Tri nove okužbe naj bi se pojavile pri zdravnikih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Kot poroča portal 24ur.com naj bi se pojavile tri nove okužbe v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Šlo naj bi za tri zdravnike iz urgence, ki vsi kažejo znake okužbe.

Zdravniki so zaposleni v obeh delih urgence, torej tako na nujni medicinski pomoči Zdravstvenega doma Adolfa Drolca kot v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

V Univerzitetnem kliničnem centru zdaj testirajo zaposlene in iščejo osebe, s katerimi so bili v kontaktu. 

Aleksander Jus, pomočnik direktorja Zdravstvenega doma Adolfa Drolca je za Mariborinfo potrdil, da so testi pri vseh treh zdravnikih pokazali, da so pozitivni na novi koronavirus.

Dodaja, da so izvedli testiranje še 31 drugih zaposlenih: »V 29. primerih že imamo znan negativni rezultat, dve testiranji pa sta bili izvedeni kasneje v popoldanskih urah in za njiju še nimamo rezultatov.«

V torek se bo sestala posebna skupina Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Po poročanju lokalnega spletnega medija Maribor24 bo več podrobnosti bo znanih v torek, ko bodo opravili analizo okužb.

Več bo znanega jutri

Samo Turk iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor podrobnosti za Mariborinfo zaenkrat ni želel razkrivati.

Kot pravi, bodo uradno izjavo podali jutri v dopoldanskih urah: »Zadevo je treba najprej analizirati in oceniti stanje.« 

Direktor mariborskega kliničnega centra Vojko Flis je v oddaji 24ur povedal, da bodo osebe, s katerimi so bili okuženi v stiku, testirali še večkrat, saj virus potrebuje nekaj časa, da se razvije. Dodal je, da vir okužbe zaenkrat še ni znan. Domneva je, da je okužba prišla iz Črne Gore, v vsakem primeru pa iz tujine. Vendar je točno zaenkrat še težko reči, ker epidemiološka raziskava še poteka. 

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nevarno.. (nepreverjen)

Zanimivo, pacientov nega okuženih, zdravniki pa so, se pravi ka se ponavlja varjanta prvoga vala ampak zdaj so verjetno nej smučali

Svetlana Maka… (nepreverjen)

sem slišala da medicinske sestre delajo

In reply to by Nevarno.. (nepreverjen)

df (nepreverjen)

kaj kaj kaj delajo

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Verjetno so bili na morju. Saj drugi val se je/bo začel enako kot prvi. Neodgovorni dopustniki uvozijo virus potem pa max 1 mesec pa je spet celotna slovenija v karanteni.

In reply to by Nevarno.. (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

V prvon vali so corono prnesli doktori, pa so nej znali ka se lejko zgodi. Fsi pofprejk smo jih obsojali. Zdaj nan corono notrik vlečejo navadni lidge, zatou ka morejo iti na dopust. In tou seveda na Hrvaško, tak kak či doma nebi meli fsega zadosta (ali tej pa za razliko od smučarov znajo ka delajo) Vsen ka pridejo iz dopusta na Hrvaškon trbej dati karanteno in tou brez fsakšoga plačila. Te do se hajali, mi mo pa najebali.

df (nepreverjen)

čuri muri

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

JernejFlisar (nepreverjen)

Kaksni bosanski doktori,ali pa turčini

. (nepreverjen)

So dobili subvencionirano smučanje na vodi?

Gtii (nepreverjen)

Ime pa priimek naj dajo od doktorov či tou drzij. Či pa do že dali pa do tej dobro doktori dobili placeno ka do pravli ka so okuženi.

Poco loco (nepreverjen)

Mediji in politiki obvezno rabijo drugi val, zato bo se nekaj casa vsak dan par novih okuzenih. Virus ni vec nevaren niti za tiste z pridruzenimi boleznimi ali panika in strah se morata se naprej siriti. Ljudi je potrebno disciplinirati, ker smo ziveli prevec svobodno in nas niso mogli vec zadosti kontrolirati. Ponovno se je uvedlo pranje mozganov za boljsi nadzor. Ovce pa temu veselo ploskajo.

čarni vrag (nepreverjen)

Ovca ti je mama

In reply to by Poco loco (nepreverjen)

Maskice (nepreverjen)

Predvidevan ka so trije doktori iz različnoga okolja in so šli na različne destinacije na dopust. Po tem sklepam, da se niso mogli vsi okužiti drugje. Npr. ka se je en okužo in ta predal drugima dvema okužbo na delovnem mestu. Kar pa je problematično, saj po vseh preventivah in njihovih dodatkih do tega ne bi smelo priti in svoje delo ne opravljajo vestno.

Maskovič (nepreverjen)

ali lahko dobiš okužbo od sestre

In reply to by Maskice (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

od katere sestre
od koga ali česa

Prejzlin (nepreverjen)

Takoj v trenutki zaprite meje, ker so sigurno prišli iz dopustov in prinesli "virus". Pa nej samo to, zaprite vse. Baute, industrijo, bolnice, celotni javni pa zasebni sektor tak ka mo vsi v popolni karanteni do novoga leta ali pa še duže. Samo policaji naj delajo ka do nas pazili kda se što gene od kuče. Idiotuzem! Bruhan kda šten te stvari pa kda gledan te klovne ka so na vladi. DOL Z NJIMI!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice