse potrebujejo?

Mama treh otrok je ob tem še zapisala, da trenutno prejema zgolj otroški dodatek. Kot je še zapisano v objavi na Facebooku potrebujejo dvakrat večja oziroma širša vrata od 85 centimetrov, dve enojni postelji, otroško sobo, material za obnovo sobe, razkužila, čistila, posteljnino in oblačila.

Pomoč se zbira preko Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src, pišete jim lahko na [email protected] ali pokličite na telefonsko številko 040-754-617. Za te potrebe je odprt tudi bančni račun, in sicer TRR NLB: SI56 02015 – 0254139042, s pripisom tromboza.

S spleta

Komentarji (3)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
tuncika

Žalost, žalost in še enkrat žalost......Hvala Sobotainfovcem, da objavljate take zgodbe in sigurno jim (nam) je potrebno pomagati....kje so CSD, občina in ostali ??????????

kanžor

Saj za invazijce se uredijo tro sobna stanovanja tv vse opremljeno vse zastonj a za tiste ,ki so pa nekaj naredili za državo pa so potisnjeni na sam rob siromaščine .Ženska brezi noge mož na psihiatriji a je še lahko kaj hujšega za to družino .Koliko vsega je šlo na Hrvaško ,kaj pa naši reveži ?

turk

Ne vem zakaj,ampak takim zgodbam od raznih druśtev ne verjamem več.

Starejše novice