Mestna občina Murska Sobota je v lanskem letu prevzela upravljanje nogometnega igrišča Rakičan. Tam naj bi kmalu zrasel Športni center Rakičan. Preverili smo, kako daleč so projekti.

Kot smo poročali februarja lani, je tedanji državni sekretar na ministrstvu za šolstvo Mitja Slavinec takratnemu županu Mestne občine Murska Sobota Aleksandru Jevšku v podpis predložil pogodbo o brezplačnem prenosu državnega premoženja v naselju Rakičan.

Rakičansko igrišče prešlo v last soboške občine

Šlo je za državno premoženje, ki zajema parcele, na katerih je nogometno igrišče Rakičan in spremljajoči objekti. 

Parcele so v vrednosti 272.306,25 evrov, prvotno pa je z njimi upravljala Biotehniška šola Rakičan. V last Mestne občine Murska Sobota so prešle z namenom ureditve Športnega centra Rakičan oziroma prenove športnih objektov.

Ker se je Mestna občina Murska Sobota z omenjeno pogodbo zavezala izvesti prenovo Športnega centra Rakičan do konca leta 2025, smo preverili, kako daleč je sedaj s tem projektom.

»Projekt je trenutno v fazi izdelave dokumentacije«

Kot je navedeno v razvojnem programu Mestne občine Murska Sobota za obdobje 2023-2026, je trenutno projekt Športni center Rakičan v fazi izdelave projektne dokumentacije. 

»Predvidena sredstva v proračunu za leto 2023 se namenjajo za pokrivanje stroškov izdelave projektne dokumentacije in začetek prenove Športnega centra Rakičan. V letu 2023 se izvede obnova objekta skladišča za orodje,« navaja razvojni program soboške občine.

Sodobna igrišča za nogomet, košarko in odbojko

Kaj vse pa se torej načrtuje, da se bo izvedlo v sklopu prenove Športnega centra Rakičan?

Načrtuje se, da se do konca leta 2025 v Športnem centru Rakičan izvede obnova obstoječega nogometnega igrišča z zatravitvijo, z vgradnjo namakalnega sistema in razsvetljavo ter izgradnjo vse potrebne infrastrukture (vodovod, elektrika), je navedeno v razvojnem programu Mestne občine Murska Sobota.

Poleg obnove nogometnega igrišča nameravajo izgraditi tudi novo igrišče za košarko na tlakovani ali asfaltni površini, vključno s postavitvijo vse potrebne športne opreme.

Obeta pa se tudi izgradnja novega igrišča za odbojko na tlakovani ali asfaltni površini ter izgradnja novega igrišča za odbojko na mivki, vključno z vso športno opremo igrišča.

Obeta se tudi nov namakalni sistem, razsvetljava in ograditev športnega centra

Projektna dokumentacija hkrati navaja še igrišče za nogomet na odboj, na tlakovani ali asfaltni površini, obnovo objekta skladišča za orodje, z izvedbo vseh slikopleskarskih in drugih potrebnih instalacijskih del ter tlakovanje oziroma asfaltiranje dostopnih in interventnih površin do posameznih igrišč.

Postavili bodo tudi informativne table, ogradili vse površine športnega centra z zasaditvijo žive meje ter uredili hortikulturne ureditve z zasaditvijo grmovnic in dreves.

Komentarji (8)

realnooo (ni preverjeno)

VSAKI DREK OBJAVITE, TAU PA KA KOMUNALA ZDIGNILA STROSEK OGREVANJA ZA 100% PA NIC!

buntis (ni preverjeno)

Bravo. Čestitam in podpiram!!!

9999 (ni preverjeno)

SANJALA SVINJA KUKURUZ.

gost 22 (ni preverjeno)

Komi na čast ta investicija?

dom45 (ni preverjeno)

svinja voli kukuruz a kukuruza nema

Gg (ni preverjeno)

Najbole nesmiselno je asfalterano igrišče za odbojko, kar je jasno vsakomi ka je kda kole odbojko špilo..

bosman (ni preverjeno)

Vse v redi, samo kama do tü vse tou notri stisnoli. Že zdaj je malo igrišče.

Gost24482 (ni preverjeno)

Če dobro prešteš članek de se eno leto plačüvalo za razne elaborate pa načrte....tü pa tüde ostane

Starejše novice