Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek je v soboškem gradu podelil priznanja prostovoljcem, ki so bili v minulem letu najbolj požrtvovalni in predani prostovoljskemu delu.

Leto 2020 je bilo tudi na področju prostovoljstva prav posebno leto. Razmere, ki jih je povzročila pandemija bolezni covid-19, so nas namreč kot družbo, državo in lokalno skupnost postavile pred velike preizkušnje. Že v minulem letu so zato občinsko priznanje za nesebično pomoč pri izvajanju ukrepov in aktivnosti v času epidemije prejeli prostovoljci v humanitarnih organizacijah: Območno združenje Rdečega križa, Škofijska Karitas in EHO Podpornica.

Župan Jevšek je na podelitvi povedal: "Leto 2020 si bomo zapomnili zaradi epidemije. Zagotovo pa si bomo zapomnili še nekaj: izjemno solidarnost,  ki smo jo v težkih časih pokazali! Ponovno se ob tej priložnosti zahvaljujem vsem, ki so bili v času epidemije najbolj na udaru: zdravstvenemu osebju, negovalcem v domovih za starejše, pripadnikom Civilne zaščite, gasilcem, policiji, prodajalcem, komunalnim delavcem, vsem prostovoljcem v humanitarnih organizacijah, skratka vsem, ki so v teh težkih razmerah pomagali." Ob tem je izrazil hvaležnost, da se je pozivu k vključitvi med prostovoljce odzvalo veliko študentov in mladih, saj so s tem dokazali, da jim ni vseeno, kaj se dogaja v naši družbi, in da se čutijo poklicane, da pomagajo.

Posebna zahvala tudi neimenovanim prostovoljcem

Nagrajencem, ki jih je izbrala posebna komisija se je zahvalil za njihovo plemenito delo v dobro skupnosti. Poleg izbranih nagrajencev pa se je župan še posebej zahvalil številnim mladim neimenovanim posameznikom, ki so se v minulem letu javili kot prostovoljci za pomoč v  domovih za starejše in bolnišnicah, kjer so brez pomisleka stopili »v prve linije« in s tem tvegali tudi lastno zdravje. Številni mladi posamezniki so pomagali svojim sosedom, za njih šli v trgovino, lekarno, na pošto. Številni so se pridružili humanitarnim organizacijam in delili hrano po domovih. 

"Nemogoče je pridobiti vsa imena, le nekateri izmed njih so bili omenjeni v medijih. Zato se na tak način javno zahvaljujem vsem mladim za srčnost in nesebično pomoč!" je povedal župan Jevšek. 

Naj prostovoljka 2020 v Mestni občini Murska Sobota je postala Joža Bencak iz Kroga, priznanje za "Naj prostovoljno društvo 2020 v Mestni občini Murska Sobota2 je prejela NŠ MURA z navijaško skupino Black Gringos, v kategoriji "Naj prostovoljna organizacija" pa je komisija izbrala Klub prekmurskih študentov.

 

 

Komentarji (1)

čarni vrag (ni preverjeno)

prostovoljci opravljajo delo,
ki bi ga moral nekdo na občini
prostovoljstvo je potuha lenuhom na občini

Starejše novice