Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Takšno je epidemiološko stanje v pomurski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 19. januarja, opravili 17.271 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 10.288 novih okužb, gre za 59,6-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 102.330 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih.

Za primerjavo: Dan prej so ob 19.438 PCR testiranjih potrdili 12.286 novih okužb. Šlo je za 63,2-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 90.711 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Pomurje beleži 236 novih okužb

V Pomurju so v zadnjem dnevu največ novih okužb potrdili v občini Lendava, in sicer 44. Sledi Murska Sobota s 33 novimi okužbami, Gornja Radgona s 24 in Turnišče z 19.

Nove okužbe imajo tudi v občini Črenšovci, in sicer 16, pa v občini Tišina, kjer imajo 15 novih okužb, 14 pa jih beležijo v Puconcih.

Deset novih primerov imata Ljutomer in Beltinci, devet Moravske Toplice, šest občini Grad in Odranci, pet pa občini Apače ter Radenci.

Nove okužbe imajo tudi občine Gornji Petrovci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Velika Polana, saj beležijo štiri nove primere, tri nove primere ima občina Dobrovnik, dva primera občina Cankova, po en primer pa občine Križevci, Rogašovci in Šalovci.

Brez novih okužb je tako pet pomurskih občin, in sicer Veržej, Razkrižje, Kuzma, Kobilje in Hodoš.

Najbolje kaže Hodošu

Najbolje v Pomurju še vedno kaže občini Hodoš, kjer trenutno še vedno ne beležijo nobene aktivne okužbe s koronavirusom. Zadnjo pa so potrdili 13. decembra.

Na drugi strani ima največ aktivnih okužb Murska Sobota, in sicer 420 okužb. Sledi občina Ljutomer z 246 in Lendava z 225 aktivnimi primeri.

Precepljenost v Pomurju

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 68.824 oziroma 60 odstotkov posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.254 posameznikov oziroma 57,8 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 31.553 oseb oziroma 27,5 odstotka posameznikov.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
434343334434343434 (nepreverjen)

Ljudje ne se cepit s temi strupi veste koliko ljudi so že pobili genocidniki eni vsi sodelujoči v tej prevari boste pristali najmanj v doživljenskem zaporu!
Sodnik se je postavil na stran zavarovalnice, ki je zavrnila plačilo zavarovanja otrokom milijonarja, ki je umrl po cepljenju.
V Franciji je velik odmev povzročil primer premožnega starejšega pariškega poslovneža, ki je svoje življenje zavaroval za več milijonov in umrl zaradi cepljenja proti COVID-u. Zavarovalnica je sorodnikom pokojnika zavrnila izplačilo denarja, sodišče pa je ugotovilo, da ima družba prav, poroča Unser Mitteleuropa.
Zdravniki so priznali, da je njegova smrt posledica cepljenja. Zavarovalnica je družini zavrnila izplačilo denarja, ker zavarovalna polica izključuje uporabo eksperimentalnih zdravil in zdravljenja, vključno s cepljenjem proti koronavirusu.
Družina je tožila zavarovalnico, a izgubila. Sodnik je odločil, da so bili stranski učinki poskusnega cepiva objavljeni in pokojni ni mogel trditi, da zanje ne ve, ko je prostovoljno prejel cepivo. Sodišče je tudi poudarilo, da v Franciji ni zakona, ki bi ga prisilil v cepljenje.
"Zato je njegova smrt pravzaprav samomor" je odločilo sodišče.
Zavarovalnica je opozorila, da samomor, tako kot smrt zaradi eksperimentalnih zdravil, ni zavarovani primer!

pozorni (nepreverjen)

Že san ednauk napijso. Henjajte že ednuk s tejme somarijami , pa s tauf plujčnicof, pa zaj s tauf anginof. Nemate nika čednejšoga za pijsate? Mogauče pa rejsan dobivlete podkupnino, pa zatau telko pisaritite, pa obnoravate, pa razdvajate in zavajate lidij.

Ajdi (nepreverjen)

Vsi znamo ka je za porast okuzb krivo DRSALISCE v MS.

Starejše novice