Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku, zdaj pa so znani tudi finalisti.

Končne rezultate bo Turistična zveza Slovenije objavila na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12. in 13. oktobrom. Strokovna komisija je ocenjevala turistično ponudbo in urejenost, kakovost turistične ponudbe, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.

Ocenjevalo se je med drugim ulice in trge, objekte različnih dejavnosti, hortikulturo pa tudi skrb za dediščino.

V konkurenci glampingov se za naziv poteguje tudi znana pomurska turistična točka, in sicer Forest glamping resort Blaguš, ki mu družbo delajo še Glamping Olimia Adria village in Kamp Koren Kobarid.

Priznanja bodo sicer podelili v štirinajstih različnih kategorijah, in sicer večja mesta, srednja mesta, mala mesta, izletniški kraji, zdraviliški kraji, turistični kraji, mestna jedra, vaška jedra, trška jedra, mladinska prenočišča, kampi, glampingi, naj tematske poti in bencinski servisi Petrol.

Finalisti akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna so:

Večja mesta: Celje, Kranja, Velenje
Srednja mesta: Nova Gorica, Ptuj, Slovenj Gradec
Mala mesta: Cerklje na Gorenjskem, Radlje ob Dravi, Šentjur pri Celju
Izletniški kraji: Begunje na Gorenjskem, Radlje ob Dravi, Šentjur pri Celju
Zdraviliški kraji: Laško,  Podčetrtek, Rogaška Slatina
Turistični kraji: Bohinj, Bovec, Radovljica
Mestna jedra: Črnomelj, Kamnik, Slovenj Gradec
Vaška jedra: Adergas, Stara Fužina – Bohinj, Šmartno v Brdih
Trška jedra: Črna na Koroškem, Ribčev Laz – Bohinj, Šentjur – Zgornji trg
Mladinska prenočišča: Hostel Pekarna Maribor, MCC Hostel Celje, Youth hostel Proteus Postojna
Kampi: Camping Plana Pivka, Kamp Danica Bohinjska Bistrica, Kamp Koren Kobarid
Glampingi: Forest glamping resort Blaguš, Glamping Olimia Adria village, Kamp Koren Kobarid
Naj tematske poti: pohodniška pot Juliana Trail, razgledna učna pot Dovžanova soteska, učna pot Drvošec
Bencinski servisi Petrol: BS Gorenja vas, BS Koper Kolodvorska, BS Selnica ob Dravi.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mtrk (nepreverjen)

Blaguš je totalna napizdancija, pol stvari ki jih na netu oglašujejo jih ni, ješ lahko samo zasmojeno pico, pir je 4,2€ mali... Za 16 al kolko hišic pač je 5 pomolov s katerih lahko prideš v vodo(na bregu meterska trava), domačini plavajo prek in se kar namestijo na te pomole, ki so namenjeni gostom, za kar si dejansko plačal. Da ne govorim o wc-jih, ki so katastrofa zasnovani. Cene pa še večja katastrofa, definitivno ni vredno. Ideja je dobra a zelo slabo izpeljana.

tzuza (nepreverjen)

kakšna turistična destinacija? ka se zajebavate? vsi bi radi z nekšne vukujebine naredle turistično destinacijo... tak ka ovi michelin kujari keri zrezejo slivo na kose, jo dajo na testo in seveda dva zeleniva slivova lista poleg. Naredijo lepo sliko objavijo na instagram hastagi #plums, #dumpligs, in se hvalijo ka so izumili boga. Če sto ne razmo. To so jebeni obični slivovi knedlini Kama gnes den ide svet??? bog ne daj ka prišlo do kakšne svetovne vojne. zahodni moški več ne sme komenterati ženske lepote, lgbtq+ gibanje de pomali pod sebe sprejela pedofile in tako dalje...

Risto Kubura (nepreverjen)

Bl*savi ste vsi korona skeptiki res usi po vrsti. Ne morem verjet da vi res mislite da vam kr usi lazejo in da vam cel svet laze. Moj hladn bretranc, ko je mal cez 40 let pa je prsu do aparatov, komi da se je zvleku clovek, za vas je pa vse to neka igra, ker vam je tezko dat pof. masko gor na buco, ker vas boli k za druge to rajs povejte a ne da obtozujete vlado kk vam laze in da so vsi kr neki placani, pa ni da ni. Povejte rajs ne zanimajo me drugi zato ne bom nosu mask in to je to! Sam ne se cudit pol ce se vam pripeti kaksna tragedija al pa obdobje mucenja, ker vam je blo tezko prispevat samo to da si daste masko na glavo ko grete v trgovino ali med gneco ljudi. Ne razumete da bo se vecja cakalna doba za zdravljenje ker je zevprej blo zdravstvo v banani, ka bo sele zdej naslednje mesece, ko se bo zarad vas ubogih upornikov zacelo se bolj sirit in bo premalo kadra ali pa bojo mogli bit v karanteni. Res ste totalni salabajzerji otrocji

Starejše novice