Podali smo se na sejmišče radgonskega sejma in preverili cenike gostincev.

Včeraj smo pisali o bajnem znesku na računu za brezalkoholno gazirano pijačo, ki ga je nesrečnim gostom izstavil eden od gostinskih ponudnikov na Kmetijsko-živilskem sejmu Agra.

Za pol litra točene Pepsi Cole je mariborski gostinec zaračunal neverjetnih 7,5 evra. Fotografija računa v višini skupno 15 evrov za dve pijači se je hitro znašla na spletu in zaokrožila po družbenih omrežjih.
 

Preveri smo cene

Kot se je izkazalo, je gostinski ponudnik, pri katerem je nastala fotografija, šele pred kratkim odprl s.p. in ob včerajšnjem odprtju, ki je pritegnilo številne obiskovalce, krepko zasolil cene. Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je bil vpis v poslovni register opravljen ravno minuli četrtek.

Visoke cene so seveda vzbudile veliko zgražanja, a kot smo ugotavljali že včeraj, organizator Pomurski sejem nima neposrednega vpliva na cenovno politiko. Gostinci samostojno oblikujejo svoje cenike in nekateri so v zelo obiskanem dogodku očitno prepoznali priložnost za hiter in enostaven zaslužek.

Ker bi torej bilo krivično zaradi zasoljenih cen enega od gostincev jezo stresati nad vsemi ponudniki na radgonskem sejmu, smo pripravili preprost pregled cen hrane in pijač.

Naša ekipa se je odpravila na teren in preverila cenike na sejmišču. Kot smo ugotovili, se zneski precej razlikujejo, je pa vendarle opazen zanimiv vzorec; cene so namreč v splošnem nižje predvsem pri domačih, lokalnih ponudnikih. Oglejte si cenike in presodite sami:

Gostilna Lovenjak

Medtem ko nekateri tuji gostinci zgolj za pleskavico računajo 10 evrov, Gostilna Lovenjak ponuja malice s prilogo in solato že za 8 evrov. Cene glavnih jedi s prilogo se medtem gibljejo od 10 do 15 evrov. Za 0,25 l Pepsi Cole boste odšteli 2,50 evra, za pivo v steklenici 3,50 evra in za liter vina okoli 12 evrov.

Gostilna Amerika

Celjska Gostilna Amerika med drugim ponuja meso z žara, pri čemer boste za pleskavico plačali 9 evrov, za ražnjiče evro več. Med cenejšimi prigrizki je hot-dog po ceni 3,50 evra. In pijača? Pol litra piva dobite po ceni 3,50 evra. Za liter vina je medtem treba odšteti 14 oziroma 15 evrov. Dva deci Pepsi Cole vam postrežejo za 2,60 evra, liter Radenske pa za 5 evrov.

Gostišče pri Antonu 

Gostišče iz Cerkvenjaka za pleskavico računa 10 evrov, za čevapčiče in ražnjiče 11 evrov in za mešano solato 4 evre. Za tri evre lahko žejo pogasite s Pepsi Colo, jabolčnim sokom ali s pol litra vode.

Okrepčevalnica Rocky

Med primerjanimi ponudniki se je za najcenejšega izkazala Okrepčevalnica Rocky iz Gornje Radgone, kjer tudi za najdražji burger ne boste odšteli več kot šest evrov, s hot-dogom pa lahko lakoto potešite že za tri evre. Pol litra Pepsi Cole tukaj stane dva evra, torej dobro četrtino cene dragega gostinca, katerega račun je včeraj pristal na spletu. Za pol litra piva računajo 2,50 evra, za liter Radenske tri evre in za liter vina 12 evrov.

Fekonja Simon s.p.

V ponudbi gostinca iz Lenarta boste našli čevapčiče za 11 evrov in za evro cenejšo pleskavico. Cena bograča znaša 9 evrov. Odžejate se med drugim lahko s Pepsi Colo po ceni 3 evre ali pollitrskim točenim pivom za 3,90 evra. Liter Radenske stane pet evrov, liter vina pa 15 oziroma 16 evrov.

Bistro Partis

Podobne cene pijač ponuja tudi radenski bistro Partis. Če se želite še najesti, pa vam za 15 evrov ponujajo tudi porcijo vola.

Komentarji (29)

nikaloo (ni preverjeno)

SOBOTAINFO,
ZAKAJ NE OBJAVITE PRISPEVEK:
_https://www.24ur.com/novice/slovenija/dobrodelni-projekt-ki-se-je-sfizi

delali ste jim reklamo za pobiranje denarja, delali ste reklamo tej dotični ''dobrodelni organizaciji'', dovolili javno blatenje familije...RAZPLET TE ZGODBE PA NE OBJAVITE!!!!!

TA DUNJA VAS JE VSE LEPO NATEGNILA PREKO FBJA IN TAKIH SOICALNIH PORTALOV KOT JE SOBOTAINFO!
Ko sem vprašal na FBju pod njenim portalom kje delata, so me vsi napadli kaj se vtikam v življenje drugih-se grozili so mi s sporočili!
Če delaš v neprofitnem društvu in si brez službe...od česa pa sam živiš?!!! AJA DELAŠ KOT DOBRODELNEŽ IN KRADEŠ:)

MARŠ V PM!

12 (ni preverjeno)

Mogice pa se bo kdo zganil ce so nepravilnosti?-)

In reply to by nikaloo (ni preverjeno)

luc-ifer (ni preverjeno)

Ka v ton primeri nega organa ka bi tao rejšo pa tu nega medsosedske pomoči pa 1000 e kazni pa inšpekcije pa zloraba sredstev kriminalisti ali vsak lejko dela kak ščej isto kak da za koledare poberajo že redno v rožicaj na nikši paper pa podpi pa nišče več ne vidi ge je zvezek?

In reply to by nikaloo (ni preverjeno)

PrekM (ni preverjeno)

Ne vupajo!

In reply to by nikaloo (ni preverjeno)

goostt (ni preverjeno)

Brezplačna reklama za gostince, nikjer nobenega obvestila, da minister opozarja . .. .?, nikjer nobenega kioska, da bi si kupil časopis, da se ne bi dolgočasil, hvala, prihodnjič me ne bo !?

In reply to by nikaloo (ni preverjeno)

redka redkva (ni preverjeno)

Pri večini prodajalcev je Pepsi Cola, če se že tako izpostavlja, povprečno okoli 2 evra za 2 deci (0,2 l)!!!
Le pri dveh ponudnikih sem videl, da je 0,5 litra 2 oz. 3 evre.

Torej, še enkrat, povprečna cena po zgornjih cenikih za pol litra dotične brozge se giblje med 4 in 5 evrov za pol litra pijače!

Kerosin (ni preverjeno)

Leta 2014 sem delal pri organizaciji javnih prreditev na Avst., Štajerskem od Weiza do Metensdorfa okoliš Mureck. Cene vstopnin, ki so ponekod bile so znašale od 2€ do 5€, cene pijač in jedi so bile v razponu od 1€ do 5€. Puntigam je primer stal 2€, Hot dog 1,5€. Politik cen se je strikno morala ujemati z ekonomskimi zmožnostmi posameznika z najnižjimi prihodki v Avstriji in to zato, da se je prireditve lahko udeležil in na njej družabno sodeloval vsak posameznik tudi tisti, ki ima šibki mesečni dohodke. Tam je takšna vizija, da ne prihaja do diskriminacije in pohlepu ne dopušča Možnosti. V Radgonskem sejmu pa ste že desetljetja Extra rumenni.

brekaš (ni preverjeno)

Samo kelko san gnes vido tou glih nikoga kaj dosti ne prizadene. Vsi šanki puni, vse mize pri ponudnikih s hrano zasedene, očitno narod ma pejneze. Tak ka ne ven zakoj zdaj cirkus. Problem bi biu, če bi pri takšnih cenah bile mize prazne, tak pa mislin ka nan nejde glih slabo. Nemreš pa primerjati Avstrijcov s ten sejmon. Tiste prireditve kere tij omenjaš v Avstriji nejso obdavčene, nega davčnih blagajn, ponudniki plačujejo pavšale ali pa sploh nič davka, tak ka komot preživejo z nizkimi cenami. Pa tan verjetno tudi organizator prireditve ne zaračuna ponudnikon par tisoč evrov za prostor kak to delajo v Radgoni. Pa tudi javne prireditve v Avstriji (po naše veške veselice) se precej razlikujejo od toga visoko komercialnoga dogodka v Radgoni.

In reply to by Kerosin (ni preverjeno)

ranko (ni preverjeno)

#nikalo# mij edni jaku dobro poznamo taj familijo z Radmožanec tak ka boj rajši tuj ! SRAMOTA ka su nej prle preverili v kaj se spoščajo!!!

12 (ni preverjeno)

Lepo predstavljeno.vsak pa izbira kaj mu pase

Čergoli (ni preverjeno)

Za kmete in ovce je to vse dobro!!!!!!

Čergoli (ni preverjeno)

Budale!!!! Max nateg!!!!

Čergoli (ni preverjeno)

Budale!!!! Max nateg!!!!

VISOKE CENE (ni preverjeno)

Pa kaj bi radi, te to niso zadosti visoke cene nekje od 40% - 60% so višje kot navadne gostilniške cene, izven sejma.
NE JEJTE IN NE PIJTE NA SEJMU, NAJBOLJŠE PA DA NA SEJEM SPLOH NE GRESTE pa naj oni imajo cene kot hočejo sicer pa kupec sam odloča.

Aàaaaaaaaaaaaa… (ni preverjeno)

4 € piva, fajn ste njin reklamo napravele.. Lekar smo gratale male munchen.. Bravo..

res je res (ni preverjeno)

glavno ka se tuli kak je na morje drago.

vrtičkar (ni preverjeno)

Srmak male kmet , da se tan pleskavico pogej , se naj preračuna kelko je un dubo plačano da je oudo kravo pa pšenico s štere so tou pleskavico napravele. Mogouče de njeme kapnolo kak ga za norca majo. Ge na sejme nebe kupo 2dl mrzle vodej ker to je oderuštvo.

Slsnjeik (ni preverjeno)

Opa, pa je se kako drago, se v Lj so cene nizje. Pol litra vode 3 eur, pivo 3,5 eura, pepsi cola 3 eur itd, to je vec kot poceni, kot v benetkah.
Samo za tiste kmete ali kmetavzare s subvencjami 30.000 eur in vec.

Ghost (ni preverjeno)

Zanimivo koliko hočejo zaslužit na vinu, ponavadi jim je pri vinogradniku težko dati 2 eur za liter tu pa ga prodajajo za 14 eur. tak z enim litrom vina in pepsi cole zaslužijo enako..

PrekM (ni preverjeno)

Pa to samo bedaki placajo za taksno ceno, vino pa je vedno 12-13+ evrov na skoraj saksnoj vecjoj prireditvi

Goričanec81 (ni preverjeno)

Vej pa nej trbej na sejmišči gesti pa piti. Če pa že pa ideš k najfalejšomi. Itak pa na štantaj vsi neka ponüjajo za kouštate pa pač ideš od enoga do drügoga pa se nagejš. Samo te sran nesmej biti v toun primeri.

? (ni preverjeno)

Takšne komentarje pišete samo takšni, ki drugo kot domačo oštarijo še niste videli.
Se sploh zavedate koliko je najemnina za kvadratni meter na takšnih sejmih? Konec koncev nihče nikogar ne sili, da mora tam jesti in piti.
Sobotainfo, ste pa zopet zmagali s tem prispevkom! A drugi (razen enega) so pa kaj cenejši? Preračunajte si 0,2 ali 0,3 dcl na to količino ki jo kritizirate in potem napišite če je res takšna razlika.

šeenpač (ni preverjeno)

Bolje bi bilo, če bi raziskali zakaj so cene najema na sejmu tako visoke, po kakšnem ključu in kdo dobi najemni prostor, kam in komu gre denar..... Materiala na pretek, vendar se je lažje sprehoditi po sejmišču in s pomočjo FB nekaj objaviti.

Pantera (ni preverjeno)

Pečenje odojka na briketih :) Sami stari mački peke.

axl73102

V prvem mesecu sem prejel 22738 dolarjev, prejšnji mesec pa 29584 dolarjev, od doma sem ravno delal na spletu. Sem reden študent in delam samo 3 do 4 ure na dan. Vsakdo mora poskusiti to delo zdaj samo uporabiti to spletno mesto ...

---->>>> www.WebJob33.Com

izj79653

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan. Začel sem štiri mesece prej in vseeno hitro odnesel domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden.
tukaj .................... >>> www.WebJob33.Com

dfg (ni preverjeno)

neven kaj je zaj tu spornega.....maš na vsaki mizi cenik oziroma jedilnik pa si lehko pogledneš cene????
je pa res da so cene nabite....po drugi strani pa se postavte na mesto gostinca ki mre za kvadratni meter placa plačati 500€ +elektrika+voda+zaposleni........
niše pa ne sili nikoga ka bi moga kaj kupti.

DF (ni preverjeno)

lažeš ko majmun
1 m štanta je koštal na teden 100 evri

In reply to by dfg (ni preverjeno)

DF (ni preverjeno)

jaz si seboj donesem 3 piksne pira koje kupim u hoferi za 1 evro
popijem pivo i sam dobre volje
i se se smejim ko cigan belome ktruhu

Starejše novice