Kdaj ste za gazirano brezalkoholno pijačo, ki ste jo v lokalu popili s prijateljem, nazadnje plačali 15 evrov? Nekaj nesrečnih obiskovalcev Kmetijsko-živilskega sejma Agra je danes zaprepadeno zrlo v prav tak znesek.

Kot je razvidno iz priložene fotografije, eden izmed gostinskih ponudnikov na radgonskem sejmu, ki ga je danes slovesno odprl predsednik vlade Marjan Šarec, za pol litra točene Pepsi Cole zaračunava neverjetnih 7,5 evra.

Zasoljene cene so razburile goste, ki so fotografije računov objavili na spletu. Slike so nato hitro zaokrožile tudi na družbenih omrežjih. 

Priložnost za hiter zaslužek

Ob tem sicer velja poudariti, da to ni cena, ki bi se je na sejmu posluževalo več gostincev. Večina jih namreč tudi za hrano ponuja razumne cene. Cena obroka s prilogo in solato s približno 8 evri na primer nikakor ni pretirana za tovrsten dogodek.

Organizator Pomurski sejem nima neposrednega vpliva na cenovno politiko; gostinci samostojno oblikujejo svoje cenike in nekateri so očitno začutili, da je prisotnost na Agri izjemna priložnost za hiter zaslužek.

Gostinski ponudnik, pri katerem je nastala fotografija, je šele pred dvema dnevoma odprl s.p. in danes ob močno obiskanem dogodku krepko zasolil cene. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov na Ajpesu, je bil vpis v poslovni register opravljen ravno minuli četrtek.

Komentarji (59)

redka redkva (ni preverjeno)

Ja in? A nismo v kapitalizmu?

gost119 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tipicno za nas prekmurce.

. (ni preverjeno)

Ponudnik je iz mb

In reply to by gost119 (ni preverjeno)

tehloop (ni preverjeno)

Kljub temu pa ni mariborčan.

In reply to by . (ni preverjeno)

SSSS (ni preverjeno)

Pa Prekmurec očitno tudi nej

In reply to by tehloop (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

skrit, a vseeno se da prikazati. kreteni na sobotainfojku. in ko vam koga prijavim (da dav komentar o sexu ipd), sploh ne reagirate, pustite zadevo dalje. najslabši medij ste po celi SLO, sramota!

In reply to by gost119 (ni preverjeno)

halohhh (ni preverjeno)

7.5 evra 15 je za dva a niti slike nepregledamo?

BeltincarSlovenec (ni preverjeno)

Goljufi pac. Sejem pa dovoljuje

12 (ni preverjeno)

Ponudba in povprasevanje..nekomu pase in kupi..drugemu ne in ne kupi.
V cem je problem?

.v (ni preverjeno)

Kmete probajo nategniti. Ni bilo reklame na šinfoinfo pa se jim maščujete?

someone1 (ni preverjeno)

Zavolo mene le lejko tudi 300 eur 0,5 pepsi kole. Ges je sigurno nebom kupil. Niti v lokali brez sejma jo ne pijem. Maš možnost nahrbtnika pa notri pijačo iz spara. Ge što pravi ka moreš nesti pejneze v gostinski lokal, če ti je nej za zapravljanje.

Majsterrr (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ostani potem doma

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

pa kaj kurac skrijete tak komentra, ko sploh ni nič narobe z njnim? eh, sobotainfo ostani ti doma, za nič ste.

In reply to by Majsterrr (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Dobro, da se je kupec odločo fotografirati račun z naslovom lastnika in lokala, da bodo drugi vedeli v velikem loku obiti to gostilno.

gesaprin (ni preverjeno)

tudi mi smo danes na sejmu za trenutek posedli v znani oštariji, porcija odojka 18,5€, pivo 3,9€, za štiri osebe je to kar lep znesek, smo se raje zdignili in odšli na pojedino v normalen svet, kjer je bil končni znesek 3x manjši.

Tutu (ni preverjeno)

Pa što še hodi na to gnilo prireditev?

ODERUHI SO VSI (ni preverjeno)

Na tem sejmu so že od nekdaj cene nenormalno visoke, to spremljam že 30 let in ni res, da samo ta gostinec ampak so vsi komplet oderuški. Ker sem mnogo let delal na tem sejmu, vem da smo na kosilo hodili v gostilno izven sejma kjer so cene bile za polovico nižje, potem si lahko predstavljate kakšne so na sejmu in to je vsako leto isto. Za to je tudi kriv Erjavec, ki od teh gostincev pobira zelo visoka plačila za prostor na sejmu, tako da ni res da sejem nima vpliva, še kako ima vsi so ista banda obrati obiskovalce čim bolj. REŠITEV: NE JEJTE IN NE PIJTE ZNOTRAJ SEJMA, ŠE BOLJŠE PA DA TJA SPLOH NE HODITE.

gfdgd (ni preverjeno)

radgonski sejem nikole neje bil fal.. fal pa neje zato ker majo gostinci takšne najemnine za lokale ka te kap rukne.

Dummi (ni preverjeno)

Torej, to se v tujini ne pojavlja in dela škodo predvsem Radgonskemu sejmu.

Ni to edini primer, enkrat sem na to naletel že na Madžarskem, v Grčiji in tudi na Hrvaškem.

Neki kafič ali s.p. postavi cene, ki so 400% ali 500% normalnih. Ljudje ne gledajo, vsedejo se utrujeni, spijejo nekaj, potem pa dobijo 5x večji račun, kak normalno.

Če bi ti dripci na Radgonskem sejmu vedeli svoj posel, bi se pogodbeno dogovorili za PPC - priporočene prodajne cene. Da se ve, koliko kaj stane. Ne rabi biti točno, ampak v okvirih.

To ni kartelno dogovarjanje ampak priporočilo o cenah.

Če je gazirana brezalkoholna pijača med 1,2 € - 2,5€, se ne more pojaviti nekdo s ceno več kot to. In kontra, ne more nekdo delati dumpinga, spustiti cene recimo na 0,75€.

Gost4635 (ni preverjeno)

Torej podpiraš kartelno dogovarjanje.

In reply to by Dummi (ni preverjeno)

Vipko
Truplo

Kartelno dogovarjanje bi bilo verjetno med "gostinci"...? Če organizator določi neki nivo od pa do...? Če je zakonsko to dovoljeno... bi bilo super.

In reply to by Gost4635 (ni preverjeno)

Aljaž999 (ni preverjeno)

Ker država hoče met red bo to tako. Prej si lahko mel natakarje kuharje na črno, delala brez racunov plačal manj davkov, sedaj vse po stikelcu, pa je tako. Cene se bodo se dvignile...se in se. Strošek dela se je močno dvignil in posledično dvig hrane in pijače. To je samo začetek. Dražje bo ko v Avstriji, saj imamo večje stroške. Bo manj lokalov in tisti odprti bodo služili in delali. Gostinci ne bodo delali za mali denar, saj jih kontrolira 9 inspekoratov. Država dvigne, gostinec dvigne...bodite doma.

Vipko
Truplo

Si hotel enostavno povedati... da ima samo ta gostinec na "grbi" 9 inšpektorjev?
Tudi če jih ima 100... kolo so verjetno servirali v plastenki, katera stane v trgovini in ne v diskontu... kaj vem, 75 centov?

In reply to by Aljaž999 (ni preverjeno)

Craze (ni preverjeno)

kaki naslov. Kot da bi slo za umor

Juhica (ni preverjeno)

1 dcl je 1,5 eur. Pol litra tudi izven sejma ni poceni...sicer pa je cena res nesorazmerno visoka za takšno prireditev. Je pa enostavno, v pričakovanju višjih cen pač pogledaš cenik, preden naročiš...glej komentar, ko so pogledali in raje šli drugam.

Vipko
Truplo

Vseeno... 10 kratna cena? In če ima edini ali redek med ostalimi take cene... mogoče res potrošnik ni najbolj pozoren! Po objavi te slike in prispevka ter naših komentarjev bi kar stavil... da bo imel cene hitro nižje?

In reply to by Juhica (ni preverjeno)

Hmmmmmm (ni preverjeno)

Pa dobro, za točene stvari včasik še razmin, ka so malo drakše. Ker pač moreš odprejti celo 1.5 litersko flašo in nemaš garancije, ka boš dejansko celo odo. Lejko odaš samo tisti 1dl. Ampak prosim lepou, eno flašo Pepsija kupi za en evro, če kupi masovno, je verjetno še menje. In te da gor 700% maržo? Nejsan še vido, ka bi v Sloveniji za celo flašo mogo plačati več kak 2, maksimalno 2.5 evra. To preseže besedo oderuško. In fala bogi, ka so poslikali račun. Vupan, ka k tomi gostinci zaradi toga nikšen boug več nede odo...

In reply to by Juhica (ni preverjeno)

boibogme (ni preverjeno)

fala bougi ka bar kmetje v toj državi mao pejneze.

luc-ifer (ni preverjeno)

Pa kak naj subvencije zapravijo, če za nika dela dobiš peneze te je lejko trošiš za takšne zadeve, cene so zdignoli ka so se zbojali štrajka zavolo medvedov pa vuka paa Janša je Podobnika poslo ka naj malo štrajkajo ka do več subvecij dobili pa nepovratnih sredstev za traktore pa nafto cenejšo pa naj se kolo vrti dale itak nega nikše kontrole?

In reply to by boibogme (ni preverjeno)

KakŠČEJŠ (ni preverjeno)

Ja in kdo je zaj tu nor?! Nej trbej tan piti pa gesti, če pa, te pa nej pametovati! Očitno majo zadosta posla, organizator dovoli take cene, vsak pa se odloči sam! Kak ščejš!

doktore (ni preverjeno)

in to je cena brez davka!!! z davkom bi bila 9,15 !! ne ga srati no..

Ne laži (ni preverjeno)

doktore kakšnic ejna brez davka, končna cejna 15 Evro je z davkon.

In reply to by doktore (ni preverjeno)

Malo se pretirava... (ni preverjeno)

Ta sejem je totalna oslarija, najemnine so oderuške, določena podjetja pa težko shajajo na sejmu, morajo pa biti tam zaradi konkurenčnosti... prireditelj sejmišča je oderuh, kapitalist. Vse firme bi morale bojkotirati sejem, saj neke koristi s tega sejma nimajo, vec ali manj samo stroske in alkoholni pretres, ki ga na marsikaterem sektorju ne zmanjka... kaj pa vemo, mogoce pa se tako lazje sklenejo posli:) boljse bi bilo, da se stroski ki nastajajo s strani sejma porazdelijo kot stimulacija delavcem...

A (ni preverjeno)

Da bi tomi Denisi koza na sprejvod prišla. Mrš.

mokica

Cene niso pretirane ,če pogledaš kdo je lastnik lokala.To pomeni da bo čim manj obiskovalcev na sejmu .

fgbhj (ni preverjeno)

te moreš povedati ka nemaš več kak 5€ pa pać ne plačaš. naj policaje zove. nišče ti nič nemre če nemaš penez kak normalno 2 pepsi. ge nebi plačo.šel bi na petrol pa bi nazaj njemi kujpo pa makar bi me koštalo to 20€

plitkipotok (ni preverjeno)

Ga je što silo ka more tan naročiti? Saj pa ceniki verjetno so ali?

In reply to by fgbhj (ni preverjeno)

redka redkva (ni preverjeno)

Ali se ti ne zdi, da je tam nekje zunaj cenik, kjer lahko vsak, ki je končal osnovno šolo, prebere, kaj koliko stane?

Najenostavneje se je delati neumnega.

In reply to by fgbhj (ni preverjeno)

Lol lol (ni preverjeno)

ŠTAJERSKO GOVNO, MISLI KA JE BOG! KLOŠAR!

Milannn (ni preverjeno)

Banda ciganska

GOLJUFI VSI (ni preverjeno)

Že prireditelj kapitalist Erjavec, ki je večni, je zelo velik oderuh te pa to takole gre navzdol. Prireditelj in njegova ekipa iz enega sejma lepo živijo celo leto. Sejem pa je isti že vsa leta, raja hodi iz navade, ker kmetijstvo je že davno crknil, ostalo je samo nekaj velikih. Ukiniti to sanje, ker ni čemu ne služi, razen pijank in kurvarija razstavljal cev in novo drobnih kapitalistov.

redka redkva (ni preverjeno)

Hehe, zanimivo je, kako si se zmotil in tako je iz sranja nastalo sanje. Ja, za nekatere so to lejko sanje.

In reply to by GOLJUFI VSI (ni preverjeno)

Casio (ni preverjeno)

To več nej tisti sejem kak smo ga bilij vajeni pred lejti, ka si lejko šau k sakšomi gostinci in se najo pa spiu po normalnoj cejni. In sakšno leto je menje obiskovalcov in tüj rastavljalcev.

plitkipotok (ni preverjeno)

Samo bedak naroči pijačo nej ka bi prevero kelko košta! Te pa se še smeši s tem ka slika račun! Halo, vejpa nišče te ne sili tam piti! Človik je določo cene vij pa pijte tan če van neje drago!

blesaviprlek (ni preverjeno)

štajerci pokvarjeni v dnu duše

Ges31 (ni preverjeno)

Štajerec?! Pogledni si priimek! Čistokrvan Slovenac !

nithdil (ni preverjeno)

Što pa tebi brani ka bi kolo odavao po 15 eur vrli novinar ? Lejko jo tuj po 20e. Bumbar je nej tiste ka odavle, bumbar je tiste ka tou ide pa kujpe, te se pa ide v novine zgražat.

Hmmmmm (ni preverjeno)

Pa te pitan: Ti sigdar, kda ideš v lokal za eno banalno stvar, recimo Coca-Colo ali pa kavo, pogledneš cenik? Verjetno nej, ker znaš iz preteklih izkušenj vsaj približno, ka za cene lejko pričakuvleš. Pa če si na kakšnon takšnon sejmi, pač kakšen evro ali pol evra cuj daš k ceni. Si misliš, ok, v ton trenutki mi je flaša pepsija vredna 2_3 evre in jo kupiš. Večina lidij tak dela. Pa te na računi pogledne pravo ceno. Saj, grobo gledano je človek san kriv, ampak to zgražanje nad cenami je čistak vredi. Vsaj pride v javnost, lidgej vidijo, ka je to za gostinca in nejdejo k njemi. In te lejko majster iz Maribora svoj Pepsi za 7.5€ na eks pigej, ker ga njemi telko ostane...

In reply to by nithdil (ni preverjeno)

hoorey (ni preverjeno)

Zakoj pa te majo cenike in zakoj je z zakon pri nas določeno ka more biti cenik na vidnon mesti in z določeno velikostjo črk in številk? V trgovini tudi samo artikle na pamet s polic jemleš in se te čudiš gda so te dosta zakasejrali? Verjetno vedno preveriš cejne in če tou ne delaš v gostilnaj si si čistak san kriv. In tu nega nikših izgovorov. Ge san biu na sejmi in san malo gledo cejne in so se razlikovale od ponudnika do ponudnika. Če si bedak pač ideš k prvomi keroga vidiš, če pa nej pa ideš en krog pa se te odloučiš. Itak majo vsi več ali menje isto ponudbo.

In reply to by Hmmmmm (ni preverjeno)

Varašanec (ni preverjeno)

11,5 x dražje kot v trgovini z ddv

Oliiii (ni preverjeno)

Pohlep gostincev nima meja, delavcom pa ne dajo place ali pa jih izkoriscavlejo za minimalec ffffuj gamad pohlepna

Čergoli (ni preverjeno)

Nateguni!!!!!!

Risto Kubura (ni preverjeno)

Banda, gnila pokvarjena!!!!

axl73102

V prvem mesecu sem prejel 22738 dolarjev, prejšnji mesec pa 29584 dolarjev, od doma sem ravno delal na spletu. Sem reden študent in delam samo 3 do 4 ure na dan. Vsakdo mora poskusiti to delo zdaj samo uporabiti to spletno mesto ...

---->>>> www.WebJob33.Com

trollbusta (ni preverjeno)

nišče je nej lopof, goljuf ali pa bedak, če kokakolo odavle za 7,5 EUR. bedak je tisti, ka jo kujpi za to ceno. v sloveniji je nej prepovedano dati marže gor, celo zmisliš si jo lejko, tak ka od vutro naprej komot kokakolo odavleš tudi za 100 EUR na deci.

Ne laži (ni preverjeno)

Lejko ma cejno 50 Euro za pepsi či njemi tou ide, nej mi je pa jasno kak je lejko pred dvema dnejvoma oudpro sp ,na osnovbi česa je doubo plac na sejmi?

afta he (ni preverjeno)

Kdor je tako nor naj plača. V vsaki gostilni mora biti na vidnem mestu cenik. Samo prečitati ga je potrebno pa odločiti ali kaj naročiš ali šibas dalje. Gostinec je dva dni pred sejmom vpisal s.p. na AJPES-u. In ga bo 2 dni po sejmu zaprl. Če bo državi kaj plačal v obliki DDV in prispevkov, pa je še veliko vprašanje. Izginil bo kot kafra.

izj79653

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan. Začel sem štiri mesece prej in vseeno hitro odnesel domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden.
tukaj .................... >>> www.WebJob33.Com

ojkan (ni preverjeno)

bagro prekmurska

Starejše novice