Slika je simbolična.
Od verbalnega do fizičnega nasilja, nato sta grozila še, da bosta zdravnika ubila.

V nedeljo se je na Pediatrični nujni medicinski pomoči zgodil dogodek, ki je pretresel tamkajšnje zdravstveno osebje.

Tja sta starša pripeljala otroka, ki je potreboval zdravniško pomoč. Obravnavala ga je triažna medicinska sestra, ki je po pogovoru s starši in opravljenih meritvah ocenila, da zdravstveno stanje otroka »ni nujno« in da ne potrebuje takojšnje zdravstvene oskrbe.

Ker družina biva izven Mestne občine Ljubljana, jih je zdravnik naslovil v ambulanto v njihovem kraju.

Zaprti v ambulanto

Sledilo je verbalno nasilje: vpitje, kričanje, preklinjanje. To se je nato sprevrglo v fizično nasilje, zato se je zdravstveni tim, ki je otroka obravnaval, zaprl v ambulanto. Starša sta razbijala po vratih in skušala vdreti, ob tem pa grozila, da bosta zdravnika ubila.

Ekipa glede na izobraževanje ustrezno ukrepala: zaklenili vrata in poklicali policijo. Starša sta do prihoda patrulje ponavljala grožnjo, da bosta zdravnika ubila.

To je trajalo 15 minut – družina je odšla tik pred prihodom policistov. Zdravnik je delovno mesto zapustil, ker se je bal, da bi se starša po odhodu patrulje vrnila. Naslednji dan je sporočil, da je zaradi šoka na bolniškem staležu.

Državljanstva staršev niso razkrili. Zaenkrat ni znano, kako in če sploh so ukrepali ostali čakajoči v čakalnici ambulante.

Na turnus imajo sicer enega varnostnika. Ali bodo varovanje okrepili, niso znali povedati.

Premalo jih je

Pediatrična nujna medicinska pomoč je namenjena prebivalcem Mestne občine Ljubljana in tistim iz okoliških krajev. Ob tem so poudarili, da jih je premalo za vse in da na račun otrok iz oddaljenih krajev ne morejo povečevati ekip.

Dejali so tudi, da bi ta ambulanta razpadla, če bi vsi tam zaposleni uveljavljali starostno mejo dežuranja.

20 odstotkov pregledov omenjene ambulante odpade na otroke izven meja Mestne občine Ljubljana in okoliških občin.

Kljub temu večino nenujnih primerov (malce povišana telesna temperatura, bruhanje ali driska) pregledajo, a jih nato usmerijo v kraj bivanja. Ob tem so izpostavili, da so na spletni strani Zdravstvenega doma Ljubljana dostopna jasna navodila, kdaj jih obiskati, mogoče pa jih je tudi poklicati po telefonu in se z njimi posvetovati, pri čemer klicateljev ne sprašujejo, od kod prihajajo.

Komentarji (7)

realnoo (ni preverjeno)

TA ČLANEK JE COPY PASTE:)
PO DRUGI STRANI PA ČE ŽE NEKAJ OBJAVLJATE, NAPIŠITE ZGOBO Z ENE IN DRUGE STRANI!!! TO JE ČISTI DREK ENOSTRANSKEGA PORAUČANJA!

VAM POVEN SVOJ PRIMER SOBOŠKE BOLNICE PRED SLABIMA DVEMA LETOMA:
-otrok star 9 mesecev se je doma zdero ka nej mogo v plenici opraviti velko potrebo. Ga doj sličeva in je meu tak zasušeno ''ŠTUPLIN NA IZHODI IZ RITI'' ka je vse omedlevo od bolečin! Osebna doktorca na dopustu, tista ka jo nadomešča zača popoldan.
Zoven na urgenco, razložin situacijo in povejo,da takoj v bolnico na otroškega.
Prideva ta in sestri razloživa ka je naraube. Sestra pravi ka ni nujno ker ne čuje otroka jokati. Poven, ka je verjetno kakec nazaj notrik odišo in kda de palik sila nede in šau ven de jok in bolečina. Naj odslovi ka naj ideva na urgenco. Na urgenci naj odslovijo z napotnico na otroškega. Na otroškem nama povej ka doktor nema časa in naj čakava.
Mala se dere ker jo je tiskalo in nej šlo ven.
Čakava eno uro in pol na kar sestra končno upošteva jok in kar na enkrat pride doktor.
Doktori poven hvala baugi ka ste svoje opravili, ker otrok se nama v sobi jauče že dobro eno uro. Doktor povej ka nej meu nika nujnega in komaj pred 15 min ga je sestra napotila k nama.
Kda pogledne vidi ka situacija resna in sploj ne klistira ampak z žličkami v danki lomi kakec....Na konci povej zakaj nejsva že prej prišla ka zadeva nej nedužna:)
NA KONCI SE NJEMI ZAHVALIN IN NJEMI OBRAZLOŽIN KA SAN DOMA REAGEJRO V TRENUTNU AMPAK STAVILO SE JE V BOLNICI, KER OČITNO VAŠE SESTRE ODLAUČAJO O RESNOSTI ZADEVE, KER ŽE 2 URI LUTVAVA IN ČAKAVA NA VAS:)

Pred kratkim podoben primer z UŠESOM keri se ji je zaštopal in pojavilo se je vnetje! OPET SESTRA TAU NEJ NUJNO, DOKTOR PA KONTRA:)

ovi (ni preverjeno)

tako sestro je treba takoj fukniti na cesto

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

Potox (ni preverjeno)

Sestre lih delajo pizdarije po bolnicaj.In na konce najebe tiste kerome se odpela in povej par grdih in ewo policija kazni itd oni se pa smejijo in kao prestrašeni in bolniška pa neven ka vse.Goni tou bando no nej so vsi iste.

Lignji (ni preverjeno)

Dozdaj korona bila pa neso delali. Zdaj pa do se notri zaklepali ka se lidij bojijo. Pa do policijo zazavali.
Kaksa pa de placa ce do se samo zaklepali.ve pa pribleme trbej resiti ne samo kluc obrnoti

In reply to by Potox (ni preverjeno)

Jonasđ (ni preverjeno)

Brazilci scejo prijti v repko za evropsko v Nemciji 😉😉

čarni vrag (ni preverjeno)

baje sestre pušijo
ponoči
in
podnevi

In reply to by Jonasđ (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

kaj pušijo
zakaj pušijo
kako dolgo pušijo

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Starejše novice