Poletni popoldnevi so ravno pravšnji za udeležitev na delavnicah. Danes popoldan in v soboto dopoldan se lahko z umetnico peke kruha z drožmi na delavnicah družite v Stanjevcih na Goričkem.

V idiličnem kotičku sredi Goričkega, na posestvu Mala Rosa v Stanjevcih, o katerem smo že pisali, se danes popoldan, ob 17.30 in v soboto, ob 9.00 odvijajo delavnice peke z drožmi v živo z ustvarjalko Anito Šumer

Posestvo Mala Rosa v Stanjevcih

Zakonca Alenka in Žarko Čede iz Ljubljane, sta slabo desetletje po selitvi na »drugo stran Slovenije,« ustvarila idiličen kotiček v katerem ponujata vse od turške kave iz »džezve«, do sladic po babičinih receptih.

Na posestvu pridelujeta aronijo, sivko in nešteto ostalih rastlin, med katerimi so največji hit prav gotovo jedilne vrtnice. Poleg pridelave pa iz vrtnic, sivke in aronije izdelujeta še nešteto stvari, kot so likerji, sirupi, marmelade in čisto pravi Gorički Rose Gin.

Tokratni praktični delavnici se bosta odvijala v živo z Anito Šumer, ki je samouk in se ukvarja z umetnostjo pečenja kruha z drožmi.

Skozi delavnice bo razkrila, kako:

  • pravilno ravnati in kako se lotiti peke z drožmi – za kruh z drožmi ali za katero drugo drož dobroto,
  • osvojiti postopek priprave slastne, a enostavne drožpice ali fokače, vse trike in praktične nasvete za pripravo testa – vse od mešanja sestavin, vzhajanja, oblikovanja do peke,
  • ob navodilih Anite boste lahko samostojno pripravili lastne drožpice in jih spekli v krušni peči.

Vedno nasmejana Anita že nestrpno pričakuje, da vam preda neprecenljivo znanje za življenje. Kot pravi, bo na voljo bo tudi za vsa tvoja morebitna vprašanja.

Pica, fokača, kruh ali pecivo? Danes bo vse na seznamu

V senci mogočnih krošenj dreves na posestvu Mala Rosa se bodo kmalu začele delavnice. 

»Lahko verjameš, da bomo v malce manj kot štirih urah zdrožili kar štiri drožaste dobrote: pico, fokačo, kruh in pecivo? Vmes pa razkrijem še vse moje trike in praktične nasvete, da bo droženje veselje tudi doma!«

Na delavnico se lahko prijavite na tej obarvani povezavi

Kruh iz droži bolj zdrav

Kruh iz droži je zaradi fermentacije veliko bolje prebavljiv, ne napihuje in omogoča, da naše telo absorbira več hranilnih snovi iz moke. Ni zanemarljivo, da ima tudi daljši rok trajanja, lepo teksturo in se mnogo manj drobi.

Hkrati pa je peka z drožmi tudi izjemno koristno znanje, ki ga velja prenesti na prihodnje rodove. Ker kaj pa vemo, kdaj morda kvasa in kruha zopet ne bo mogoče kupiti v trgovini.

Poleg tega pa takšen način priprave kruha uči potrpežljivosti, sposobnosti čakanja in pričakovanja, kar so danes, ko smo vajeni stvari dobiti takoj, že nekoliko izgubljene vrline.

Komentarji (2)

. (ni preverjeno)

Ge lahko to lajkam?

asdasd (ni preverjeno)

Kruh iz droži bolj zdrav, to so poznale že naše babice in to brez "hasapa", tako da smo odkrili toplo vodo !,

In reply to by . (ni preverjeno)

Starejše novice