Slika je simbolična.
Pomemben del izvajanja strategije trajnostne mobilnosti je tudi spodbujanje kolesarjenja.

Mobilnost s kolesi je postala ključna tema v urbanih okoljih zaradi naraščajočih težav s prometom, onesnaženjem zraka in potrebo po trajnostnih načinih prevoza. 

Kolesarstvo kot sredstvo mobilnosti ponuja številne prednosti:

  • Trajnostnost: Kolesarjenje je okolju prijazen način prevoza, saj ne povzroča emisij toplogrednih plinov ali onesnaženja zraka.
  • Zdravje: Kolesarjenje je odlična vadba, ki koristi telesnemu zdravju. Redno kolesarjenje lahko zmanjša tveganje za bolezni srca, izboljša kondicijo in splošno počutje.
  • Učinkovitost: V urbanih središčih je kolesarjenje pogosto hitrejše kot vožnja z avtomobilom ali javnim prevozom, še posebej v prometnih konicah.
  • Ekonomičnost: Kolesarjenje je relativno poceni, saj ni potrebe po gorivu ali plačevanju parkirnine. Stroški vzdrževanja kolesa so prav tako manjši v primerjavi z avtomobilom.
  • Fleksibilnost: Kolesarjenje omogoča večjo fleksibilnost pri premikanju po mestu, saj se kolesarji lahko gibljejo skozi prometne zastoje in se lažje približajo ciljem v središču mest.

Da bi kolesarstvo postalo še bolj priljubljeno sredstvo mobilnosti, je ključno, da se izboljša infrastruktura za kolesarje, vključno z varnimi kolesarskimi stezami, parkirišči za kolesa in prometnimi politikami, ki spodbujajo kolesarjenje. 

Poleg tega je ozaveščanje o koristih kolesarjenja in spodbujanje varne vožnje pomembno za zagotavljanje varnega in prijetnega okolja za kolesarje v mestih.

Kako je v Mestni občini Murska Sobota?

Na Slomškovi ulici je nameščen prvi elektronski števec kolesarjev, ki omogoča statistično obdelavo podatkov. S pomočjo števca se lahko spremljajo potovalne navade občank in občanov.

»S pomočjo števca se beleži število kolesarjev. V kolikor bo v srednjeročnem obdobju zaznati povečanje števila kolesarjev, bo mogoče sklepati, da se občani bolj pogumno odločajo za potovanje s kolesom kot z osebnim avtomobilom,« pravijo na murskosoboški občini.

56 kolesarjev 

Preverili smo, koliko kolesarjev se je v petek, 3. maja 2024, zapeljalo mimo. Do 15.09 je bilo takih 56. Včasih še številka približa celo stotici.  

Kolesarstvo je v polnem zaletu

Na murskosoboški občini se strinjajo, da bi se s trendom povečanja kolesarskega prometa, sama postajališča Soboškega biciklina lahko razširila na več območij. 

»V trenutnem proračunu sredstev za razširitev mreže postajališč ni zagotovljenih, se bo pa le to sprotno korigiralo v prihodnjih letih, v kolikor bo interes javnosti obstajal.«

Pomemben del izvajanja strategije trajnostne mobilnosti je tudi spodbujanje kolesarjenja v občini. 

Spodbujanje kolesarjenja 

Promocija kolesarjenja v soboški občini se izvaja na več različnih načinov. 

Kot najpomembnejše ukrepe je potrebno izpostaviti dogodke v sklopu Evropskega tedna mobilnosti ter seveda same izboljšave kolesarske infrastrukture v preteklih letih.

Se je delež kolesarjev povečal?         

Ocenjujemo, da se kolesarski promet kot ena izmed oblik mobilnosti postopoma izboljšuje, nenazadnje tudi zaradi vložkov Mestne občine Murska Sobota v kolesarsko infrastrukturo.

Komentarji (16)

ChinaMana (ni preverjeno)

Jes bi pravo večji nadzor nad kolesaro ka se vozijo vse povprek in ne upoštevlejo prometnih predpisov. Da pride do nesreče vsi drugi krivi samo kolesar nej.

trg zmage

Kaj ko bi se ti malo ozrl vase... verjetno voziš avtomobil? Kako se šele vozite vi?
Neke neumne predpise in predvsem vožnje po pločnikih, katere so označili kot kolesarske steze, sam ravno ne spoštujem. Meni pomeni več moja varnost, kakor da upoštevam predpis oz. rešitev, katerega si je izmislil nekdo, kateri še svoj živi dan ni sedel na kolo.
Ne bi škodilo tudi nekaj nadzora pri Industrijski ulici... da tam s kolesom prideš čez na kolesarski tezi, predvsem pri tovarni mleka, je že umetnost. Malo jih zaustavi, malo jih sploh zmanjša hitrost in ti s tem da vedeti, da bo zaustavil in da lahko cesto prečkaš!
Da imamo v Soboti ogromno neumnih, predvsem pa različnih rešitev za kolesarje sem že itak pisal, večkrat. Nekatere nove steze so nad nivojem ceste, druge spet ne, na nekaterih rondojih se moraš peljati nad okoli, na nekateri to ni potrebno (pri katoliški cerkvi) in našlo bi se še kup primerov.
Da pa razmišljajo in bodo s tem spet zmetali stran precej denarja o tem, da bi širili to čudo od "soboškega bicikla" pa je itak bedarija nad bedarijami. Kot sem zadnjič omenil, pa ste se bralci izgleda strinjali, imamo premalo turistov, kateri bi si kolo izposojevali, dočim se Sobočanci itak vozimo s svojimi kolesi.
Števec? Ne vem, kaj je iz tega haska, da vemo, je peljalo mimo 50 ali 100 kolesarjev? Če računamo samo za svetlega, torej 16 ur in se pelje mimo 50 kolesarjev, je to na uro okrog 3. Res impozantna številka za eno mesto?
Upoštevati je tudi potrebno, da je v sami Soboti (verjetno pa tudi drugod) premalo primernih stojal za kolesa. Ne pozabimo: novejša, nekoliko za šport prirejena kolesa imajo disk zavore, tudi tačk že v osnovi nimajo, stojala pa ne omogočajo parkiranja brez, da bi bila velika možnost, da diske poškoduješ. Potem pač naslanjamo ta kolesa ob zidove, drevesa... in se nekateri, kateri itak nimajo drugega dela hudujejo. Za primerjavo: kot bi dandanes risali parkirna mesta za avtomobile preteklosti, torej fičeke, pejeke, kakšno stoenko! Bile bi prekratke, preozke...

In reply to by ChinaMana (ni preverjeno)

Pasulj (ni preverjeno)

Čiata prav je napijsau. Vozite se vse povprek kak se vam zazdij. Sakši den se pelam relacija MS-G Radgona. Tan ge je kolesarska se s tejmi drkalni piciklinami rajši pela po glavnoj cesti ka promet stavla. Napravi se kolona po 100m in več. Tau bi trbelo kazniti in tau redno.

In reply to by trg zmage

Sobočanec123 (ni preverjeno)

Vozijo se za to tam, ker so kolesarske steze pri nas napravljene nepravilno. Sploh ne bi smele biti na pločnikih. To se dela samo še na balkanu. Vsepovsod v tujini se kolesarske steze delajo kot dodatni pas ob cesti. Probaj se voziti po teh naših katastrofalnih kolesarskih stezah, ki niso vzdrževane, polne lukenj, kamenja in na vsakih par metrov maš klančino, ki te malo ne vrže z bicikla, ko se pelješ z normalnih 30-40km/h.

In reply to by Pasulj (ni preverjeno)

Sobočanec123 (ni preverjeno)

Pa še ena zadeva. Pešči na kolesarski stezi nimajo kaj iskati in za to ne bi sploh smele biti na pločnikih.

In reply to by Sobočanec123 (ni preverjeno)

Kavran (ni preverjeno)

Normalnih 30-40 kmh po kolesarskoj.🤣🤣🤣😂😂😂😂👍👍👍👍 DOBRA.

In reply to by Sobočanec123 (ni preverjeno)

trg zmage

Ravno tako, da se pelješ po tej naši ljubi prekmurski avtocesti nad 110. Malo pač preko... na kolesarski je najvišja dovoljena hitrost 25 km/h. Vsi smo krvavi pod kožo, dragi Kavran!

In reply to by Kavran (ni preverjeno)

Za premisliti (ni preverjeno)

Kak se lepo trosijo penezi.

Zolna1 (ni preverjeno)

Do Martjanec nega kolesarske. Je zelo prometna cesta in zelo nevarna. Obcina pa ne ukrepa, rajsi ze petic ceste gor trga ge nej trbej.

gulopes (ni preverjeno)

No no, nej na pamet. Iz Sobote v Martjance maš zarisano kolesarsko stezo skoz Soboto do Elvisa pa te zadaj do Nemčavec, pa skoz vejs Nemčavci ge se sicer pelaš po glavni cesti ampak nega prometa, te pa prideš do okrepčevalnice Horvat ge se palik priključiš na urejeno kolesarsko kera vodi mimo športnoga centra Nemčavci in prek mosta do prvih hiš. Pa te dale do Moravcov in tak naprej do Lendave..... To je napravleno in označeno glih zaradi toga ka se nebi z biciklina po glavni cesti od Obija do Horvata vozili. Malo trbej poglednoti ge idejo kolesarske steze v naši občini, nej pa samo neka brezveze pisati.

In reply to by Zolna1 (ni preverjeno)

sebeborci (ni preverjeno)

Škrba je nevaren kolesar

čarni vrag (ni preverjeno)

alkohol in promet ne gresta skupaj

In reply to by sebeborci (ni preverjeno)

Sobota 5511 (ni preverjeno)

Kolesarske steze so nujne , bol smo varni. Mate pa stezo skozi nemčavce ki je odrinjena od prometa in varna je super! Bolj bi raboli kolesarsko do Puconec.

Gost22 (ni preverjeno)

Pa ta vrženi pejnes za tej bicikline pa vse ostalo ka spada kcoj.groza kak komunisti zapravlajo.

josk123 (ni preverjeno)

rajse cerkvi dati, ka zupnik nuca novi avto, nej?

In reply to by Gost22 (ni preverjeno)

arči (ni preverjeno)

že bole pametno

In reply to by josk123 (ni preverjeno)

Starejše novice