Slika je simbolična.
Likovne kolonije se udeležuje enajst umetnikov iz petih držav.

V Slovenskem domu v Monoštru, središču porabskih Slovencev, ta teden poteka mednarodna likovna kolonija, ki se je udeležuje enajst umetnikov iz Madžarske, Slovenije, Hrvaške, Italije in Argentine. Likovno kolonijo, ki je 21. po vrsti, prirejata Zveza Slovencev na Madžarskem, ena od dveh organizacij Slovencev na Madžarskem, ter Galerija-Muzej Lendava.

Na likovni koloniji sodelujejo tudi štirje slikarji iz Slovenije

Iz Slovenije na tradicionalni koloniji letos sodelujejo Ferenc Kiraly, Endre Gönter, Cvetka Hojnik in Barbara Demšar. Csuta György, Ferenc Kovacs, Gajdan Zsuzsa in Zoltan Fodor Lengyel prihajajo z Madžarske, Andreja Hojnik Fišic s Hrvaške, Pippo Altomare iz Italije in Valentin Gatica iz Argentine.

Sodelujeta še študentka akademije za likovno umetnost iz madžarskega Pécsa Hajnal Papp in dijakinja umetniške gimnazije Anna Laura Palcsa.

Finančna podpora dogodka s strani številnih inštitucij

Tudi letos je strokovni vodja kolonije nekdanji direktor Galerije-Muzeja Lendava Franc Gerič. Pri organizaciji likovne kolonije poleg zgoraj omenjenih dveh organizacij sodeluje tudi monoštrska občina.

Finančno so kolonijo podprli urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, slovenski javni sklad za kulturne dejavnosti ter državni sekretariat za cerkvene in narodnostne zadeve pri uradu predsednika madžarske vlade.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
molnik (nepreverjen)

dejstvo je, da v prekmurju ni slikarjev, vsaj dobrih ne.

Starejše novice