Slika je simbolična.
Zdravstveni tehnik na nevrološki kliniki naj bi pacienta dvakrat udaril in mu grozil, da ga bo ubil.

Slovenijo je pred dnevi šokiral incident iz bolnišnice v Trebnjem, ko je dijakinja pri opravljanju študentskega dela v okviru prakse trpinčila stanovalko doma za starejše.

Dejanje je tudi posnela, pretresljiv posnetek, v katerem udarja in vleče za lase starejšo oskrbovanko doma, javno objavila na socialna omrežja.

Zdaj naj bi do podobnega dogodka prišlo tudi v Ljubljani: po za zdaj še neuradnih informacijah portala N1 naj bi zdravstveni tehnik na Nevrološki kliniki v Ljubljani pacienta dvakrat udaril in mu grozil s smrtjo. 

Incident naj bi se zgodil v nedeljo, 20. avgusta, na oddelku intenzivne nege. Anonimni vir je razkril, da je napadeni pacient več zaposlenim povedal, da ga je tehnik dvakrat udaril po glavi oziroma po ustih: »Zagrozil mu je, da ga bo ubil, če se ne bo nehal dreti.«

Povod za fizični in verbalni napad naj bi bilo dejstvo, da pacient ni želel sodelovati pri negi. Zaposleni je po incidentu prijavil bolniško odsotnost, po vrnitvi na delovno mesto pa je bil kmalu zopet zadolžen za nego pacientov na istem oddelku (oddelek za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo) – čeprav je tam še vedno ležal tudi omenjeni pacient.

Takšna situacija je po navedbah vira trajala več dni, vse dokler pacient ni bil odpuščen z oddelka.

Pa sankcija? Na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so dogodek prijavili policiji, po drugih ukrepih zoper zaposlenega niso posegli: pojasnili so, da bodo počakali na izsledke policije in »po potrebi odredili pisni opomin pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi oziroma premestitev na drugi oddelek«, še piše N1.

Komentarji (8)

445567 (ni preverjeno)

Včasih jih trbej upalite za vuja ka do znali ka so betežne nej pa modrijaste pa nad vsemi

tuncika

Vsa ta deca (vse do 40 leta) so odraščala v izobilju in so totalno izklopljeni od realnosti. To jim omogoča vzgojni sistem, kjer jih učijo le pravic, pravic do onemoglosti...................žal je to realni globalizem, ki ubija stare ljudi in belo raso...........brez empatije. Sociopati..............

LuckyRock (ni preverjeno)

do 40 deca?? si ti blesav ali si ze od rojstva prizadeti ? prosim razlozi mi ka mo razmo zakoj kvasis taksne

In reply to by tuncika

NAPAČNA VZGOJA (ni preverjeno)

TAKO STE JIH NAUČILI, kaj se sedaj čudite, vrtec, osnovna šola, kjer že učitelje naganjajo in ustrahujejo SAMI STE KRIVI PA VAŠA SOCIALISTIČNA VZGOJA. Nekoč, pa to za Tata in komunizma se boki bogme to ni dogajalo niti pod razno. Evo en primer: ko so naši starši hodili na roditelski sestanek smo otroci bili v strahu kod vrag, ko bodo domov prišli, če kaj ni bilo v redu v šoli smo še doma od staršev fasali. Kaj pa se sedaj dogaja, sedanji starši skupaj z svojimi otroci napadejo učitelja, Bog ne daj da bi sineki skrivil las. EVO TO ZDAJ IMATE VAŠO ZGREŠENO VZGOJO.

Gfd (ni preverjeno)

Ti bumbar si malo zmedeni. Če si gor rasel v socializmu so te starši in učitelji, miličniki lahko pretepali. Ta današnja mladina pa je odraščala v egotriparskem liberalnem svetu permisivne vzgoje, kjer se jih ne sme dotakniti, poznajo samo svoje pravice. Takoj letijo tožbe vsepoprek. Če bi gor rasli v socializmu bi bili pa odgovorni ljudje. Vzgojeni v kolektivnem duhu solidarnosti!

In reply to by NAPAČNA VZGOJA (ni preverjeno)

Drzava 2000 (ni preverjeno)

Zakaj premestitev ? Stirati ga

Le tiho, Defuk (ni preverjeno)

Tebe bi bilou trebe več davno pokončati, kak so tou na kmetijaj inda, šče slejpe mlade mačake.

Eden brazilec (ni preverjeno)

Ha,ha,ha,jebo vas socializem,naj vas pojebe do konca.

Starejše novice