Vir: Saubermacher Komunala
Saubermacher Komunala z letošnjim letom vključuje storitev zbiranja stekla po sistemu od vrat do vrat, 120-litrski zabojnik pa lahko dostavijo tudi na dom.

Kot smo poročali, podjetje Saubermacher Komunala uvaja novost, v standard ravnanje z odpadki v letu vključujejo še storitev zbiranja stekla po sistemu od vrat do vrat.

Gospodinjstva se lahko odločijo za zbiranje odpadne steklene embalaže od doma, in sicer v 120-litrskih zabojnikih.

Bralca Sobotainfo pa je ob najavi omenjene novosti zanimalo, kako priti to zabojnika. »Tudi razdeljevanje kant bi lahko bilo od vrat do vrat, ne pa, da smo se morali mučiti s tem, rihtati prevoz, da smo lahko prišli ponje,« je v komentarjih na Sobotainfo zapisal bralec.

Na Saubermacher Komunala smo preverili, kako lahko občani pridejo do 120-litrskega zabojnika za steklo.

Prevzem zabojnika možen na več lokacijah

Saubermacher Komunala odgovarja, da so se odločili, da iz organizacijskih in logističnih razlogov pred uvedbo nove storitve zberejo prijave zainteresiranih uporabnikov ter prvo delitev izvedejo na terenu na več lokacijah v krajih in na območjih, kjer izvajajo storitve.

»Na ta način smo možnost prevzema zabojnika približali uporabnikom. Delitev zabojnikov za steklo je na povsem enak način potekala v čisto vseh občinah, kjer smo storitev uvedli, dosedanji odzivi občank in občanov ter občin pa so bili izjemno pozitivni,« so za Sobotainfo zapisali iz podjetja Saubermacher - Komunala.

Proti plačilu možna tudi dostava zabojnika na dom

V storitev se je možno še vedno kadarkoli vključiti, zabojnik pa lahko uporabniki prevzamejo na sedežu podjetja vsak dan med delovnim časom.

»V kolikor nimajo možnosti sami prevzeti zabojnika, lahko to s pooblastilom plačnika stori katerakoli druga osebam,« so pojasnili iz podjetja.

»Enako, kot to velja za vse ostale zabojnike za zbiranje posameznih vrst odpadkov, pa nudimo občankam in občanom proti plačilu tudi možnost dostave zabojnika na dom,« so še dodali.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Očitno nekdo dobiva provizijo za nabavo zabojnikov za steklo, drugače si te neumnosti ne vem razložiti. Ekološki otoki so bili v redu, samo jih niso pravočasno praznili.

Gost55 (nepreverjen)

Točno to, ekološki otoki za steklo in papir so bili super. Problem si bili pacienti, ki so tja nosili tudi drugo svinjarijo in zato so jih ukinili. Pa praznenje je tudi bil problem.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Đako (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam, praznjenje je bil problem.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

GiGi667 (nepreverjen)

Naj si vzamejo za vzgled nemčijo,anglijo,švico!!!!!

ccc (nepreverjen)

ka ti si že bil tam? ti jaz s prve roke povem, Nemčija, Hamburg,pridi pogledat,kako slabo se ravna z zbiranjem odpadkov. eno je,ko ti vidiš centeresra na izletu, drugo pa je, ko živiš ti v mestni četri, tak ste vsi pametni, pa vam povem,da imate zadevo v Soboti super zrihtano....namreč tu pa imam hišo....

In reply to by GiGi667 (nepreverjen)

Kaplan joža (nepreverjen)

Pa kak lehko praznijo konteinerje ce pa nimajo tovornjakov delavce pa kolejo dol... posameznike.. vsega je krif najvec vodija. Bo ze dobil on svojo porcijo D.R....n

In reply to by GiGi667 (nepreverjen)

john bremza kuplinga (nepreverjen)

točno tak

In reply to by Kaplan joža (nepreverjen)

Ena taka (nepreverjen)

Joj, nikoli vam nič ne ustreza. Meni pa se zdi zelo priročno, da imamo lahko ta zabojnik doma. Tudi prevzeli smo ga brez težav.

Klll.... (nepreverjen)

Pa dobro, ti ka si zaposlena na Komunali, valjda moras imeti doma 10 zabojnikov, vec kot na smetiscu in hvaliti vsako placano norost

In reply to by Ena taka (nepreverjen)

položnica (nepreverjen)

Mene zanima za kelko do podražili odvoz smeti, če mo meli še en dodaten zabojnik za steklo? Zbiranje na ekoloških otokih je bilo zastonj, če se ne motin: Če mo pa meli zdaj zaradi toga ka mo meli dodatno kantlo (kero itak ne ven kama naj denen glede na to ka mamo že 3 pred vratami), vejči račun za smeti, pa rajši steklo mečen v ostale odpadke.

.. (nepreverjen)

Zaradi teh zabojnikov cejna odvoza nede nika vejkša.

In reply to by položnica (nepreverjen)

avbsjofps (nepreverjen)

lol. Gda pa je občina ali komunala kaj šenkala?

In reply to by .. (nepreverjen)

Gost55 (nepreverjen)

To samo naivneži mislijo. Ko dobo dosegli kritično maso bomo vsi prisiljeni imeti še eno prazno ali skoraj prazno kanto doma in za njo plačevati.

In reply to by .. (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pa svizec čokolado še polek zavije.

In reply to by .. (nepreverjen)

Gaust (nepreverjen)

Saj de šenke kao....čez čas pa zdignejo položnico makar za 1€ pa majo vse pokrito. Delavcan pa ne dajo spodobne plače

. (nepreverjen)

U lublan je zoki zrihtu za slovence sisteme zabojnikov za ločevanje u tleh, ne.
Ko smo bili mali smo deca f šoli zbirali glaže. Po tolkih letih se ni nič izboljšalo. Edino za glaže smo prej dobili nekaj, zaj pa nika.

čarni vrag (nepreverjen)

Naj vam napišem kak majo na Hrvaškon. Na večini steklenic je znak, ka je povratna. Te pa lepo pelaš steklenice do avtomata, ki je pri večjih trgovskih centrih. Lepo ena po ena zdevleš steklenice na tekoči trak. Za vsako dobiš negde 7 centov dobropisa, ki ga lejko porabiš v trgovini. Tak se tan steklenice ne mečejo vsepovsedi. Izgleda da so naši stručnjaki kaj takšnoga še nej vidli. Za njih je to atomska fizika.

Lynryd skynryd (nepreverjen)

Vse jim lepo razsortiramo,pa se plačamo za to našo storitev. Oni si pa polnijo žepe z našim delom.
Ja,dajte,se podpirate jih.

Goriška (nepreverjen)

Ene tu resno ne razmen. San iz Goričkega. Plačuvlen mesečno položnico 7,15€. Za teh 7,15 € me odpelajo,ostale odpadke,papir,steklo in embalažo.
Pa če poglednete pre položnice,nejde celotna vsota na Saubermacherov račun.
Ene be pač resno rade,ka se njin odpela k rite pa od rite vse šenke!

gost_xY (nepreverjen)

Sam sem nej z Goričkoga, temveč iz vasi pri Murski Soboti. Moj račun (za mesec januar) je 39 EUR (mešani odpadki, papir, steklo). Vsaki mesec napišejo račun "po svoje - kreativno"
Me zanima, kdo nadzoruje te njihove postavke odvoza odpadkov....

In reply to by Goriška (nepreverjen)

čita (nepreverjen)

cena je odvisna od odvoza z deponij občine,saj se strošek od tam porazdeli na vse občane občine

In reply to by gost_xY (nepreverjen)

marija marija

Kot sem kaj slišal glede čistoče je Slovenija ok

. (nepreverjen)

Mogli bi vagati in zaračunati točne kile.

Eagle (nepreverjen)

S keroga leta maš to položnico 7,15€?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice