Slovenci, kot kaže, naftnih derivatov na Madžarskem zaenkrat še ne moremo kupiti po nizki ceni. Trgovci, kot kaže, odloka še ne poznajo.

Kot smo včeraj poročali, naj bi Slovenci zaradi določenih izjem na Madžarskem še naprej tankali po ugodni ceni.

Vozniki avtomobilov iz držav, v katerih je uvedena tudi uradna regulacija cen naftnih derivatov, kot je to tudi v Sloveniji bodo še naprej lahko točili gorivi po njihovi nižji ceni, torej 480 forintov oziroma 1,24 evra na liter.

Že danes pa spletni portal Lendavainfo.com poroča, da Slovenci za gorivo še naprej plačujejo višjo, torej tržno ceno. Preverili so, kaj pravi odlok, in vprašanje je, zakaj se bencinski servisi čez mejo slednjega ne držijo. Domnevno naj ga še ne bi poznali.

Kaj pravi odlok?

Že včeraj je poslanec madžarske narodnosti Ferenc Horváth zapisal: »Po Uredbi lahko avtomobili s slovenskimi registrskimi tablicami še naprej po ugodni ceni tankajo na Madžarskem.« 

Mnogi so se čez mejo po pogonska goriva odpravili že včeraj in tudi danes, vendar bili neprijetno presenečeni.

Prodajalci so jim namreč, kljub pregovarjanju zaračunali tržno ceno goriva.

V dopoldanskih urah so se iz Lendavainfo.com obrnili na poslanca Horvátha, s pomočjo katerega so prišli do odloka, ki veleva takole:

»1. člen vladne uredbe št. 94/2022 (10. III.) o drugačni uporabi zakona CXXX. iz leta 2021 o nekaterih regulativnih vprašanjih v zvezi z izrednimi razmerami (v nadaljnjem besedilu: Vladna uredba št. 94/2022 (10. III.)) se dopolni z naslednjima odstavkoma (1a) in (1b):

(1a) Gorivo ni proizvod z regulirano ceno, če se ga prodaja z namenom točenja v motorno vozilo s tujo registrsko oznako.

(1b) Ne glede na odstavek (1a) se lahko v motorno vozilo s tujo registrsko oznako toči gorivo po regulirani ceni, če je gorivo proizvod z regulirano ceno v državi motornega vozila s tujo registrsko številko in minister, pristojen za zunanjo politiko, z odlokom ugotovi, da se lahko v tej državi motorno vozilo z madžarsko registrsko tablico polni z gorivom po regulirani ceni – pri čemer se višina regulirane cene ne upošteva – kvečjemu z omejitvami, veljavnimi po madžarskih predpisih.«

Tako lahko zaključimo, da policisti in trgovci odloka še ne poznajo. Na točenje bi bilo tako dobro počakati še nekaj dni.

Komentarji (13)

bbbbbb (ni preverjeno)

Turbaši lažejo.

Dr.. (ni preverjeno)

bbbbbb - ti si idiot!

In reply to by bbbbbb (ni preverjeno)

Janoš (ni preverjeno)

Idiot, izbori se za vlado, ki ti bo zagotovila bencin po dostopni ceni.

In reply to by bbbbbb (ni preverjeno)

Z2 (ni preverjeno)

Turbaš te napravo pa skotil. Ti golazen ko si tan v vrsti stal niso bli turbaši

In reply to by bbbbbb (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Kak pa samo norijo, gda prideš plačuvat z euri, ka ne gučin od toga , ka zaperajo cenejši dizel. Z fsen so namazani, mi pa kak kakšni idioti jin ta pejneze nosimo. Nebojte se nika so nej na zgubi, vmejs te že oskibejo policaji za prekršek , šteroga sploj nega, te ti pa ešče v restavraciji oddajo polsko crkotino ptd.

carni vrag . (ni preverjeno)

A si ti vedno tak fuknjeni prokleti stvor levo fasisticnl komunisticni murgeljski pedercic

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Z2 (ni preverjeno)

Ti si idiot. Zakoj pa si se tan v vrsti stal za gorivo

In reply to by 100-100 (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Jaz sem gnes tankal v Lentiji po 480 forint

Piva (ni preverjeno)

To vse laž sem tankal danes v lentiju predmano so bili slovenci nim so polovčno računali meni so celo ceno računali kak nim kurac stane gor tak računajo

Z2 (ni preverjeno)

NI RES ZAKAJ LAŽEŠ PRASEC EDEN SAME SVAJE DELAŠ

In reply to by Piva (ni preverjeno)

Turbaš z velkin (ni preverjeno)

Budale slovenske

Kak pa te (ni preverjeno)

Men se zdi, da bi vi nekateri radi tankali na Madžarskem ceneje od samih Madžarov, a?

Se zna, DF (ni preverjeno)

Tij si seposedik prvi., zatou si gnjes tanko prejk po 480 FT za pol litra.

Starejše novice