Vzpostavljena popolna zapora Slovenske ulice v Murski Soboti. Kaj je razlog?

Na Slovenski ulici v Murski Soboti smo opazili, da je vzpostavljena popolna zapora ceste, in sicer od križišča z Zvezno ulico oziroma nedaleč vstran od trgovine Spar do krožišča pri hotelu Zvezda.

Obvoz je trenutno urejen preko Zvezne ulice oziroma mimo Avtobusne postaje Murska Sobota. 

Odvijajo se priprave na Operno noč

Razlog za zaporo ceste tiči v pripravi na poletno dogajanje v Murski Soboti. V torek, 20. junija, se namreč začenja festivalsko dogajanje, ki bo, kot obljubljajo organizatorji, poskrbelo, da se bo našlo za vsakogar nekaj. 

In sicer, v torek bo na Slovenski ulici ob 21. uri zazvenela Operna noč, v sredo, 21. junija, pa bo na istem prizorišču slovesnost ob dnevu državnosti, na kateri bodo nastopili učenke in učenci Glasbene šole Murska Sobota

Ker se že danes postavlja prizorišče dogajanja in oder, so bili organizatorji primorani Slovensko ulico popolnoma zapreti. Zaprta pa bo tudi v prihodnjih dneh, vse dokler se festivalsko dogajanje ne bo preselilo v mestni park.

Glavno koncertno dogajanje se začne v petek

V polnem teku pa so tudi priprave na dolgo pričakovane Soboške dneve, ki se prav tako začenjajo v tem tednu, in sicer v petek, vračajo pa se na že znano prizorišče, v murskosoboški park.

V petek, 23. junija, se bo ob 19. uri najprej odvila gledališka predstava Vsi tako drugačni, ob 20. uri pa sledi predstavitev petih mladih glasbenikov. Nastopili bodo R king in Boki, Neli Lalovič in Jaša Pulič Čontala ter zasedba Frišké.

Ob 21. uri bo nastopil Nipke, ob 22.30 Magnifico, za njim pa bo oder zasedla skupina Dej še'n litro. Večer se bo zaključil na Grajskem dvorišču, nastopil pa bo Damir Urman.

V soboto, 24. junija, se bo dogajanje začelo že ob 8. uri zjutraj s tradicionalno razstavo starodobnih vozil in tehnike, ob 19. uri pa sledi predstava Zabavni posli

Ob 20. uri bodo nastopili Nela Copot in Rene Zorman, za njima pa skupina Sp!cy. Ob 21. uri bo oder zasedla skupina Leteči odred, ob 23. uri skupina S.A.R.S., za zaključek večera pa bo na Grajskem dvorišču nastopil Leopold I.

V nedeljo, 25. junija, se dogajanje ponovno začne s predstavo za družine z naslovom Ravnovesje.

Ob 20. uri sledi nastop skupina Perpetuum Jazzile, ob 22. uri Vlado Kreslin in Mali bogovi, dogajanje pa bo zaključila skupina MRFY.

Preberite še:

Komentarji (8)

prcűjk (ni preverjeno)

Da bi gron vdaro v to sranje ka se dela in zapira .Vsi so že znoreli .Da bi se lejvalo kak iz škafa

Res je (ni preverjeno)

Zdaj de pa celo leto tak..

In reply to by prcűjk (ni preverjeno)

Cetnus (ni preverjeno)

Ja in,spar pa merkator pa naj se zbriseta po nouson?!!
Doteca ka mate zaprejto,bar ge ,nejden v tevi dvej trgovine,pa vrvlen ka se je vec taksnih.

Houzi (ni preverjeno)

Strašno maščevanje. Ka ti še odiš v vrtec?

In reply to by Cetnus (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

j van opera,mogu ja da vadim atari

Zaprta cesta. (ni preverjeno)

Operna noč?? To bo župan v prvi vrsti. Predvidevamo.
P.s. po 21 uri je parkiranje zastonj.

grobar (ni preverjeno)

zaprejti tou vilico,za vekomaj veke.

. (ni preverjeno)

To velka zadeva je skoro malo prevelka za center, glasnost lejko narihtajo na 10 procentov pa de zadosta.

Starejše novice