Vir: PU Nova Gorica
Policisti poročajo o prometni nesreči, v kateri se je huje poškodoval 28-letni državljan Češke.

Včeraj, 19. januarja ob 18.19, je bila Policija obveščena o prometni nesreči tretje kategorije na hitri cesti H4 izven naselja Dolga Poljana oziroma na odseku hitre ceste med Ajdovščino in Vipavo. 

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili, ena oseba je bila huje telesno poškodovana.

Neprilagojena hitrost

Policisti so na kraju nezgode ugotovili, da je 28-letni voznik kombija, državljan Češke, vozil po omenjeni hitri cesti iz Ajdovščine proti Vipavi.

Ko je pripeljal izven naselja Dolga Poljana je pred seboj dohitel 34-letnega voznika tovornega vozila.

Pri tem 28-letni češki voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil preglednosti, vidljivosti in prometnim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje (neprilagojena hitrost).  

Trčil v zadnji del vozila

Češki voznik ni pravočasno zmanjšal hitrosti in je posledično s prednjim delom kombija trčil v zadnji del drugega vozila (avtovleka).  

Po trčenju je češki voznik s svojim vozilom potiskal drugo tovorno vozilo več deset metrov, nato pa sta se vozili zaustavili na desnem prometnem pasu v smeri vožnje. 

28-letni češki voznik je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan, drugi udeleženi voznik v prometni nesreči ni utrpel telesnih poškodb; na obeh vozilih je nastala materialna škoda.

Posredovali tudi gasilci

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci Gasilskega reševalnega centra Ajdovščina in reševalci Ajdovščina, ki so predvidoma huje poškodovanemu češkemu vozniku nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno  bolnišnico v Šempeter pri Gorici.  

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo 28-letnemu Čehu zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izrekli globo, prav tako bodo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Starejše novice