Dosegli so napredek pri zmanjševanju količin plastike in povečevanju deleža vračljivega stekla.

Kot so zapisali v Radenski Adriatic, so že od nekdaj tesno povezani z naravo, trije temelji, na katerih so zasnovali trajnostne zaveze in aktivnosti pa so: okolje, proizvodi in ljudje. Z optimiziranjem logističnih procesov, zmanjševanjem porabe električne energije, uvajanjem zelene energije in prilagajanjem vseh ostalih delov poslovanja želijo do leta 2030 doseči ogljično nevtralnost. Kot so navedli, so se v minulem letu klimatskim spremembam postavili po robu tudi s posaditvijo 20.000 dreves v Sloveniji in na Hrvaškem, s čimer bodo nadaljevali tudi v letu 2021.

Za 13 ton so z ločevanjem v 2020 znižali količino komunalnih odpadkov in za 10 odstotkov zmanjšali količine tehnoloških voda glede na leto 2019, so navedli. Ob tem so pri embalaži prihranili 2 toni materiala PET z uvedbo 100-odstotne R-PET plastenke Radenske Naturelle 0,5 l in 28 ton materiala PET z zniževanjem teže plastenk in zamaškov. S prehodom na vračljive 0,25-litrske stekleničke pa so prihranili 10 ton stekla. 

Dobrodelni in prijazni družinam

Ravno tako znižujejo količino sladkorja v proizvodih ter promovirajo nizko- ali brezkalorične  proizvode. Hkrati so tudi nosilci certifikata Družini prijazno podjetje od leta 2019, naklonjenost tej ključni skupini pa gradijo tudi s številnimi raznolikimi dogodki in programi, med drugim tudi s projektom Trojčki, v katerem so 23 družin razveselili s prav posebnim vozičkom za trojčke in avtosedeži. V covid obdobju so donirali več kot 50.000 evrov, predvsem zdravstvenim ustanovam in razdelili preko 780 tisoč lastnih proizvodov. 

Marian Šefčovič, izvršni direktor družbe, ki sodi pod okrilje češke skupine Kofola, o lanskem poslovanju podrobneje še ni mogel govoriti, je pa pojasnil, da bodo številke zaradi koronavirusne krize nižje kot leto prej. »Ob tem pa velja poudariti, da je podjetje zdravo za nadaljnji razvoj,» je dodal na virtualni tiskovni konferenci.

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Slo venci rabijo roko, ki nas vodi. Čestitke, tako naprej.

Starejše novice