Slika je simbolična.
V slovenskem kraju na vzhodu države odmeva nenavadna zgodba, dve učenki se že leto in pol ne udeležujeta pouka.

Tekom izbruha epidemije se je uveljavilo šolanje na daljavo. Tako osnovnošolci, dijaki in tudi študenti nekaj časa niso sedeli v šolskih klopeh.

Ob odpravi zajezitvenih ukrepov pa se je izobraževanje zopet vrnilo na stare tire. Po poročanju N1 pa se učenki razredne stopnje iz vzhoda države, kljub vrnitvi na ustaljen način pouka, nista več vrnili v šolske klopi. 

Ne samo, da od takrat nista stopili v šolske prostore, tudi preverjanja znanja, ki bi ga morali opraviti, če bi se izobraževali od doma, nista opravili.

Ob začetku epidemije je bila ena izmed punčk v prvem razredu. Nekaj časa naj bi starši še vztrajali in šolske obveznosti opravljali od doma. Medtem ko so se vrstniki vrnili v šolo, sta s starejšo sestro ostali doma, poroča N1. 

Ravnateljica nemočna

»Naredila sem vse, kar je v moji moči, da bi punci rešila,« je povedala obupana ravnateljica.

Pojasnila je še, da se je sodišče odločilo, da se bosta učenki morali v šolo vrniti novembra, poroča N1.

Od tega so minili že štirje meseci, osnovnošolki pa sta še vedno doma.

Kaj so naredile pristojne institucije?

Zaskrbljena ravnateljica se je obrnila tudi na starše, ki pa se več ne odzovejo na telefonske klice.

Pomoč je poskušala poiskati tudi na pristojnih institucijah, obrnila se je na center za socialno delo, šolsko inšpekcijo in sodišče, ki naj bi staršem naložilo globo in določilo, da se morata deklici novembra vrniti v šolo.

O incidentu pa je prav tako obvestila pravno službo ministrstva za izobraževanje.

Primer je bil lani pod drobnogledom inšepktorata za šolstvo, ta naj ne bi zaznal kršitev, nakar se je postopek zaustavil, navaja N1.

Iz inšpektorata so sporočili, da so zadolženi zgolj za prekrškovni postopek, ključno vlogo imata center za socialno delo in v nekaterih primerih, kot je sum zanemarjanja otroka, tudi policija.

Komentarji (24)

. (ni preverjeno)

Ten staršon bi trbelo deco kraj zejti, vej pa niti par razrejdov osnovne šoule neta mele. Tou je zanemarjanje pa onemogkčanje razvoja dece.

Persona Non Grata (ni preverjeno)

Ja kakšneva diplomejraniva teoretika zarote ale pa kakšniva sektaša pod vplivon substanc pa pocejne vina. Toga je pri nas telko ka bi jih lejko izvažale. Bouga deca.

Drejka42 (ni preverjeno)

Ti bom jaz dala teoretika zarote sama poznam 5 ljudi ki so umrli zaradi cepiva pizda vam je materna lažniva!

In reply to by Persona Non Grata (ni preverjeno)

Socialaš (ni preverjeno)

In ka zdaj ščejte povedati z ten člankom? Ka se naj ges trgan z to deco ki ne ščejo v šolo.. Ges san tuj doma, pa ka.. Bar nas druge ne j.... v glavo

144 (ni preverjeno)

Šole se morejo tudi pitati zakoj je tak. Deco so terorizejrali z maskami pa testi, to nikdar nede pozablenom

Jjdgcfgh (ni preverjeno)

Tako korona NATEG I NAJVEČJA PREVARA VSEH ČASOV! VSI SODELUJOČI GRESTE V DOŽIVLJENSKI ZAPOR IN SE VAS RASLASTNINI! MORILCI! https://youtu.be/Hw_pol1HXUM

In reply to by 144 (ni preverjeno)

black panter

Jjdgcfgh
hahahahahaha,nategnjene že pa perejo

In reply to by Jjdgcfgh (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Ti tudi nas teroriziraš s svojimi idiotizmi, pa te vseeno moramo prenašati.

In reply to by 144 (ni preverjeno)

144 (ni preverjeno)

Prvi se je že zagledno v ogledali. Naslednji?

In reply to by pomurc (ni preverjeno)

sava (ni preverjeno)

Mogoče čakajo, ka puklasti pokaže dokazeo o fantomskon virusi, kere je ščel meti ov ravnatel? Je od te že dvej leti pa še nika od toga. Vrvlemo v znanost je napačna mantra. Znanost se preverja, do zdaj je glede toga nej še nika pokazala.

89900 (ni preverjeno)

Zato da na koncu delas v avstriji ne rabis nobene sole. Kot da bosanci na gradbiscu kjer se gradi zahtevni objekti imajo gradbeno solo, nekateri niti osnovne sole ne. Sola je fake cstopnica za lenuhe.

Saproffesor (ni preverjeno)

Tako je bolj je človek izobražen bolj je večja svinja in je družbi nekoristen oz ji je zelo škodljiv.

In reply to by 89900 (ni preverjeno)

23 (ni preverjeno)

Vemo, da je osnovno šolanje za vse obvezno. Nekateri starši menijo, da je otrok njihova lastnina in se tako tudi obnašajo. Zopet so zatajile pristojne službe, kot že na marsikaterem področju. V tej državi je pač vse dovoljeno. Nikjer ni več pravega nadzora, niti ukrepov zoper samovoljneže.

sava (ni preverjeno)

Čina lastnina je otrok, od države, od csd, od cerkve? Ka čujemo? Što hrani tvojo deco?

In reply to by 23 (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

In kje je CSD?! Opet ne vejo kaj je to podrocje v njihovi pristojnosti?? Teleta nesposobna!

Osnovna sola je v nasi drzavi obvezna. Nekoc ni bila.

. (ni preverjeno)

Kajenarobezaj če je z vzhoda države. Tudi na zahodu so eni takši.

Mamika (ni preverjeno)

Naj ostanejo doma, bodo bolj pametne, 😅🤣

"Ne znam pisati" (ni preverjeno)

Večino od vas, bi bilo treba poslati nazaj v osnovno šolo. Sploh ne morem verjeti, kako pišete. Ljudje, v Sloveniji ste. Pišite Slovensko, drugače bi vam bili treba državljanstvo nazaj vzeti. Pišete po načinu: Piši kako govoriš I govori kako je napisano...
WTF... Zaenkrat je še tudi Prlekija v Sloveniji... (mislim, moram preverit)

Tišinčar (ni preverjeno)

Halo tij telebajsek! Prekmurščina je uradni slovenski jezik, ka ti ne paše? Je to Sobotainfo ali Slovenija info? Če si nesposoben/nesposobna razmiti ka se piše pač ne odperaj toga portala pa rešeno.

In reply to by "Ne znam pisati" (ni preverjeno)

STOP prekmurje (ni preverjeno)

poslušaj ti čefur. v Sloveniji je uradni jezik slovenščina in ne vaša prekmurščinačefurščina. hitro pozabite prekmursko narečje in govorite samo v slovenščini če hočete živeti v Sloveniji

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

jože11 (ni preverjeno)

To da ne hodita v šolo ni problem naša država je problem ker je nihče za nič nej odgovoren samo polno inštitucij pa uradov večina ne vej zakoj je tam

STOP prekmurje (ni preverjeno)

prekmurci čefurji ne hodijo v šolo ampak govorijo svojo grozno sramotno gnusno prekmurščino. Če ne govorijo slovensko in ne hodijo v šolo potem je škoda za hrano ki jo nepotrebno jejo.
Vi čefurji ne smete uporabiti drugega jezika v Republiki Sloveniji. Samo slovenščino. čefurji prekmurci sramota je vaše prekmursko narečje

. (ni preverjeno)

.

Hood (ni preverjeno)

Ko pa so slepo, verno in pohlevno sledili "ukrepom", celo propagirali cepljenje otrok, posiljevali tako otroke kot učitelje z maskami in testiranjem z grožnjo izgube službe oziroma prepovedi obiskovanja pouka, pa ni bila ravnateljica nič obupana?

Starejše novice