Samo in Tamara - lastnika restavracije Trta Gril.
Samo in njegova partnerka Tamara, sta lastnika gostilne, ki po mnenju bralcev Sobotainfo pripravlja najboljše čevapčiče. Ob tem imata še veliko druge ponudbe.

Samo Herceg je mlad talentiran kuhar, ki s svojo partnerko Tamaro pripravlja jedi v njuni restavraciji Trta Gril. Po mnenju bralcev Sobotainfo pripravljata najboljše čevapčiče v Pomurju. Pravita, da jima zmaga na izboru, kjer sta slavila že drugič, saj sta zmagala tudi leta 2019, pomeni veliko. Na nek način dobita potrditev, da delata dobro in da sta na pravi poti.

Nagrade so lepa stvar, a ostajata na trdnih tleh

Povesta, da sta bila zdaj že druge zmage v izboru izjemno vesela, a se zaradi tega nista spremenila in ostajata preprosta človeka, ki želita s kakovostno in svežo hrano zadovoljiti želje gostov.

»Nekdo bi si mislil, da se bova promovirala, postala arogantna in se hvalila. Ne, pridno delava dalje vedoč, da bova le tako prišla do novega uspeha,« pravi Samo ter doda: »Že po prvi zmagi na vašem izboru sva opazila večji obisk gostov, veliko pa najine restavracije sploh še ne pozna. V največje veselje nama je, ko za naju izvedo preko drugih zadovoljnih gostov.«

Gostinstvo je na nek način njun način življenja. Redko si vzameta prosto, letos verjetno ne bosta videla dopusta. Konec tedna velikokrat pripravljata catering za raznorazne zasebne dogodke, kot so abrahami, zaključki in rojstni dnevi. Tistega malo prostega časa, ki ga imata, najraje preživita z otroki, ko gredo na krajše izlete.

Situacija ni rožnata, saj se vse nenormalno draži

Pravita, da je vsak prost dan, ki si ga privoščita izgubljen, saj stroški ostajajo. Ostajajo tudi izplačila plač in hrana, ki se draži. Plačevati morata tudi najemnino, saj nista lastnika objekta. 

»Poleg plina in elektrike, so se podražili tudi prehrambeni izdelki. Liter olja je še nekaj časa nazaj stal dober evro, zdaj moram odšteti kar trikrat več. Dražja je tudi govedina, težko je dobiti tudi kakovosten krompir,« zaskrbljeno razlaga Samo in nadaljuje: »Ko sešteješ vse stroške se na koncu nabere kar velika vsota. Kljub temu vztrajava in gostom želiva postreči kakovostno hrano.«

Poleti je zelo lepo, saj imata veliko teraso, kjer lahko jé večje število gostov. Večji problem je pozimi, ko sta omejena na manjše notranje prostore.

»Vseskozi imava takšne ali drugačne investicije, saj drugače ne gre. Moraš biti moderen in v koraku s časom. Kupila sva novo ploščo za žar, pečico in tudi nove mize na terasi. Spremenila bi še več stvari, a ker nisva lastnika imava glede tega delno zvezane roke.«

Čevapčiči, pice in hamburgerji so zakon!

Ponudba hrane je raznolika, saj lahko najdemo kar petnajst vrst pic in prav toliko vrst hamburgerjev. Ob tem pa imata še žar, kjer so seveda najbolj priljubljeni prav čevapčiči. Ponujata tudi tri vrste solat in dnevne malice.

»Čevapčiči, hamburgerji in pizze so 'in', saj gredo najbolj v promet. Priljubljeno je tudi mešano meso na žaru,« razlagata lastnika in dodajata: »Največja gneča je v času malic, okoli dvanajste ure. Potem se postopoma umiri.«

Meso je zmeraj sveže, saj ga dnevno nabavljata pri lokalnem mesarju. V hamburgerju, ki ga sestavljajo hrustljave bombetke najdemo lahko tudi posebne omake in svežo zelenjavo.

»Za naju je najpomembnejša kakovost in svežina. Nikoli v življenju ne bom postregel mesa, ki je bilo pred tem v zmrzovalniku,« razlaga Samo in doda: »Najine porcije so velike, da se iz njih naješ. Ne varčujeva z omakami in ostalimi sestavinami.«

Pripomni še, da so cene hamburgerjev v nekaterih restavracijah močno pretirane. Cene hamburgerjev v njegovi restavraciji se gibljejo okoli šest evrov.

Nikoli ne vesta, kako se bo odvil dan

Njun delavnik je zelo razgiban, saj nikoli ne vesta kakšen obisk bosta imela tisti dan. Začetki tedna so po navadi precej zaspani, medtem, ko je največ dela ob vikendih, s cateringi.

»Po navadi je v ponedeljek mirno, saj je šele začetek tedna, v torek in sredo se že opazi porast gostov, ki potem vrhunec doseže v petek in soboto,« pojasnjuje Samo ter nadaljuje: »Ravno prejšnji teden pa sva imela največjo gnečo prav v ponedeljek in torek, medtem ko je bil konec tedna precej miren. Res ne veš kaj pričakovati.«

Med tednom z delom zaključita že ob šesti uri popoldan, saj sta v kuhinji sama in je proti koncu delovnega dne utrujenost že precej velika. Ob sobotah je restavracija odprta le do treh, medtem ko so ob nedeljah zaprti.

»Sama na zmoreva delati še cel večer. Resnično bi potrebovala nekoga, ki bi nama pomagal. Verjetno bova v kratkem zaposlila še kakšen dodaten par pridnih rok,« razlaga Tamara.

Prejemnik tudi številnih nagrad v peki pice

Samo je pravi mojster v peki pic, saj je dosegel številne odmevne rezultate na državnih pa tudi na mednarodnih tekmovanjih. 

»Na državnem prvenstvu v Ljubljani sem v peki pice dvakrat zasedel drugo mesto, medtem ko sem bil v domovini pice, v Napoliju, v Italiji 24.,« o svojih uspehih razlaga Samo.

Z mednarodnega tekmovanja v Splitu se je vrnil z drugim mestom, medtem ko je v peki te priljubljene italijanske jedi slavil na Picafestu v Kovačevcih.

V prihodnosti bi s partnerko rad odprl restavracijo v njegovem rodnem kraju v Sebeborcih, kjer se iz hribovite pokrajine razprostira čudovit pogled na Mursko Soboto z okolico.

Komentarji (3)

OlgaZajPaFolga (ni preverjeno)

Čestitke

Đouže (ni preverjeno)

Bravo....pridniva,samo tako naprej.

turk

Mariča prevzemi. Njemu ni več za delo.
Več zaprto kot odprto.

Starejše novice