Zadnje informacije iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Kot so sporočili iz vodstva soboške bolnišnice, so  se zlasti tisti zaposleni, ki so v boju s koronavirusno boleznijo izjemno obremenjeni, razveselili pomoči podjetij Lek Veterina iz Lipovcev, Radenske in Mcdonaldsa. 

Letos prejeli že 163 tisoč evrov donacij

Lek Veterina je tako bolnišnici podarila 1000 litrov 80-odstotnega etanola v vrednosti 4.000 evrov, Radenska je oddelku za covid podarila vodo, McDonalds pa hrano za zaposlene na oddelku za covid, ki se v tem času zaradi zaščitnih oblek ne morejo običajno prehranjevati. Pri delu in preoblačenju morajo strogo upoštevati vse predpisane ukrepe, da lahko varno in strokovno opravljajo delo z bolniki s covidom.

"Letos so podjetja in podjetniki naši bolnišnici podarili 163 tisoč evrov. Vsem – tudi posameznikom, ki prispevajo – se zahvaljujemo za pomemben prispevek pri zdravstveni oskrbi prebivalcev in cenimo solidarnost v našem skupnem boju proti koronavirusni bolezni 19," so še sporočili v SB Murska Sobota.

Sicer imajo na današnji dan v bolnišnici 14 pacientov v tako imenovani sivi coni, 110 v rdeči, od slednjih je 13 bolnikov na intenzivnem zdravljenju. 

Komentarji (2)

Hit.er 🤚 (ni preverjeno)

Pomagajte brezdomcem in tistim kateri nimajo več niti za kos kruha in seveda ni treba takoj iz tega napravit reklame... Mrš!

Obbccaann (ni preverjeno)

Priklon in poklon vsem medicinskim sestram in doktorjem v SBMS! 🙏

Starejše novice