Lažja in okolju bolj prijazna, takšna je nova pollitrska plastenka Radenske Naturelle iz 100-odstotno reciklirane PET plastike.

Naravna mineralna voda v novi embalaži je že na voljo na prodajnih policah trgovcev po vseh Sloveniji. Poleg tega, da gre za drugačen material, ga je tudi precej manj, saj so plastenki zmanjšali težo. V Radenski bodo na letnem nivoju s proizvodnjo vode Naturelle v lažji plastenki prihranili do petnajst ton materiala in s tem dodatno znižali ogljični odtis družbe.

Stoodstotno reciklirana PET plastenka je proizvedena iz pravilno odvrženih PET plastenk, ki jih potrošniki ločujejo v zabojnike za odpadno embalažo. Te plastenke se predelajo v rPET surovino, iz katere nato v Radenski izdelajo novo plastenko vrhunske mineralne vode Radenska Naturelle. Okolju prijaznejša plastenka je tako rezultat tehnološkega znanja Radenske Adriatic kot tudi skrbnega ravnanja potrošnikov.

"V Radenski smo ponosni, da smo z uvedbo te novosti naredili še en korak pri ustvarjanju lepše prihodnosti. Zahvala za to pa gre tudi vsem tistim, ki z odpadno embalažo ravnajo odgovorno. Le tako lahko uporabljeno plastenko ponovno spremenimo v izvrsten material in ta postane del krožnega gospodarstva, kar je naš skupni cilj in del naše obljube bodočim generacijam," je povedal Marián Šefčovič, direktor Radenske Adriatic. 

V podjetju bodo glede na odzive potrošnikov na dolgi rok razmišljali o morebitni širitvi nove embalažne rešitve na ostale proizvode.

"Da je embalaža lažja in mehkejša na otip, je doprinos celotnega koncepta okolju bolj prijaznega proizvoda. Radenska Naturelle je dar narave in srčno upam, da si jo bo v izboljšani obliki potrošnik privoščil z razumevanjem in dobrim občutkom," pa je povedala Egle Wehle, direktorica marketinga v Radenski Adriatic.

Komentarji (3)

plastikfantastik (ni preverjeno)

Potem pa svizec zavije čokolado v folijo. Bi bile 100% reciklerane, če bi se splačalo :) vsi nekaj recikleramo in potem na ladje v azijo, ge jo zmečejo v morje in reke

feri11 (ni preverjeno)

Kelko znan, je PET nej material, šteri pri reciklaži ohrani iste lastnosti, edijni takši material je aluminij. Pri plastiki se pa dodaja nekaj procentof reciklaže, ostalo je pa itak na nouvo napravleni PET. Kemiki, poprafte me, če neman praf....

* (ni preverjeno)

Edina reciklaža za plastiko je steklo.

Starejše novice